#televizyon dizileri #final yapan diziler
aile / gençlik / komedi / yerli
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

gani müjde'nin kaleminden çıkan, tarkan karlıdağ'ın yönetmenliğini yaptığı aile, komedi dizisi olan hayat bilgisi dönemin dikkat çeken gençlik dizilerindendir.

2003 yılında start verilen dizi 19 bölüm sonra sezon finali yapmıştır.

kanal d'de uzun soluklu devam edemeyen dizi yaklaşık 5 ay sonra show tv için tekrar çekilmeye başladı.

dizinin kadrosu,
perran kutman
tarık pabuççuoğlu
kerem kupacı
gökçe bahadır
ümit erdim
erdal türkmen
serhan arslan
paşhan yılmazel
kaan yılmaz
sinan çalışkanoğlu
altan gördüm
ipek erdem
ceren soylu
ayçe abana
hakan altıner
ulvi alacakaptan
atilla olgaç
oğuzhan yıldız
çağhan çulha
cavit çetin güner
elif burgaz
durul bazan
belma canciğer
mahir ipek oluşturmaktadır.

hayali rıdvan kanat lisesi'nde geçen dizi yayımlandığı dönemde ilgiyle izlenmiştir.
aykırı bir tarih öğretmeni olan idealist afet güçverir (perran kutman) anadoluyu erkek kardeşi kerem'le (kerem kupacı) karış karış dolaşmıştır. müdürlerin korkulu rüyası olan afet öğretmen sürüldükçe sürülmüş ve son adresi rıdvan kanat lisesi olmuştur.

buradaki öğrencilerin hayata bakışını değiştirmiş onlara yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalışmıştır. gerek okulun müdürü amil sağlam'la (tarık papuççuoğlu) gerek öğretmenleri gerekse öğrencileriyle diyalogları hem güldürür hem düşündürür.

keyifli bir aile dizisidir. 4 sezon devam etmiş farklı hayat örgütlerine dönüşmüş farklı farklı karakterler eklenmiştir diziye. ben ilk sezonlarını izledim devamında sıkılmaya başladım ve bıraktım. ama o yıllar için yinede izlenmeye değer bir filmdi.

afet öğretmenin 'hoca camide' repliği uzun bir zaman dillere pelesenk olmuştur. tepkide çekmiş destekte toplamıştır.

iyi seyirler...
devamını gör...
yemin ederim sabahleyin bunu düşündüm. aslında hayat bilgisi evreninde yaşıyor olabilir miyiz? bence evet, olabiliriz. detaylarıyla açıklıyorum.

1.) genelde durmadan saçma olaylar yaşanırdı.

2.) öğrenciler okula diye gelmesine rağmen okulda bilgi öğrenmekten ziyade goygoy yapılırdı. günümüzde ise bizler yaşıyor sanmamıza rağmen sadece bir geceden bir geceye atlıyoruz.

3.) amil bey gayet para sevdalısı bir müdürdür. fuzuli para harcamayı çok sever. tıpkı şey gibi?

4.) amil beyi, amil bey'den daha çok seven bir mennan vardır. mennan dayak da yese ''allah amil'imi x yapsın diye yaratmış yeauv!!'' derdi. tıpkı şeyin yanındakiler gibi?

5.) amil bey'in karısı amil bey'den daha çok para harcardı. parayı çok severdi, amil bey ile olan diyaloglarının çoğunluğu para mevzusu üzerinedir. tıpkı şey gibi?

6.) öğrenciler tahta sıralarda otururken, amil bey'in balıklarının yemi, lüks koltukları eksik olmazdı.

7.) amil bey her sabah öğrencilerden haraç denebilecek ve öğrencilere ağır gelen miktarlarda parayı zorunlu olarak bağış alıyordu.

8.) amil bey ve karısı, öğrencilerden alınan bu haracı bir güzel yerdi.

8 madde ile hayat bilgisi evreninde yaşadığımızı düşünmeye başladım.
devamını gör...
piyasaya gelmiş en iyi lise gençlik dizisidir. 100'lü bölümlerin başlarında sonra pek sarmasa da mis gibi dizidir. her yaz televizyonda yayınlansın diye beklerdim artık her yaz kendim ilk 100'ü izliyorum. öyle kaliteli bir iş.
devamını gör...
ilk sezonun sonlarına doğru inanılmaz zirve yapıp kanal d'den show tv'ye geçmiştir bu dizi ve 2. sezonda tiki lise öğrencileriyle yaptıkları basket maçı ve afet hocanın okuldan ayrılık dramı ardından da geri dönmesinden sonraki bölümlerde artık iyicene baymaya başlamıştı. 2.sezonun her bölümünde bir konuk ünlü sanatçı olurdu ve ilki de ibrahim tatlıses olup urfa'da oxford vardı da biz mi gitmedik diye kültleşmiş repliğini de söylemiştir. sırf dizi aynı formatta devam etsin diye sınıftaki ana oyuncular(heri potır ve rüya hariç) yedikleri bir halttan dolayı sınıfta kalırlar zaten ondan sonra da 4.sezonda liseyi bitirmiş olup, dizinin esas oğlanları olan pikaçu, kopil, arif ve ortega kafelerde falan çalışıp iki üç kuruş para kazanma uğruna hayata loser şekilde devam ederler. dizide en çok güldüğüm kısım afet hoca'yı kopil'in annesi babası diye seda sayan, kenan ışık ve mehmet ali erbil'in ses kaydı olan replikleriyle işletmeleriydi en çok kahkahayı orada atmıştım. heri potır diye gözlüklü bir eleman vardı 2.sezonda çok az rolü oluyordu zaten 2.sezon sonunda şakaya dahil olmayıp sınıfta kalmayan öğrencilerdendi o yüzden 3.sezonda yoktu kendisi.

dizinin çoğu oyuncusu gene yapımcısı yönetmeni gani müjde olan osmanlı cumhuriyeti filminde de oynamıştır ve neredeyse ilk kadroyla hiç alakası olmayan oyuncularla sönük bir finalle sona ermiştir. yani 4.sezonu gerçekten izlenecek tonda değildi çok gereksizdi açıp arada bakardım öyle youtube'da falan.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hayat bilgisi (dizi)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim