çoğu insan yalan sevmem dese de aslında yalan duymak istiyordur. siz onlara gerçeği söylediğinizde sizi suçlu çıkartacaklardır. çokça yaşamışımdır.
devamını gör...
açık sözlü olanlar da yavşakları sevmiyor ama bak. karşılıklı her şey güzel kardeşim. no problem.
devamını gör...
açık sözlüyüm ayağına pata küte olur olmadık yerde her aklına geleni söylüyorsa ben de sevmem arkadaş. her şeyin bir adabı var.
devamını gör...
açık sözlü olacağım derken dangalak olan insanlar sevilmez. illa ben doğruyum diyorsanız üslubunuzu düzeltin sorun hallolur.
devamını gör...
açık sözlülükle patavatsızlık arasında ince bir çizgi vardır. o çizgiyi aşarsan sevmezler.
devamını gör...
açık sözlü insanı severim ama bir şartla... o da , kendisine de aynı şekilde açık sözlü davranıldığında çingenlik yapmaması. eleştiri kabul eden açık sözlü insan, samimi insandır.
devamını gör...
evet hiç sevilmiyorum.
devamını gör...
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar atasözüne farklı bir bakış açısı. ben bana biri açık açık bir şeyi söylediği zaman kendime geliyorum ama bir başkasına bunu yapamıyorum, yaptırmıyorlar.
devamını gör...
hakikat her kulağın kaldıracağı, katlanacağı bir şey değildir yargısının doğal tezahürü.
devamını gör...
haddinde olmayan şeyleri konuşan insanları sevmem malesef.
devamını gör...
açık sözlülük ile patavatsızlık arasında ince bir çizgi vardır; çoğu insan ikisini karıştırır. dürüst insanı severim ama yerli yersiz, fikrini sormadan fikir beyan edenlerden haz etmem.
devamını gör...
çoğunlukla, açık sözlülüğün patavatsızlık ve hatta çoğu zaman terbiyesizlikle karıştırılmasından kaynaklanan durum.

her türlü fikri ifade etmek için seçilebilecek onlarca güzel ve insancıl yol mevcut. ha ama fikrinizin kendisi pis ise orasını bilemem.
devamını gör...
bir gerçek.

yok arkadaşlar, sadece patavatsızlar değil, açık sözlüler de bazı kimseler tarafından sevilmiyor. açık sözlü olmakla patavatsız olmayı karıştıran bir grup var evet ama aşırı alıngan, hep övgüye ihtiyaç duyan, gerçekleri duymaya tahammülü olmayan çok sayıda insan da var ve bunlara üslup falan sökmüyor. bunların derdi duymak istediklerinin değil gerçekte olanların söylenmesi. o yüzden ne kadar nazikçe söylerseniz söyleyin yine de sevmezler sizi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
insanlar gerçekleri duymaktan nefret ediyor ne kadar acı. gerçekler insanların gururlarını kırıyor hayalleri yıkılıyor. bu yüzden kimse yanında dobra insan bulundurmuyor. kocaman bir hayal balonunun içinde yaşıyoruz bir gün patlamanın etkisiyle savrulacağız.
devamını gör...
'doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar' der atalarımız. dışlanmamak gibi bir isteğiniz varsa dürüst olmayın, insanlara duymak istediği şeyleri söyleyin. ben tek başıma iyiyim derseniz, aramıza hoş geldiniz. :))
devamını gör...
açık sözlü olmak ile patavatsız olmak arasındaki farkı anlayamamış insanı sevmem. sapla samanı ayırt edemiyorsa baksın yoluna.
devamını gör...
açık sözlü olacağım derken ölçüyü kaçıranlar sevilmiyor. afedersiniz ama hakaret edip ya kardeşim ben açık sözlü insanım diyenleri de gördüm. her ağzına geleni saymak bana açık sözlülük değil. yalan konuşman gereken yerde doğruyu söylüyorsan açık sözlü olursun. ben açık sözlüyüm diye de insanların kalbini kırmaya gerek yok. ölçüsünü bildikten sonra herkes açık sözlü olanı sever.
devamını gör...
sevilmemeleri doğaldır. zira açık sözlü olmak, doğru sözlü olmak demek değildir. yalan da olabilir. ayrıca doğru söyleseler de "her doğru her yerde söylenmez".
üstü kapalı söylemek en iyisidir. hem sizi riske sokmaz hem de buna karşı tepki veren varsa "yaran mı var da gocundun" cevabını verirsiniz.
devamını gör...
bazen patavatsız olabiliyoruz doğru kabul. ama sevmeseniz de olur. öyle yalanlara alışmışsınız ki biz geçip karşınıza doğruları söyleyince kaldıramıyorsunuz. hayal dünyasında devam edin. elbet bir gün gerçekler tokat gibi yüzünüze vuracaktır.
devamını gör...
her doğru her yerde söylenmez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"açık sözlü insanların sevilmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim