zaman tüneli

ancak ve ancak çok fazla değer verdiğim bir kişinin, müdahale etmezsem ciddi bir zarar görme ihtimali varsa bunu yapabilirim. bunun dışında sevimsiz kalır. hiç böyle toplara girmeye gerek yok. herkes eylemlerinin sonuçlarını kendince hesaplıyor ve göze alıyor nihayetinde. fazlası için başarılar dilemek kafi.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

kavacık tem - kadıköy yönü
devamını gör...

ilkin şöyle sandım;
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

erkeklerin %85'i tuttukları takımın maçlarına sevdiği kadınla birlikte gitmek istermiş. görev tamamlandı.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

aklıma bu geldi nedense

devamını gör...

senaryosu birden fazla isim tarafından kaleme alınmış ve ali bilgin, deniz çelebi dikilitaş tarafından yönetilen türk dizisi; 2020/ 2021 yılları arasında yayınlanmış ve 1 sezon sürmüştür.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
başrolde ise; barış falay, ahsen eroğlu, canan ergüder, fatih artman, deniz can aktaş, ayşenil şamlıoğlu gibi oyuncular yer almaktadır.

yıllar sonra babasının peşine düşen ve para puldan ziyâde bir cevap arayan dicle karakterinin babasını bulma mücadelesinin yanı sıra, adım attığı ajanstaki yaşadıkları da konu edinilir.

babası yeniden evlenmiş ve başka bir hayat kurmuştur, ego adlı yetenek ajansında görev almaktadır, birkaç menajer daha vardır çalışan.

dicle'nin para için onu bulduğunu sandığı için kızın gururunu kırar ve onu hayatında istemez, dicle onun için bir vicdan azabı kaynağıdır belki de, pişmanlıktır, ona baktıkça eski hayatını hatırlıyor bile olabilir.

dicle'nin aşık olmasıyla, ajansa gelen gerçek ünlülerin ve menajerlerin türlü entrikalarıyla dizi devam eder, diziye her bölümde farklı bir ünlü konuk olmaktadır, ünlülerin gelmesiyle dizi daha da ilgi çekici bir hâl almaktadır.

bütün bölümlere vâkıf olmasam da karakterleri ve ana hatlarını bildiğim bir diziydi.

genç bir kızın vâr olma çabası ve hayallerinin peşinden gitme mücadelesi anlatılıyor denilebilir.

konusu sıradan gibi olsa da oyunculuklar bence samimiydi.

bu dizinin bendeki karşılığı şu;

hayallerinden asla vazgeçme, hayallerini gerçekleştirmek için kimseye ihtiyacın yok, sen sana yetersin, hayallerine sıkıca sarıl...
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

uzun yolculuklarda hiç çekilmiyor, herkesin aklı kendine varsa kendine sakla kıymetli arkadaş.
devamını gör...

yani böyle “deli gibi bir kadın istiyorum” demek isteyen erkeğin, eksiltili cümle şeklinde bir ifadesidir.

daha da açarsak; deli dolu bir kadınla evlenip, hayatımı mahvetmek istiyorum, diyen salak heriftir. ok.
kih kih kih
devamını gör...

yaşlandıkça fazla didaktik oluyoruz sanırım. yaşlandıkça insanın sesi kalınlaşmıyor aslında, cümleleri uzuyor. bir noktadan sonra fark etmeden akıl vermeye başlıyorsun. daha merhaba demeden içinde bir şey bak şimdi…diye ayağa kalkıyor.

gençken hatalar serbestti. kimse bana ben sana demiştim demiyordu. şimdi aynı cümleyi kurarken kendimi yakalıyorum "ben de senin yaşındayken…” işte o an yaşlandığımı anlıyorum. cümle geçmiş zamanda başladıysa, akıl verme ihtimali yüzde doksan..

en acıklısı şu ki; kimse dinlemiyor. ben de zamanında dinlemedim. ama bu bilgi akıl vermemi engellemiyor. aksine, daha kararlı yapıyor. çünkü artık mesele karşı taraf değil; ben içimde biriken bilgiyi bir yere boşaltmak zorundayım.

yaşlandıkça akıl vermek bilgelik olmuyor. bir tür iç boşaltma oluyor..
devamını gör...

başlıktaki tanımların her birisi orhun yazıtı gibi okurken ömrüm gidecek. önce bu kadar uzun yazma motivasyonunu nereden buluyorsunuz ona bile cevap bulamayan ben kısa kesip tanıma geçeyim de çelişmeyeyim bari kendimleaslsksşsşs.

hele ki başkasını eleştirirken hakkında bu kadar uzun yazmak sözlüğü bu kadar ciddiye almayın diyenin asıl kendisinin sözlüğü çok ciddiye aldığının göstergesidir.

tanım: herkes her başlığa istediğini yazar. onun vücudu ah prd onun kalemi onun kararı der geçerim.
der geçerim,
deyip geçerim.
geçerim işte. takılı kalmam.
bu çok mu zor, neden hayatınızı zorlaştırıyorsunuz başkalarının ne konuda ne yazdığına takılıp yani.

tavsiye: hayat kısa, kısa yazınaslsşsk
devamını gör...

tuncer bakırhan ingilterede imiş. lordlara konuşma yapacakken ani bir kararla 'o işi' yanındakilerden birine bırakıp geri dönme kararı almış.

bu bir şeyleri yatağında tersine döndüğüne işeret sayılabilir.

tabii ahlaksız basınımız bu konuları işlemiyor ama bu siyasilerin (!), ingiliz parlementosu diyeceğimiz yerde ne işleri var? ne anlatıyorlar? neden ingiliz emperyalistleriyle iş tutuyorlar? bunları kınayacak ve yüzlerine tükürecek bir ''türkiye büyük millet meclisi'' yok mu? bu ülke hiç bu kadar sahipsiz kalmamıştı. yazıklar olsun.
devamını gör...

izmir'de hava an itibarıyla soğuk. hakikaten soğuk. ben ise soğuk havayı severim. yuppi!

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kayınçom durgunluktan çıktı. döktürüyor..
devamını gör...

ara ara bu başlık önüme düşüyor, yorumu yapıp çıkıyorum. üstte yer alan yazar arkadaşımızın profilini inceledim entry saatleri oldukça değişken. her masada olan bir yazarımız severek takip edeceğim.
devamını gör...

yeni atasözü denemem. bu ilginç söz bu taşralaşmış sözlükte doğup çok daha kalabalık metropolleri andıran sosyal medya mecralarında büyüdükçe ben şarkının en coşkulu kısmını söyleme hazırlığındaki edip akbayram misâli iki elimi yanlara pergelleyerek açacağım ve gururlanacağım. öyledir ümidim.

başlığı okuyunca atasözünün anlamını az çok tahmin etmişsinizdir. şaşkaloz kargocu bir metafor, bir mecaz, bir canlandırma. yeni başladığı bir işte tecrübesizliğinin, acemiliğinin kurbanı olan ve günlük hayatında da tam bir saftirik gibi davranan, bu iki belirgin özellik birleşince de en basit işleri dahi hakkıyla yerine getiremeyen bir garibin hikâyesi bu atasözü. bayburt'u bilirsiniz. gitmeseniz de görmeseniz de o bayburt sizin bayburtunuzdur. işte bu bayburt çok da şaşırmayacağınız üzere küçücük bir yerdir. dolayısıyla içinde çok sayıda adres barındırmaz. size bayburt içinde herhangi bir adres verildiğinde o adresi bulma olasılığınız teorik olarak %10'dan fazlasına tekabül eder bence. çünkü hiçbir şey yok içinde. adres mi? adres ne arar la bayburt'ta?

sabırla bekliyorum. fenerlinin lig şampiyonluğunu, izmir'in karı, ismail abinin o gemiyi, babaların siyaset programlarını beklediği gibi keskin, hararetli ve doğum sancılıdır beklemelerim. bir gün atalaşacağım ve ürettiğim bu komik söz atasözü niteliğini kazanıp bir daha kaybetmeksizin yoluna devam edecek. bekliyorum ümitle...
devamını gör...

insanları bilmiyorum, herkes bir yol tutturmuş şu dünyaya tutunmaya çalışıyor işte, tüm mutsuzluklara rağmen..
benim içinse mutsuz haldeyken bana hiçbir şey iyi gelmez, otofaji haline geçerim. yani mutsuzluktan kendi kendini yiyen organizmaya dönerim.
insan çok mutsuzken dışarıdan bir şey beklemeyi bırakıyor. ne destek, ne umut, ne de iyi bir haber... içeri dönüyor. elinde ne varsa onu kemirmeye başlıyor. eski anıları, cümleleri, pişmanlıkları... hücre nasıl işime yaramayan parçayı sökeyim diyorsa, ben de şu umut da fazla yer kaplıyor diye düşünüyorum.
devamını gör...

o yüzden aldatanın kıçına tekmeyi basın hemen, affetmek gibi bir salaklık yapmayın.
devamını gör...

kck'nın suriye kolu olan terör örgütü.
benim şaşırdığım nokta abd'nin bu derece sessiz kalması oldu. sonuçta daha iran'da rejim devrilmedi ve israil'in hala tampon bir bölgeye ihtiyacı var.
ya stratejileri sabit kaldı taktik değişti ya da her ikisi birden.

ama bu anne karnında amca y.. görmüş travmalı o.. evlatları sosyal medyada bu kadar ağladığına ve dem parti'nin itleri kudurduguna göre hesapta olmayan bir durumdu.

bu arada tuncer bakırhan'ın bahçeli'ye yaptığı çıkışla çöz*m surecinin sonuna geldiğimizi anlıyoruz.
devamını gör...

kısa süreli başarılar kötülerin lehine olsa da uzun dönemde iyiliğin kazandığına eminim ancak yemin edemem.
t:karamsar bir düşünce..
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim