müslüman mezarlığından farklı bir atmosfere sahiptir. düzenli ve şatafatlıdır. içi heykellerle dolu olur. bazılarının üzerinde de minyatür şatolar bulunur.
batı'da 18 yy'ın sonuna kadar mezarlıklar kentin orta yerinde, kilise bahçesinde olurmuş. 19. yüzyılda da kent dışına nakledildiler. kent içinde mezarlık olması, hastalık bulaşma korkusuna neden olunca, mezarlıklar kurarak ölüler ile aralarına mesafe koydular.
devamını gör...
en sevdiğim yanı filmlerde gördüğüm, mezarlığa gidince mezarlığın yanında oturacak bir bank olması. bizde öyle mi bir yasin okuyana kadar dizleri kırılıyor insanın.
devamını gör...
istanbul'da levanten mezarlıkları var, hep gezip dolaşmak istemişimdir ama giriş yasak galiba. gezebilmiş olan varsa bilgilendirsin.
devamını gör...
sanatsal açıdan beni çeken mezarlıklardır. tıpkı eski dönem kiliseleri gibi. istanbul’da gezmek yasak olmasa keşke. mecidiyeköy otobüs duraklarının oradaki mezarlık ilgimi çekiyor ancak yasak işte. belki birgün eşim o dine mensup olur gezmek serbest hale gelir…
devamını gör...
içerisindeki lahitlerin veyahut mezar taşlarının, anıtların, heykellerin estetikliğini ve mimari yapıların geçmişten gelen kültürle bambaşka yerlere ilerlemiş olmasını bir kenara bırakıyorum, mezarlıkların peyzaj düzenlemeleri bile çarpıyor beni. öyle güzel yeşil alanlar, öyle hoş ağaçlar, çiçekler var ki, insan ne kadar bakımlı olduklarını görünce şaşırıp kalıyor... bizim değil mezarlıklar, parklarda bile böylesine güzel bir peyzaj düzenlemesi bulamıyoruz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"hristiyan mezarlığı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim