hepsinden değil ama kesinlikle olanlarından uzak durunuz dediğim ego türü.

aslında avukatların bu egolarını ben bir bakıma anlayabiliyorum çünkü iyi bir avukat olmak için gerçekten iyi bir kültür, bilgi birikimine sahip olmanız gerekiyor.

bunun bilincinde olup bunu gerçekten iyi yönler için kullanan avukatlar zaten dünyalar tatlısı insanlar oluyor ama bu özelliklerini milleti tehdit etmek için kullanan kötü kalpli olanları da var.

tabii ki benim gibi şanssızlığıyla ünlü olmuş bir insanın başına böyle bir tip gelmese olmazdı. zamanında çok kibirli, egoist, laf cambazı ama bir o kadar da kültürlü, çok okuyan gerçekten çok bilen, iyi analizleri olan bir avukatla tanışmıştım. kendisiyle ne zaman konuşsam ne zaman görüşsem kendime olan saygımı kaybediyordum, enerjim düşüyordu. o kadar iyi laflar kullanıyor o kadar iyi cümleler kuruyordu ki zannediyorum söz dalaşında kendisini yenebilecek bir insan bile yoktur. zaten buna girişirseniz de sizi hukuk önüne çıkarmak ile tehdit ediyordu. çok kötü kalpli ve sinsi bir adamdı en sonunda dayanamayıp kendisini hayatımdan çıkardım yine aynı lafları sıralamaya başlayıp hukuk önüne çıkarmakla tehdit falan etti. elinden geleni ardına koyma mahkemede görüşürüz öyleyse deyip olay yerinden ayrıldım bana ulaşabileceği her yerden de engelleyip dostluğumu bitirdim. sonuç mu? hiçbir şey yapamadı çünkü yapabilecek bir kozu yoktu zayıf noktası blöftü.

işin özeti var böyle bir ego ve sahip olanlar kesinlikle insanı hayattan soğutan, adalete, hukuka olan güveni zedeleyen tiplerden oluşuyor.
devamını gör...
yeni avukat olmuş tiplerde maalesef bolca görünür. (istisnaları elbette vardır). hukuk fakültesindeyken bu ego pompalanır. stajda iken bu ego biraz törpülenir.
avukat olunca ego zirvededir. zira kendileri birşeyleri ispatlama amacındadır.
bu yüzden bolca instagram, twitter ve sosyal medya mecraları kullanırlar.
bu ego daha sonra saçma sapan avukatlık&danışmanlık web siteleri hazırlamakla kendisini gösterir.
ancak bu ego da fazla uzun sürmez, 3 yıldan sonra eser kalmaz. nitekim avukatımız ego kasamayacak kadar işlerden yorulmuştur. nitelikli veya çok paralı iş alanlar da işi kaybetmemek için ego kasamazlar.
devamını gör...
hakim veya savcı egosu gibidir.
devamını gör...
yav doktorluk gibi bi meslek varken bunlar n’oluyo gerçekten anlamıyorum ya
hadi doktoru geçtim
sıradan bi avukatsın lan sen
sanki bana aym başkanı anonim
devamını gör...
egolu avukat görmeniz biraz zordur çünkü avukatlar genelde ev kirasını nasıl ödeyeceğini, mutfak masraflarını bu ay nasıl halledeceğini düşünmekten öz benliğini dahi unutmuştur. yaşayan bir ölüdür onlar.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
gercek bir insan, layik oldugu yere geldiginde ego'su ile hareket etmez. vazife bilinci ve insanlara karsi olan sorumluluk duygusu, her daim on plandadir.

ego'su ile hareket eden, getirildigi yere layik olmadigini bilen ruhsuz ve necis avam'dir.
devamını gör...
memleket suçlular ülkesi olunca ego yuksek oluyor haliyle
devamını gör...
ego olduğunu pek düşünmüyorum ama şöyle bir durum var, hukuki konular toplumla o kadar iç içe ki herkesin bu konularda çat pat bir fikri var ve bu fikirleri de ölesiye savunuyorlar. ama sen gelip temel insan haklarından, anayasadan, uluslararası hukuktan bahsettiğin ve onlara "bu söylediğinin hiçbir temeli yok, hiçbir bilgin yok bu konuda, lütfen sus ya da biraz kaynak tara" dediğin zaman egolu sanılıyorsun. oysaki öyle bir durum yok, bunca bilgi kirliliği varken onları düzeltmek de egolu olmak değil ama genelde öyle sanılıyor benim gördüğüm kadarıyla.
devamını gör...
avukat ya da değil, kişinin kendisine biçip yüklediği ego hiç bir şeydir. ona dışardakilerin biçip yüklediği kredibilite önemlidir. bu salt etiketle kariyerle de olmaz, temelsiz bir özgüvenle de olmaz.
ülkemizde avukatlık ruhsatı, tek başına bir ego nedeni sayılabilme özelliğini kaybedeli yıllar oldu. avukatların büyük çoğunluğu ya maaşla geçinen emekçilere dönüştü, veya ekipler halinde giderleri paylaşarak bir büro finansına çalışıp ancak ayakta kalma savaşı veriyorlar.
kaldı ki ortada hukukta kalmadı. cidden deneyimli yetenekli bir avukat olsanız dahi bunu ortaya koyabileceğiniz bir ortam yok.
çünkü kararlar hukuk sistemi içinde verilmiyor.
( tüm bunları 44 yıllık bir avukat ve hukukçu deneyimi ile yazdığımı bilmenizi isterim. )
devamını gör...
avukat egosu diyecek kişi, iyi oku bu satırları:

"bin tl ve bir yemek ısmarlayım size avahat bay, bizim işi hellediver hele" diyen birini ofisten dışarıya atarım tabi ki. sonra gelirsiniz ve avukat egosu dersiniz.

yalnızca ve yalnızca tüm kalp ve insanlığınızla selam dediğiniz birisi gelir ve "heeee sen avuhettin, sağa bir şey danışacağıdım da" der. "hukuki danışmanlık ücretli" dediğinizde de "avuhetlerin g... ne de galhıh hele yev" der. böyle olunca da terslerim ve gidip bir daha da selam vermem tabi ki. sonra gelirsiniz ve avukat egosu dersiniz.

vekili olduğum kişiye "bak, böyle böyle söyleyeceksin, bunu söylemeyeceksin, çünkü bunu söylersen ikrar etmiş olursun" dedikten sora gidip aynen de "söyleme" dediklerimi söyleyip her şeyin içine ettikten sonra, "neden böyle yaptın?" diye sorduğumda da "yav bir arhadaş da avuhaddı, o'na da sorduydum da(...)" dediklerinde, avukat kişisi de "bana ne a..., ben parama bakarım" demediği için çileden çıktığında gelirsiniz ve avukat egosu dersiniz.

binlercesini anlatırım, binlercesini. bu kadarı yeterli ama.

bakın abicim, kanunların tamamı halka açık, her yerden erişebilirsiniz. okuyun, anlayın. aklınız var zira. sonra ya oturun kendiniz yazın, ya da gidip arzuhalciye derdinizi anlatıp dilekçenizi yazdırın. gidin ve hukuki sürecinizi kendiniz başlatın. hukuk sistemimizde "hukuki süreci yalnızca avukat başlatabilir" gibi bir kural yok zira. böylece avukat egosu derdinden kurtulmuş olursunuz.

süreci elinizde patlattıktan sonra kuvvetle muhtemel yine egolu dediğiniz avukatlara gideceksiniz, bilginize.

hadi bakalım.
devamını gör...
egosunu bilmiyorum yaşamadım ama başlıkta yazılanlara bakarsak "avukat alınganlığı" diye bir şey var.*
devamını gör...
türkiye'de geçerli olmasa da (çünkü her meslek gibi onların da arasında çürükler var) bence olması gereken egodur.
suits izliyorum ara sıra, harvey egolu olmasın da ne yapsın şimdi?
devamını gör...
chatgpt ye dilekçe yazdırıp bunu başarı gibi orada burada paylaşan adamlara az bile yapıyor camia.

yazdırdığı dilekçe de radar levhası olmayan yerde yazılan radar cezasının iptali.

yarın bir gün tutuklanırsanız da itirazı gpt ye yazdırırsınız artık.

töbe töbe ya.
devamını gör...
ağukat profili haklı- haksız hep kazanmaya kodlanmıştır. gakko, neoliberal düzende para karşılığında düzenin egemenler lehine kurulmuş yasalarını kullanarak güçlüyü haklı çıkarıyorsunuz, bundan eyi de para doğrultuyorsunuz; lakin mahşerde ,allah'ın yasaları ile yargılanacaksınız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"avukat egosu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim