zaman tüneli

yolun uzarsa sabrımı, gecen karanlıksa yıldızlarımı paylaşırım seninle!
devamını gör...

bundan 20 yıl kadar önce bir haber çıkmıştı. kocaeli'de (yanılmıyorsam) bir mahallenin neredeyse tamamı, evlerine kaçak su hattı çekmişti ama olayın ilginç yanı, mutfak musluğunu bu sistemin dışında tutmalarıydı. habere göre mahallelinin bunu yapmaktaki amacı, boğazlarından haram geçmemesiydi.
başlığı görünce aklıma geldi.
devamını gör...

24bin jigolo çok ya*
devamını gör...

bu olayı kimseye kaptırmadığımız için göğsüm kabardı kabardı kabardı*
artık ülke olarak dalyaraklıkta* sınır tanımıyoruz.
devamını gör...

anadilinde biyoloji öğrenebilse, dövlet onlara baksa, rahmi koç o fıkrayı anlatmasa yapmazdı diye düşündüğüm urfalı bir hırtın eylemidir.
şarj ettiği arabayı alacak para var, ama foşik devleti protesto için böyle bir yol seçmiş sanırım.
x.com/i/status/206427279059...
devamını gör...

aynen knk ben de omuz sevmiyorum zaten
devamını gör...

okuduğumda kahkaha attığım bir kemal kılıçdaroğlu açıklaması.

devamı şöyle: ''benim koltuk derdim yok. ben bir köşeye çekilip huzur içinde de yaşayabilirim ama tarihin yüklediği bir sorumluluk var. hiç kimse endişe etmesin kurultayı toplayacağım. ahlaklı, erdemli bir kurultayı elbette yapacağız. genel başkanımızı erdemli, bilge oylarınızla seçeceksiniz. hiç kimse kapalı kapılar ardında özel pazarlıklar yapmayacak, kimse zenginleşme aracı olarak kurultayı kullanmayacak, dolarlar havada savrulmayacak''

kaynak: chp.org.tr/haberler/chp-gen...
devamını gör...

yine sarıkızı milletin eline vermiş hahahahaa
devamını gör...

eve benim verdiğim zarardan çok daha az...

hoşuna gitmedi mi?!...

efendim?!...
devamını gör...

biz bazı ülkelerle aynı evrende yaşamıyoruz bence.
devamını gör...

hacettepe'nin kullandığı veri uygulamasıdır.


ya kardeşim, böyle bir uygulama olabilir mi ya! yemin ediyorum ömrümü çürüttü ömrümü. bu uygulamayı yapanlara çok güzel kelimeler hediye ediyorum.

hoca mail atmış sınavınız ilan edilmiştir diye, kredi saymak için giriyorum. eksik çıkıyor. birinden kaldık da hangisinden be birader beni niye uğraştırıyorsun? ben niye sınav sonuçları açıklandığı gibi hangi dersten kaldığımı, geçtiğimi göremiyorum?
yarım saat, yok ya olabilir mi öyle şey diyorum. en sonunda not listesine baktığımda mail atan hocanın dersi sonuçlandırılmamış görünüyor. be birader sen niye hocayı yalancı konumuna düşürüyorsun? öğrenciye niye sinir harbi yaşatıyorsun? ayıp ya! kumru ai bu uygulamadan daha zeki ciddi diyorum.
devamını gör...

türk milletinin tepesine kabus gibi çöken hırsız din tüccarlarına 2026 yazında amerika gezisi için bahane veren olay.
devamını gör...

perdelerin tepesinden inmediği ve didiklediği için yıpratma riski *

etrafta tüy bırakabiliyor *

bazen sabahları aşırı, delice bağırıp insanı uyandırabiliyor.


ama canı sağolsun, canını yerim onun ben. *
devamını gör...

en iyisi evde yapmak tabi.
dışarıda içine ne koyuyorlar belli değil.




şakası yapıldı mı?
üşendim okumaya
devamını gör...

dünyanın en güzel şeyidir yaz.
benim için tartışılması söz konusu olmayan bir duygudur.
devamını gör...

diego'yu da eklersen liste tamamlanır.
devamını gör...

abd nin oyuncağı ve propaganda aleti olmuştur, yani daha başlamadan bok oldu.

iran milli takımına yapılan muameleyi geçtim, afrika kıtasının en iyi hakemine sırf somalili diye vize vermedi geri gönderdi adamlar. afrikalıları hava yollarında bekletmeler, düşmanca tavırlar falan siz hayırdır?

dünyanın en büyük turnuvası(!) bebek tecavüzcüsü terör devleti eipstein müritlerinin elinde berbat oldu.

bu yavşak abd yi kendi sahalarında bozmak bize farz oldu, hadi bakalım göreceğiz.
devamını gör...

an itibariyle online'ız...

içinde oturmayı çok sevdiğim mekan. iki farklı köşede cam kenarı yerim var, aşırı güzel kafa dinlemelik noktalar. sokakta oturup konuşan insanları her şeyi gören göz gibi izliyorum.
bugün canım daha ne kadar sıkılabilir diye düşünüp kendimi bir alkol masasında bulmamak için son anda buraya çöktüm.
hadi bakalım hayırlısı...

not: sütlü kahve içiniz...
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
eve ve içindekilere...
devamını gör...

derin devlet, bir devletin bürokratik kurumlarının belli süre birlikte hareket ederek kendi çıkar pozisyonlarını yaratması sonucu ortaya çıkan bir tür grup. yani özü itibariyle devlet içerisinde uzun süre görevlerde bulunmuş (özellikle askeri savunma alanlarında ve yargı alanında) kişilerin birlikte oluşturdukları gevşek bir ittifak. neden özellikle savunma ve yargı alanlarında: çünkü birincisi savunma bir devletin önemli işidir. haliyle buradaki insanlar ince seçilir ve uzun dönem devlet içinde bulunur. siyasetçiler gider gelir ama onlar kalır. diğer taraf da yargı: onlar da bir ölçüde neyin yasal olup neyin yasal olmadığını belirledikleri için gayet güçlüdürler ve onlar da uzun süre devlet içerisinde bulunurlar. seçimle gelenler giderler ama onlar kalırlar.

derin devlet esasında demokratik ülkelerde olur. demokratik olmayan ülkelerde derin devlet diye bir şey olmaz. çünkü bilakis devletin kendisi olurlar. demokratik devletlerde ise, derin devlet seçilmiş kişilerin devletin istikametinden çıkmasını engellemek için bir tür pusula görevi görür. mesela amerika'da derin devlet güçlüdür. çünkü büyük bir savunma sektörü vardır ve yetkileri de fazladır. pentagon, cia, fbi, yüksek mahkeme güçlüdür ve uzun süre görevlerinde kalabilirler. ayrıca lobicilik diye bir şey vardır amerika'da ve güçlü olan lobiler devletin içine yerleşip kendi çıkarlarını devlete empoze edebilirler. haliyle seçilmişler bu bürokratik kurumlara uymak zorundadır. bürokratik kurumlar seçilmişlere değil.

velhasıl, derin devlet denen şey basitçe, devletin bazı bürokratik kurumlarının zamanla bir tür görüş birliğine vararak hareket etmesinden ibarettir.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim