zaman tüneli

yorum yapmanın zor olduğu bir davranış biçimidir.
yani benim olayım galiba situationship. bence flört çok eğlenceli bir şey. bunu niye boktan bir şeye eviriyoruz anlamıyorum ya.

kaçarım, hemen toz olurum.
mümkünse.
kuyruğumdan tutup yakalaması lazım. yoksa mümkansız. gerçekten mutluyum da bundan.

sonsuza dek flört edelim lütfen ya.
devamını gör...

karadenizli ablam uşağa "tuğrul" ismini koymuş, dili dönmüyor "turuuul - turuuul.." deyu çığırıp - çırpınıyor? yahu ablam bu memlekette "boş bakanlık yapmış?" -ak sakallı- moron dahi "ğ (yumuşak g'yi) bilmiyor, senin ne haddine?
devamını gör...

tam olarak öyle gelişmeyen garipliktir.
gebelik bir hekim tarafından takip edilir ebeveyn ve hekim hatta bazen de doula ya da doğum ve emzirme konusunda uzmanlaşmış sağlık personeli de eşlik ediyor bu karar sürecine. bilgisi, deneyimi, iç güdüsü ile konuya dahil olur uzmanlar v ebeveynler, değerlendirirler ve bir sonuca varırlar. yukarıda anılanlardan akıl hastası olan yoksa da burada hepsinin önceliği bebek ve annenin sağlığı olur. çocuk sahibi olmak öyle nadir görülen bir olay da değil, hepinizin çevresinde gebe kalan, periyodik kontrellere giden, eşine dostuna fikir soran bir sürü ebevey olmuştu. kaç tane, aman bana ne bebek de sağlıksız olsun ben illa sezaryen yaotıracağım diyen kadın gördünüz?

burada sorun kadının doğum tercihinin tam böyle şekilleniyor gibi bir algı yaratılmaya çalışılması, maksatlı olarak gebe annelerin bebeğin sağlıksız olmasını amaçlayarak bencil davrandığı fikrinin yayılması. gerçekte böyle bir durum yok, varsa da istisna kapsamına giremeyecek kadar azdır o akıl hastaları. peki neden böyle bir sorunumuz varmış, bu kadınlar da ülkenin en büyük sorunumuymuş ve tek önceliğimiz bu kadınlardan kurtulmakmış gibi bir ortam yaratılıyor?

stadyum gibi aşırı erkek egemen bir ortamada bu konuyu gündeme alıp üstün görüşlerini pankartlardan duyurmak zahmetine neden giriyorlar?

çünkü böyle bir gündemimiz yok, olanın üstünü ses getirecek bir şeyle kapatma ihtiyacı var ama. bebeğin selahıyetini de en iyi erkekler düşünür gibi bir düşünceyi de paralel olarak empoze etmek de gerekiyor. çünkü kadın deden şey kapitalizme köle doğurmak zorunda, köleler azalıyor. acilen sahiplerin çıkıp kimin hükümdar olduğunu hatırlatması gerekiyor.
devamını gör...

kendi karanlığımızı cevabı olandır.
devamını gör...

ben birini sevince maalesef hayvan gibi sevdiğimi belli ediyorum
karşı taraf da beni cepte görüyor
üzülen ben oluyom
devamını gör...

türk şair, yazar, öğretmen ve avukat olan gülten akın imzalı eser; kitabımız 1998 yılında yayınlanmıştır.

kitap hakkında konuşmadan önce
gülten akın şiirinin bendeki yansıması hakkında içimi dökmek niyetindeyim.

artık kimse ağlamıyor özlerken dizesini dahi unutabilmiş değilim.

gülten akın'ın büyüklüğü tartışılamaz, onu okumuş olan herkes onun ne kadar korkusuz bir yürek taşıdığını bilir.
gülten akın benim gözümde kadın olan ince memed'dir; tanrısal ve yenilmez.

kestim kara saçlarımı (kitap) okuduğumda; " artık benim yazı yazmama gerek yok, ben yazmasam da olur " demiştim.

onun benim için önemini kelimelerle aktarabilmem olanaksız, gerçi ben ruhumu sarsan hiçbir şeyi kelimelere yeterince keskin dökemiyorum hâlâ, çünkü hissedileni kelimelere dönüştürmek kolay değildir.

şimdi ise kitabımıza geçelim;

kitabımız sadece 45 sayfa, hap halinde ve diğer kitaplarındaki yoğunluk epey damıtılmış, şiirleri yine cezbedici.

şiirleri oldukça iyi buldum,
şairin kendine has şiirsel sorgulamaları kitaba zenginlik katmış, onun diğer kitabında da sorular vardı, belki istediği cevabı hiçbir zaman bulamamış olmaktan dolayı soruları bitmemiş, ve ölümüyle her şeyinde olduğu gibi soruları, cevapları da yarım kalmıştır.

ölümü, ayrılığı, değişiyor olmayı ve kimsenin aynı kalamayacağını derinden hissettiren şiirlerdi benim için.

seçtiğim dizeleri bırakarak burada bitiriyorum.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


böyle parçalanarak,
dağılarak mı ölünür?

ölüm seninle benim aramda
aşılmaz bir duvar ördü

o çoktan çürüdü
ben yeni çözüldüm

kimse kendi gibi kalmamıştır.

onu düşünmemek istiyor
onu düşünmeden edemiyor.

nedir onlardaki yansın
demir mi ateş mi, belki cehennem

sonsuz uykusundydı
dokunamadılar gözyaşlarına

aykırı bir sese yeniliyor
kocaman sessizlik
gelecek gelmiyor...

devamını gör...

her erkeğin karısından beklediği zorlu aktivite.
devamını gör...

(bkz: ghosting)
devamını gör...

#3518195

ahh ahhh sevgili sultanım, kontesim

sen bu satırları okurken ben içerde çay demliyor olacağım yani öyle çok uzaklarda değilim arasan şıp diye gelirim hoop diye istenilen konumda olurum böyle de mobilite bir yerdeyim.

hazır olmadan yelken açmam ben meslek alışkanlığı diyelim ayrıca atamın emriyle her daim hedefim akdeniz.

öyleee deniz kumuu değil haaaa ruhunuzun engin sularında, kalbinizin tam orta yerinde fırtınalara karşı göğüs germeye, bir şişe rom eşliğinde bakışlarınız ile ısınmaya talibim.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

sonra işte değersizleştirme başlıyor. hatta bunun yanında sürekli eleştiri, küçümseme, istediği şekle sokma çabası. neden aww?
devamını gör...

hocaya demişler ki "hocam baklava götürüyorlar" demiş ki "bana ne?", demişler ki "senin eve götürüyorlar" demiş ki "sana ne be *****".
devamını gör...

zulümdür cidden. çünkü bebeğe bakmak annenin yükümlülüğündedir. doğada da böyledir.
devamını gör...

çocuk kendinin olsa sorunu toplu taşımadakilerde bulurdu kesin.
devamını gör...

10 üzerinden 7 benim için. ebeveyni hiç umursamıyorsa 10 üzerinden 12'ye falan çıkıyor ama onun bebekle ilgili yok. umursamaz ebeveyniyle ilgili. en nihayetinde, bebek olduğu için bir şey diyemiyorum. çünkü, bebek ağlar. canı sıkılır ağlar, derdi olur ağlar acıkır ağlar. ağlar yani.

bu yüzden, yanımda hep kulaklığımla geziyorum. o anda bir şey dinlemiyorsam bile, kulaklığımı çıkartıyorum. müzik açıyorum, sesi yükseltiyorum. konu kapanıyor. tertemiz.
devamını gör...

2016 sonları 2017 başlarında ünlü olan donarak pozlar verdiğimiz sonrasında birinin bizi videoya aldığı akımdı.
devamını gör...

çok anksiyete dolu bir gün geçirdim.
hiçbir şey yapamadım odaklanıp, o zaman da daha da anksiyeteye kapılıyorum.
bi yandan da herkes bok gibi birileriymiş gibi geliyor.
annem falan öksürüyor ona kuruluyorum.

allah rızası için kolektif olarak aklımızı başımıza alalım ya, dünyaya sesleniyorum burdan. her yer kapris. yıldım kapristen.

kezo nefretimi tekrar gündeme getirmeyi düşünmüyorum, bir cümle ile kısaca değindim sadece.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ekşi sözlük'te noryth aquanum kökenli meşhur bkz. orjinalinde "nickim" yerine başka bir organ vardır.
saçma sapan konuşan insanlara söylenir, gideri boldur. süperdir. on numaradır.

örnek: eskiden bi kar yağardı yeğenim yollar na böyle belime kadar kapanırdı donar ölürdük > bu da benim nickim hüsnü
örnek2: sözlük yazarları neden kavga ediyor başlığında neden diyene neden demek > bu da benim nickim hüsnü.
devamını gör...

valla modların hakkına giremem şimdi taraflı mı tarafsız mı diyemem çünkü modlarla bir işim olmadı.
devamını gör...

böyle şeyler olmasa böyle şeyler okumayız herhalde.

sonra gelsin taktikler, yok kaçan kovalanırlar, yok mesaja kırk saat sonra dönmeler falan.

sen sevme zaten, belli bokunu çıkarıyorsun.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim