zaman tüneli

özetle : sen "iyi" (olabilir)sin, ama bil ki sen, "benim iyim" değilsin demektir. ( cümledeki 'iyi' de, insanlarca istenilen aranılan bir kişilik olmayı anlatır.)
devamını gör...

bici bici, çocukluğum son ve gençliğimin ilk zamanları, muğdat camii, şimdilerde isim değiştirmiş olan türkmen koleji’nin ilk yılında henüz mutfak yapılmamışken her gün şehrin ünlü lokantası gö.tü’den genel dürüm kebaplar ve içlerinden düzenli olarak çıkan pişmiş hamam böcekleri nedeniyle her öğlen 3-4 çocuğun çığlık atması, 91 yılında şehrin aldığı anormal göç ve bir yıl önce limon bahçesi olan yerde bir yıl sonra evimizde oturuyor olmamız.
devamını gör...

dahil olduğum birkaç loncayı da ben ekleyeyim.
-kahveciler
-manzaracılar
-selfieciler
devamını gör...

asıl problem tüm sorunun yurt dışına kapağı atmanın, ondan sonra herşeyin çok güzel olacağının algısı olması.
35 yıldır yurt dışında yaşayan biri olarak söylüyorum, o kadarda basit değil. gene iş sizde bitiyor. yetenekli değilsen, girişken, akıllı değilsen, yurt dışında da mahvolursun.

unutma ki, gitmek istediğin ülkelerdede işssiz, zor bela yaşayan bir ton insan var ve dil olsun, vatandaşlık olsun bir sürü konuda onlar senden 5-0 önde.
sonuç olarak ya çok iyi geliştirmiş olmanız lazım kendinizi, yada çok yırtık.
hoş, bu özellikler gerçekten varsa türkiye'de niye dikiş tutturamıyorum diyede düşünmek lazım.
devamını gör...

-hanımcılar loncası (tek kişi)
-günaydın sözlükçüler loncası (beş kişi)
devamını gör...

(bkz: tarsus'taki gizemli kazı)
devamını gör...

halbuki o %68'le protestolara çıksak bop eşbaşkanı bile dayanamaz, istifa eder. tayyipin en büyük korkuları: 1, türk ordusu. 2, kararlı ve kalabalık protestolar. gezide korkudan titremişti, topçu kışlasını yapamadı. ha istanbulu farklı şekillerde mahvediyor. ama onlar için de eylem yapmayan halkın suçu o. yoksa bop eşbaşkanı bop eşbaşkanlığını yapacak elbette. adamın görevi o. yani insanlar madem şikayetçi olduğu yönetimden dolayı kaçmak istiyorlar, onun yerine protestolarla o yönetimi değiştirmek için uğraşsalar daha mantıklı olur bence.
devamını gör...

düşman topraklar…*
kerebiç tatlısı.
devamını gör...

ahmet kaya şarkısı olarak bilinir; 1990 yılında yayınlanan sevgi duvarı albümünde yer alan şarkının sözleri aliağa vahid tarafından yazılan şarkının müziği ise alibaba memmedov tarafından bestelenmiştir.

azerbaycan'a ait bir halk türküsü olarak da bilinmektedir.

bu şarkının adını duyardım ama hiç saatlerce aralıksız dinlediğim olmamıştı,
müziği öylesine güçlü ki dinlerken insanın bütün hayatı gözlerinin önünden film şeridi gibi geçiyor.




hasret çektim, gönül verdim
seni sevdim men
hasret çektim, könül verdim
seni sevdim

böyle bir güzele, eşkimi tezele
şiire, gazele könül verdim, şiire, gazele
böyle bir güzele, eşkimi tezele
şiire, gazele könül verdim, şiire, gazele...

devamını gör...

sözlüğe girer girmez ve sabah sabah çıkan reklamlarda, iç çamaşırlarıyla uzanıp arz-ı endam eyleyen aşırı güzel bir hanımın görselinin üstüne yazılmış bir slogandır. “zamansızlık” var, doğru; ama şıklık anlamında değil, çıplaklık anlamında bence. yapmayın lütfen, çok ayıp. bir de yetmiyormuş gibi eski hanım arkadaşlardan birine benziyor; o kısmı daha da tehlikeli. sözlüğün hizmet anlamında farklı servisleri olduğunu bilmiyordum.

(bkz: sözlük uyandırma servisi)
devamını gör...

bir güzin yalın kitabıdır.

son yıllarda gastronomi müthiş bir popülerlik kazandı. elbette yemek içmek insan türü için her zaman çok önemli idi ancak edebiyat dünyasında bu kadar fazla kullanıldığı başka dönem olup olmadığına emin değilim. sayı arttıkça nitelikte bir sallantı oluyor doğal olarak. bu kitabın da çok başarılı olduğunu söylemem mümkün değil.

mutfak okulu bir yemek kursuna katılan birbirinden farklı ve bu konuda çok da yetenekli olmayan beş insanın ve onlara kurs vermek zorunda kalan bir ekibin hikayesini anlatıyor.

bu grup biri hayallerindeki aşkı arayan ve nedense onu bu kursta arayan bir kadın, eskiden çok kilolu olan ama zayıfladıktan sonra da yeniden kilo almaktan korkan bir adam, çok sakar olan ve bir o kadar da güçlü bir hayal gücüne sahip başka bir adam, aşk acısı çeken bir şef, kendi sıkıntıları içinde boğulmuş bir kadın, en yakın arkadaşı kendisi olan bir başka kadın ve en normal gibi görünen bir aşçı yamağından oluşuyor.

bu beş benzemez insanın bir mutfakta kendi kendilerine ve birbirleri ile yaşadıklarını anlatan ama çok da beğenmediğim bir kitaptır.
devamını gör...

tatil amaçlıdır kız kankalarıyla olan kayıtlardır. sokakta mı yatacaktı.
devamını gör...

kim verdi sana bu aklıııı.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ı miss my camellia
now my chest feels empty
and the longing gives me inspiration
like it always did
ın this room
ı'm in a circle
ı'm stuck in this room
yet ı don't do nothing to get up
ı don't want to get up
ı don't want to get out
yet ı'm curious
my bodies laying on the floor
everything echoes
ı can hear the water
ıt's not a resting place
ıt's not a thinking place either
ı'm just calm since time doesn't flow here
ı don't need to sleep
ı'm not able to anymore
ıs this the price of being a god
only being able to watch from far away
or am ı too shaken
ı noticed ı'm bleeding
ı noticed that's the reason ı can't get up
as ı slowly lost consciousness
last thing ı hear is the echoes of the water sound
and this place
ıts dim and blurry
like my thoughts
devamını gör...

günaydın sözlük,herkese günaydın demek istiyorum arka planda eve gidip 10 saat uyuycam nidasıyla .
yastıkla kavuşmama son birkaç saat.
uykum yok
seninki düpedüz vurgun sayılır
devamını gör...

arkadaşlar, elinde diploması olan ve yasal yollarla yurt dışına çıkan hiçkimseye tuvalet temizletmiyorlar, korkmayın. göçenlerin çoğu pişman da değil. oradan buradan duyduklarınızı istatistiki bilgi gibi paylaşıp durmayın.
bu arada, türkiye'de tuvaletleri hintliler mi temizliyor? tuvalet temizlemeyi bir aşağılama unsuru olarak kullanmaya çalışan arkadaşların meslekleri nelerdir?
devamını gör...

devamını gör...

ritimli okuma.

aşkımsu fadom.
güzelim benim
tatlımsu bi tanem bi tanem fado cum.
tatlı bir kız bu.
çok da yumucuk.
aman bu neymiş(götü sevilir)
biii ta nem

söz anonim değil müzik şaibeli. fado uyutma garantili. bir kedi.
devamını gör...

teddy swims - lose control.
devamını gör...

devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim