instagramda birbirine benzeyen paylaşımlarla kısırsal bir döngü mücadelesidir. gerçek hayatta da kısır davetleriyle bu kısır döngü devam etmektedir.
devamını gör...
statü atlamak her zaman başarı olarak adledilemez. evlilik, toplumsal bir statü katar sana evet. bunu güzelleyen kadın da 35-39 yaşlarındadır tahminimce. çünkü bir yerden sonra kadınlarda istemeseler de yetti artık düşüncesi hasıl oluyor. önüne gelene atlıyor. evliliği kısa sürmesinin sebebi de bu değil. sebebi zaten sıkıldığı hayatını özlemesi insanın. evlilik herkesin yapabileceği bir şey değildir. herkes evlenecek diye bir şey de yoktur. kimisi takılmayı sever. ne yapmak gerek? oluruna bırakmak.
devamını gör...
doğru kişiyle evlenmek bir başarıdır bence .bu devirde öyle kolay evlenilmiyor . ama yukarıda bahsedilen nedenlerden değil tabi ki .hayat arkadaşını bulmak herkesin başardığı bir şey değil. ama bunla da göğsünü gere yere övünmezsin .çünkü ınsanlar değişir.
devamını gör...
(bkz: evde kalma adı verilen sorunsal)
devamını gör...
evlenmek başarı değil ama evliliği sürdürmek ciddi bir başarıdır.
devamını gör...
bir tık üstü: çocuk yapmayı başarı olarak görmek.
devamını gör...
başkaları için yapılan evliliktir bu genelde. genellikle mutsuzdurlar ama etrafa mutlu gibi lanse ederler kendilerini. sosyal medya evliliği diyorum ben ona. yanlış anlaşılmasın, insanların mutluluğunu paylaşması yanlış değil ama siz ne demek istediğimi anladınız bence. oysa hakikaten güzel bir evlilik yapmak zor. her şeyin güllük gülistanlık olmayacağının farkında olup ona göre hayatını şekillendirmek daha da zor. ancak o hayatı paylaşacak birini bulduysan bravo. iyi evlilik ömrüne ömür katar ama kötü evlilik ömründen yer. ay böylesini bulmuşken de biraz övünelim yahu. :) masaya oturacakken sandalyesini falan çekip popo üstü oturtasım geliyor bazen ama sanırım ben de buldum doğru insanı. inşallah doğrudur. evlendik, bi de çocuk yaptık.
devamını gör...
maalesef hayatı boyunca kendisinin "eş" olmak dışında bir değeri olmadığı öğretilmiş gencecik kız çocuklarının en çok yaşadığı durum budur. yıllarca kendi yaşadığı aile düzeninden kadının tek bir yeri olduğunu öğrenir kadın "eş"tir nokta. öncelikle "anne" bile değildir eştir işte... bu sebeple evliliği, eşini, tüm bu olayı/süreci muazzam bir şey ve dönüm noktası olarak değerlendirdiği için bunu başarı olarak görmelerine kızamıyor insan.
bu durumda olan erkek çocukları da var tabii, evlenmezse "bir halt olamayacağı" öğretilen gencecik çocuklar... onlarda da durum hemen hemen aynı. aile baskısının farklı versiyonlarını yaşıyorlar sadece yine kızamıyorum...

bunun dışında imkanı olsa bile kendisini geliştirmemiş insanlar da öyle görüyorlar evet ama o kesim beni alakadar etmiyor, imkanı olup da sırf kendi vizyonsuzluğu sebebiyle böyle hallere düşen insanlara maalesef üzülemiyorum neyse bu başka bir başlığın konusu...
devamını gör...
evliliği başarı olarak görmek çok farklı açıdan ele alınacak bir durumdur. kimisi sadece evleneyim yuvamı kurayım derdindedir. kimisi ise sevdiği insanla hayatını birleştireceği için bunu kendine başarı olarak lanse etmiştir. arada olan şu ince çizgiyi ayarlayabilmek elbette zordur, insanlar çünkü hep kendi düşüncelerini bilip karşı tarafın düşüncelerine önem vermediği için farklı anlaşılabilir bu durum.
belki bunu başarı olarak görüyorsa, sevdiği insana karşı olan tutumu ve onunla yuva kurmak isteyip başardığı için belli etmeye odaklıdır.
devamını gör...
günümüzde evliliği yürütmek çok zor eğer yürütebiliyorlarsa evet bu bir başarıdır ama yine de başarı adına bu tek başına yeterli değildir. başarı, bizimle ilgili birkaç şeyin tümüyle elde edilir gibi geliyor.
devamını gör...
insanlarla anlaşma konusunda sıkıntı yaşayan asosyal bir birey için evlilik bir başarı sayılabilir.
ben şu hayatta hiçbir şeyi olmayıp magazin , dedikodu ve salaş ilişki üçgeninden çıkmayan tiplerin evliliği başarı olarak görmesine kıl oluyorum yalnız. evlendiği zaman değil dünya gakaksi kendi etrafında dönüyor gibi davranıyorlar.
devamını gör...
türk toplumu açısından bakarsak anadolu'da kırsal kesimde yaşayan aileler açısından dar gelirle geçinmeye uğraşan ailelerde kız çocuklarının evlenip yuvadan ayrılması sosyal bir başarı olduğu gibi aynı zamanda ekonomik etkileri olan bir durumdur. diğer yandan kadının, sadece abi, baba, koca gibi bir erkeğin vesayeti altında yaşamına devam edebileceği varsayımının yaygın olduğu yerlerde, kadının evliliği aynı zamanda onun toplumsal hayata katılımını getirmektedir.
devamını gör...
bunca yıldır iş ve hayat hayatındayım hiçbir zaman evliliği statü atlamak olarak gören bir kadınla karşılaşmadım. siz nerede görüyorsunuz bu kadınları iş dediğiniz farmasi üyeliği falan mı?(iyi para varmış bu arada) evlenmek başarı değildir, statü atlatmaz ancak evliliği yürütmek ciddi emek verilen ve saygı duyulması gereken bir başarıdır. iyi bir çocuk yetiştirebilmek ise kendini gerçekleştirmektir coca cola ceosu bile annelik/babalıktan alınan tatmini yaşayamıyordur bence.
devamını gör...
aileden zengin olmayan erkekler için çok ciddi maddi birikim isteyen bir olay olduğundan bir erkeğin evlenecek parayı bulması başarıdır.
devamını gör...
önce karşındakini seveceksin, sonra onun annesini babasını, ablasını, abisini vs vs sevmek şart değil saygı göstermek katiyen şarttır. düğün, eşya, ev o ayrı bir olay kimseyi kırmadan yapmak gerekir. onuda atlattin düzene koyma kısmı var sırada.
aynı evde yaşamaya alışmak, her gün yemekti, camasirdi vs sonra çocuklarını büyütmek,sorumluluk değilde nedir?
sorumluluk başarı getirir, başarı mutluluk !!
devamını gör...
evlilik değil de sürdürebilmek bir başarı olarak görülebilir.
devamını gör...
toplumun dayattığı bazı kuralları uygulamanın ve topluma uyumlu olmanın sonucu olarak evliliği başarı olarak gören birçok kişi toplumumuzda yer almaktadır ancak gerçek başarı kişinin kendini gerçekleştirmesi dir ve bireyselliğini topluma rağmen koruyabilmesi dir.
devamını gör...
(bkz: bekarakarıboşamakkolay)
devamını gör...
boşanmayı da başarısızlık olarak görenlerdir. halbuki ne övün ne de yerin. ikisi de bir imzaya bakıyor zaten.
devamını gör...
evlılık gerçekten şans bana göre. ebeveyınlerınızle geçirdiğiniz zamandan daha uzun zamanları hatta daha zorlu süreçleri eşinizle geçireceksiniz. doğru karar vermek gerek. iyi düşünmek.
karsılıklı anlayıs gerektırıyor. yoksa evlenmiş olabilmek basarı degıl; evlılıgı anlayısla, sevgiyle , karşılıklı denge ile yürütebilmek başarı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"evliliği başarı olarak görmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim