zaman tüneli

#4105112

artık şu alkole başla. yedin bitirdin kendini iyice. böyle olmaz, biraz çeki düzen ver.
devamını gör...

#4104677

astrolog bir abla var seni taklit ediyor haberin olsun. *
devamını gör...

kahve içmek dışında amacım olmadığı için kendimi eksik, yetersiz hissetmeme sebep olan başlık.
devamını gör...

neyse kanki senin buraya gireceğin yok ben kaçar. *
devamını gör...

ahshshshshsa.

efsane olay.

allah da seni güldürsün archie reyiz akşam akşam iyi hatırlattın.
devamını gör...

carl sagan, edip yüksel ile yaptığı tartışma sonucunda kuran'daki matematiksel yapının tesadüf olamayacağı prensibini (en azından olasılık dışı olduğunu) zımnen kabul etmek durumunda kalmış: www.kitapyurdu.com/kitap/as...
devamını gör...


tüm motivasyonu, insanları yaratıcının varlığından koparmak olan, bilimi de buna alet etmiş yahudi. sagan'ın tahayyülündeki evrende insan bir toz zerresidir ve varlığı anlamsızdır.


korkunç bir karalama.
"insanları yaratıcının varlığından koparmak istiyordu." iddiası sagan'ın kişisel niyetine ilişkin bir iddia. bunu destekleyen somut bir kanıt yok. sagan bilimsel şüpheciliği savunuyorduve doğaüstü iddiaların bilimsel kanıtlarla değerlendirilmesini istiyordu. bilimsel şüphecilik ile insanları tanrı inancından koparmayı amaçlamak aynı şey değil.

"bilimi buna alet etmiş." iddiasi da tamamen kişisel yargı. sagan bilimi sadece bir bilgi üretme yöntemi olarak değil de insanın evrendeki yerini anlama aracı olarak görüyordu. bilimsel yöntemi savuyordu. bilim anlatısına katılmamak mümkün ama bunu gizli bir ideolojik amaç olarak nitelendirmek ayrıca kanıt gerektirir.

"insan bir toz zerresidir ve varlığı anlamsızdır."
sagan insanın kozmik ölçekte küçüklüğünü vurgular ama küçüklük ile anlamsızlık aynı şey değil. üstelik yahudi kökenli olması bilimsel görüşlerini açıklayan bir kanıt değil. kökenini fikirlerinin doğruluğunu veya niyetini sorgulamak için kullanmak mantıksal bir hata.

hatta sadece hata olmakla kalmıyor. kökenini bilimsel düşüncesine karşı bir şüphe unsuru gibi kullanmak ahlaki değil. niyet isnadı ve yahudi kökenini düşüncelerini degersizlestirmek için kullanmakla işe başlayan kişi zaten bir bilimsel fikri ya da bilim insanını değerlendirme yeterliliğine sahip görülemez.

çünkü bir fikri çürütmek için sahibinin kimliğine değil fikrin kendisine bakılır. bu tartışmanın en temel entelektüel dürüstlük ölçüsü bu.
devamını gör...

bardaktan boşanırcasına yağan yağmurun sesi, şehrin gürültüsünü bastırırken, toprak kokusuna karışan anason kokusu ve adalya tütünlü nargile..
mutlu olmak bu kadar basit..
bugün kendin için ne yaptın?

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

magazin tarihimizin trajikomik olaylarından birisidir. fenerbahçe'nin büyük bir dominasyonla şampiyon olduğu ve rudvan dilmen'in yıldızlaştığı sezon sonunda büyük kutlamalar yapılıyordu. bu kutlamalardan birinde de teknik heyet, futbolcular, yöneticiler, bülent ersoy'un sahne aldığı bir mekanda sezonun yorgunluğunu unutup, zaferin tadını çıkarmak için bir araya gelmişlerdi. bülent ersoy sahneye çıktığı sırada büyük bir alkış kopmuştu. zira mekanın ve gecenin yıldızı kendisiydi. ersoy sahnede şarkısını söylerken rıdvan dilmen yanındaki bir arkadaşına '' ben bu bülent ersoy'un büyük hayranıyım '' demişti. ancak uzaktan dilmen'in konuştuğunu gören bülent ersoy, bunu saygısızlık olarak görmüş ve ''rıdvan mısın sıçan mısın, sus artık '' diyerek futbolcuyu azarlamıştı. ilk anda rıdvan buna tepki göstermemiş ancak salonda buz gibi bir hava esmişti. bir kaç dakika sonra eline bir şişe alan rıdvan dilmen bunu sahneye doğru fırlattı. bu olay sonunda bülent ersoy sahneyi terk etti. ertesi sezon ağır bir sakatlık geçiren rıdvan dilmen için bülent ersoy, '' beddua ettim de o yüzden öyle oldu'' demişti.
devamını gör...

halloween değil miydi la o?
devamını gör...

sütyenin acılmamısı, kapalısı daha makbül.
ama yine de siz bilirsiniz tabi..
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu yılki kasım ayı hiç gelmeyecekmiş gibi bekleniyordu tarafımca. şimdi beklemiyorum ama geldi işte
devamını gör...

aslan olmak isteyen bir kedi, farelere karşı iştahını kaybetmelidir.
devamını gör...

küçükken kar yağdığında camın kenarına uzanır, perdeyi açar ve yağan karı uzun uzun izlerdim. çocukluğumdan aklımda kalan bazı anlar var. bunlardan biri de çok kar yağdığı, evlerin sadece bacalarının göründüğü bir gün. dışarıda her yer karla kaplı, biz ailecek evimizdeyiz ve ben kendimi çok güvende hissediyorum. o görüntü ve o his hâlâ zihnimde.

bu nedenle uykuya dalmakta zorlandığım gecelerde yağmur sesi açıp dinliyorum. o sesle çok kısa sürede derin bir uykuya dalabiliyorum. yağmur yağsın, kar yağsın, ben de camdan izleyeyim. gerçekten hayatta çok az şey bana bu kadar huzur veriyor.
devamını gör...


unutulmaya ya da sevilmeye mahkumdur insan
devamını gör...

dışarda yağmur kulağımda bu türkü.
bu akşam benim için hüzünlü bir akşam. hüznüme dalıp gitmek istiyorum.
devamını gör...

haftada 45 saat çalışıp, emeğinin karşılığından fazlasını kazanlar için sosyalist olmak elbette zor.

yine de dikkat etmek lazım, işçi sınıfı bir gün gelir, piyasanın bütün nimetlerini alır, götünüze sokar.
devamını gör...

devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim