yakala.co
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
ben su kaynayınca demliğe suyu koyuyorum. sonra soğuk su ekliyorum alttakine tekrar. sonra demliği üzerine koyuyorum, o esnada az biraz dinleniyor sıcak su. sonra suyun yüzeyini kaplayacak kadar kaçak çay, yarısı kadar da karadeniz çayı koyuyorum. 20-25 dakika sonra içiyorum.
ama çayı demlerken kesinlikle demliği yerinden oynatmıyorum.
devamını gör...
suyu kaynatıyorsunuz önce çaydanlığın alt kısmında. kaynayınca demliğe ne kadar demleyecekseniz su ekleyip alt kısmına da tekrar soğuk su ekliyorsunuz. yaklaşık 1 dakika bekleyip demliğe eklediğiniz suyun miktarına göre çay koyuyorsunuz ve çaydanlığın üzerine geri bırakıyorsunuz. altını da kısıyorsunuz ki su kaynayana kadar çay da demlenmiş olsun. bir de soğuk demleme var o da şöyle ki;

çaydanlığa ve demliğe suyu koyup ateşin üstüne koyuyorsunuz. bu esnada demliğe koyduğunuz suya da çayı ekleyip kaynamaya bırakıyorsunuz. altını kısmıyorsunuz ve alttaki su kaynarken üstteki demliği de ısıtıyor. buharlaşma fazla olacağı için çaydanlığın altına suyu bol koymayı unutmayın sadece ve kaynadıktan hemen sonra servis için acele etmeyin. biraz buharla ısınmasını bekleyin demlikteki çayın.

afiyet olsun.
devamını gör...
iki çeşit yöntem vardır çayda

biri haşlama diğeri demlemedir

haşlama da önce çay sonra sıcak su katılır. çay biraz daha hızlı pişer ve demli olur. ateşe de göstermek gerekir (ağır denilebilir.)

demleme çay yönteminde ise sıcak suyun üzerine çay dökülür çayın dibe batması beklenir yavaş bir yöntemdir haşlamaya göre ancak çay daha kıvamda olur biraz daha hafiftir.

ayriyetten ince bir taktik: çay acil yetişecekse üzerine birkaç küp şeker yada 1 çay kaşığı şeker atarak demin hızlı batmasını hızlı demlenmesini sağlayabilirsiniz.
devamını gör...
çaydanlıkta kaynamış olan suyun bir kısmı demliğe alınır ve üstüne çay ilave edilir.
15 dk. demlenmeye bırakılır. çayın, tavşan kanı renginde hazırdır.

tamam mı bilal evladım.
devamını gör...
cayiniz kaliteli ise ne fark eder?
alın bi altınbaş çay once ne koyarsanız koyun farketmiyor
devamını gör...
valla dökme çay cidden sağa sola çok dökülüyor sinir ediyor. demlik poşetle demliyorum onda da dökme çay gibi aynı önce su sonra çay. beğenmeyen içmesin
devamını gör...
demliğin üstündeki çayı az bir soğuk suyla ıslatıp öyle koyunca daha çok dem veriyor. ama yine de fark etmez. yeter ki çay olsun.
devamını gör...
alta da üste de su koyuyorum, sonra çayı ekliyorum. ocağı acıyorum, alttaki su kaynayınca ocağı kısıp demleme moduna alıyorum. toplam süre 35 dakika civarı. nefis oluyor.
devamını gör...
direk soğuk su üzerine çayı döküyorum bu sayede çay'a sıcak su dökerek çay yanmamış oluyor.ığıl ığıl demleniyor .
devamını gör...
kardeşim biz bunları burada tanımla anlattık,
radyo yayınları ile anlattık,
görsellerle anlattık,
şarkılarla anlattık…

#1151887 aha burada da anlattık…
devamını gör...
cay yapabilen erkekleri gordugumuz baslik.

sizi gidi iliklar siziii sizi gidi mericler siziiii
devamını gör...
demlik hafifçe ıslatılır. çay porselen demliğe konulur. ağzı kağıt havluyla, emziği de kağıt havludan yapılan bir tıkaçla kapatılır. çaydanlığa kaç bardak çay içileckse o kadar su konulup ağır ateşte kaynatılır. bu arada demlik içindeki nem çayı pişirir, öyle ki demliğin kapağını açınca içinden çay kokusu fışkırıp tüm evi sarar. çaydanlıktaki su kaynayınca demliğe konulur ve demliğin delikleri tekrar kapatılır. çaydanlığa soğuk su konulup hızlı ateşte kaynatılır. su kaynayınca ateş kısılır ve demlik içindeki çay dibe çökünceye dek bekletilir. afiyet olsun. eski erzurum _kars usulüdür.
devamını gör...
önce ılık veya biraz sıcak su çayın üzerine eklenir, sonra şöyle güzel bir çalkalanıp su dökülür. çay o şekilde kaynatılan suyun üzerine bırakılır. kaynayan su çaya eklenip 15-20 dk beklenir ve afiyetle içilir.
devamını gör...
su kaynadıktan sonra demliğe önce çay sonra yavaş bir şekilde kaynar suyu koyuyorum hızlı koyunca suyu çayın tadı değişiyor
devamını gör...
suyu
doktorlar oyle diyor
ben basta dalga geciyordum hangi issiz doktor ugrasmis bununla diye ama konu cayin kanserojen etkisini bloke etmekmis..dalga gecmeyi biraktim boyle olunca

demlige suyu koyduk ..biraz bekliyoruz suyun ustune elimizi tutuyoruz elimiz buhardan yanmiyorsa cayi ekliyoruz
bundan sonrasi ayni...cay cokup demini alinca iciyoruz

afiyet olsun:)))
devamını gör...
bülent ecevit usulü...

demliğe çayı koyun ,üstüne soğuk su (buzdolabından olursa iyi olur) , alt çaydanlığa suyu doldurun 1 -2 saat arası kaynasın, alttaki çaydanlığa su ilave etmek gerekebilir. ecevit 3 saat kaynatırdı.
muazzam çay olur , bardağa yarı yarıya çay -su koyulabilir. ölçek olacak kaliteli yaprak çaysa tadından içilmez ..

gerçek demlik çay içecekseniz porselen yada döküm demlik tercihtir.
çayı koyun demliğe , kaynayan suyu indirin 30-60 saniye bekletin ,demliğe suyu dökün yavaşça , demliğim üzerine havlu koyun 10-12 dakika sonra porselen çay fincanında için.
sütlü güzel olur.
en iyi çay suyu alüminyum çaydanlıkta kaynamış sudur ve döküm olacak.
türk işi çay demleme asker işidir ,erzurum çıkışlıdır ,ruslardan alınmıştır ,nene hatun 'un kahraman olduğu savaşta ,tayyareden çay olayıdır .
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çay yaparken demliğe önce suyu mu yoksa çayı mı koyuyorsunuz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim