bol sulu, ergin hali bordo, ermemiş hali kırmızı renkte olan, dal oyuğu içine göçkün, kalp şeklinde bir meyvedir. üreticisine çok para kazandırdığı için bu isim konmuştur. bu kiraz, en az 30 - 40 çap büyüklüğünde meyve veriyor. çapı 26'dan büyükse dış pazar, küçükse iç pazara satılıyor. diğer cinsler 10 gün dayanamazken, napolyon kirazı 15 gün bozulmadan durabilir.

her gösterişli ve parlak kırmızı kiraz, bu isimle pazarlanıyor. aslında bu türün ismi 0 900 ziraat diye de geçer. çıkış yeri ve tarihi de, 1975 yılında yalova toprakları. coğrafi işaret tescilinin yarıdan fazlası da bu kiraz cinsi. temelinde fransızlar'a ait bigarreau cinsi var ve geçmişi 17. yüzyıllara dayanıyor.

meyvenin dalında olgunlaşma süresi içinde çatlamaması, raf albenisinin yüksek oluşu, yol ve nakliye şartlarına dayanması avantajlı taraflarıdır. türkiye de, bu kirazın tedarikçisi durumunda, dünyaya kirazın beşte biri ülkemizden gidiyor. kirazdan fazla verim alabilmek için kışın sert geçmesi gerekir. kiraz toplama işi ağırlıklı olarak haziran ayı sonunda başlar temmuz ayı başlarına kadar devam eder.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"napolyon kiraz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim