zaman tüneli

(bkz: decathlon)'un fitness ürünleri markası.
devamını gör...

devamını gör...

yıllardır sosyal medyada gördüğüm bu söz beni başta fazlasıyla itiyordu kendinden. çünkü sosyal medyada kendini “tatlı, ‘ponçik’, ‘minnoş’” gören insanlar vardır ve böyle olmanın “havalı” olduğunu savunurlar. bu sözü genellikle onlar kullanırlardı ve gerekçelerinin altı fazlasıyla boştu. “canım tatlı çekti ama sevgilime kıyamadığım için almaya göndermedim, bu dünya hassas kalpliler için cehennem” tarzı kullanımlara şahit oldum bolca…

gelgelelim son birkaç yıldır bu cümlenin aslında ne kadar doğru ve incitici olduğunu fark ettim. çünkü insan yaş aldıkça ve deneyimledikçe anlıyor bazı duyguları. ben çok fazla düşünen, irdeleyen, kendimde hata arayan, öz beğenisi olmayan biriyim. dolayısıyla aynı ortamda olduğum birinin yüzü düşse “acaba ben mi bir kusur işledim, fark etmeden kıracak bir şey mi söyledim” diye haftalarca kendimi yiyip bitiriyorum. bu ufak bir örnek. ve yalnızca insan ilişkilerinde değil, genel mânâda her konuyu ayrıntılı düşünmek, enine boyuna tartmak, gece geç saatlere kadar bu nedenlerle uyuyamamak (aslında cehennem hissiyatının yanından bile geçmeyecek belki kötünün iyisi olan hayatımızı) cehennem gibi hissetmemize neden oluyor. kendi suni cehennemimizi yaratıyoruz daha doğrusu. ama ben yine de sevimli sosyal medya kızları gibi “hassas kalp” kavramını kullanmak istemiyorum. kalbimin ne kadar hassas olduğuna ben kadar veremem çevremdekiler verebilir. herkes kendine göre iyidir çünkü. “fazla düşünenler için” olarak değiştirmek istiyorum.
devamını gör...

olmadı be dayı.
devamını gör...

fenerbahçe sadece. tek sinirlendiğim kırmızı çizgimdir.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu gece dertlerin gecesi, hüzünlerin, pişmanlıkların, yalnızlığın gecesi.
selam olsun dertlilere...
devamını gör...

sokak köpeğinde bile bulunan ama insanlarda pek rastlanmayandir. özellikle bu devirde.
devamını gör...

ilk önce sol bacağınızı havaya kaldırıp sağ elinizle göbeğini kaşırken partnerinizin sol üst köpek dişine masaj yaptıktan sonra bir süre aynı anda nefesinizi tutarak boştaki elinizle birbirinizin kulaklarına asılıp burun deliklerinizden karşılıklı hava alış verişinde bulunmanız gerek. yoksa kabul olmaz o öpücük. anlamsızlaşır ve ziyan olur. bunlar mühim detaylar, bilmelisiniz.
devamını gör...

güve kelebeği aslında kelebek değildir. kelebek olduğunu düşünen bir böcektir. böcek familyasına aittir. güve böceklerine selamlar!!
devamını gör...

şarkı.
devamını gör...

insanoğlunun temel arayışı, fırlatılmış olduğu dünyada karşılaştığı kaosa düzen getirmektir. yeryüzü ve vanlılarla barış içinde yaşama isteği..

devamını gör...

"iyi arkadaşlar, iyi kitaplar ve başını yastığa koyunca uyuyabilen bir vicdan..işte ideal hayat!"

(bkz: insan, kendinde olmayanı arar)
devamını gör...

bekarsanız 35 yaşından sonra evlat edinebiliyorsunuz
devamını gör...

bir dönem kesin kararlı olduğum, ancak yavaş yavaş şüphe duymaya başladığım konu. hâlâ aklımın bir köşesinde, gizli saklı bir kuytuda, bir ihtimal kutusunda duruyor. fakat yapabileceğime olan inancımı giderek yitiriyorum. çünkü devletten daha iyi bir maddi bakım sağlayabileceğimden artık emin değilim. o çocuklar devlette kalıp okudukları takdirde direkt olarak devlet kadrolarında görev alıyorlar. benim ise böyle bir imkanım olmayacak o çocuk için. bunca dayıların işler çevirdiği bir ülkede, hiçbir suçu olmayan bir çocuğun hakkını elinden alamam. evet, ona her gün bıkmadan kitap okuyabilir, bir gülüşü için şekilden şekile girebilirim. iyi bir insan olması için elimden gelen her şeyi yapabilir, onun varlığının dünyayı daha da yaşanabilir bir yer yaptığını anlatabilirim. ailesi olabilirim. fakat halihazırda devletin bizzat okutup yetiştirdiği bir insan olan ben, aynı devlet için bu kadar kıymetsizken, benden azıcık da olsa daha fazla şansı olabilecek bir çocuğun şansını elinden alamam. evet, hayatı boyunca hep bir noktadan eksik kalacak ve o noktayı ben doldurabilirim. fakat ben bunu yaptığımda ona sunulan belirli haklardan mahrum kalmasına da sebep olamam.

çok üzücü. üzerine benim için fazlasıyla kırıcı bir durum.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

sosyal medyanın dayattığı hayatı yaşamak zorunda değilsiniz. insan olduğunuzu düşünün ve bir kalbiniz olduğunun farkına varın.
yoksa çok kişinin canını acıtırsınız.
devamını gör...

herkes neden bu kadar materyalize örnekler vermiş ? insanlara güvenmeyin bla bla bla.

benim vereceğim yegane tavsiyeler şunlardır,
idolojinize, dininize tersmis vs. hayatı yaşayın ve ölmeden önce her şeyi tecrübe edin.

ve sevmeyi bilin. sevmek kafeden kafeye gezmek değil, iki bira içip sevişmek de değil. geçmiş tecrübelerinizden yola çıkıp hayatınıza aldığınız yeni insana ona göre muamele yapmayı bırakın. değer verdiğinizi en içten şekilde gösterin. gurur yapıp ilişkinizi bombok etmek yerine karşınızdaki bunu anlamazsa o kaybetti dersiniz en fazla.

hayatı her anlamda dolu yaşayın. hislerinizi, aşkınızı, tutkunuzu en uçlarda yaşayın işte. anın kıymetini bilin. konsere gittiğinizde mutlu olduğunu herkese kanıtlamak için kameraya çekenlerden değil o anın keyfine varanlardan olun.

son olarak kendinize kendinizi tanımak için zaman ayırın. o çok sevdiğiniz beraber her altı yediğiniz arkadaşlarınız bir gün evlenip hayatınızdan çıkacak. hayatın akışı budur ve onlar gittiğinde geriye hiç kalmış olmamak için kendinize yogunlasin. hobi, mesleki gelişim vs ne olursa olsun.
devamını gör...

sevdiğim birçok sanatçıyla tanışma hatta iş yapma şerefine nâil oldum. ilgim olan mûsîkî ile uğraşıyorum ve eğitimini almaya hak kazandım. aynı zihin yapısına sahip olduğum insanlar ile tanışmayı başardım ve zaman zaman birlikte vakit geçirip haftalık stresimi azaltıyorum.

tüm bunlar benim için gamsız bir hayatın anahtarı değil, hatta gamıma gam katan yönleri de oldu ama en azından mutluluğu yakalayabileceğim noktalara sahip oldum. bir insan daha ne ister ki.
devamını gör...

son darbe tek kurşunla bitiririm acımı...
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim