zaman tüneli


isveç hükümeti "dürüst olmayan" göçmenleri sınır dışı etmeyi planlıyor. yasa tasarısına göre, "borçlarını ödemeyen veya sosyal yardım sistemini suistimal edenler" sınır dışı edilecek.

isveç'in sağcı hükümeti, "dürüst bir yaşam" sürmeyen göçmenlerin sınır dışı edilmelerini öngören yasa tasarısı sunacağını duyurdu.

2022'de iktidara gelen ve göçmenlik konusunda sert önlemler almayı vadeden sağcı hükümet, eylül ayındaki genel seçimler öncesinde çeşitli alanlarda reformlar hayata geçirmeye çalışıyor.

göçmenlik bakanı johan forssell, düzenlediği basın toplantısında "yasalara ve kurallara uymak zaten beklenen bir şeydir" dedi. ancak bireylerden bunun ötesinde, "sorumlu bir şekilde yaşamalarının ve isveç'e zarar vermemek için ellerinden geleni yapmalarının bekleneceğini" söyledi.

forssell, "örneğin borçlarınızı ödemeyi ihmal ederseniz, sosyal yardım sistemini suistimal ederseniz, oturma izni almak için hile yaparsanız o zaman burada bulunma hakkınız yoktur" ifadelerini kullandı.

hükümet ayrıca gelir vergisi ödemeden çalışmak ya da para cezalarını ödememek gibi durumları da "dürüst yaşam" ilkelerinin ihlaline örnek olarak gösterdi.

hükümeti destekleyen göç karşıtı isveç demokratları partisinin sözcüsü ludvig aspling, "bir kişinin söylediği veya ifade ettiği şeylerin" ise tek başına "dürüst yaşam" eksikliğinin kanıtı olamayacağını, ama şiddet içeren aşırıcılıkla bağlantılı bir "karakter eksikliğinin" göstergesi olabileceğini söyledi.

hükümet ayrıca, göçmenlerin "tehdit" olarak değerlendirilmesi ya da başvurularında yalan söylediklerinin ortaya çıkması gibi durumlarda da oturma izinlerinin iptal edilebilmesini öneriyor.

değişikliklerin parlamentodan geçmesi halinde 13 temmuz'da yürürlüğe girmesi planlanıyor.


dw
devamını gör...

soytarı kontenjanından kesin joker bana gelir.
devamını gör...

hayatımdaki her şey o kadar köklü değişti, değişiyor ve daha da değişecek ki, ne olacak hiç bilemiyorum.
sanki hayata dair hiçbir şey bilmiyormuşum da her şeyi ta en başından öğrenmem gerekiyormuş gibi,
sokrates bunalımı adını koyuyorum buna,
tşk.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

rtüktür. yersen.
devamını gör...

israil'in saldırıları sonucu iran enerji sahalarının vurulması nedeniyle ülkemize sağlanan doğalgazın kesilmesi durumu. anladığım kadarıyla iran'dan ülkemize herhangi bir tepki nedeniyle değil, gaz sahalarının vurulması nedeniyle oluşan durum.

kaynak

bloomberg'in haberine göre iran, türkiye’ye gaz ihracatını geçen hafta israil’in güney pars gaz sahasına düzenlediği saldırının ardından durdurdu.

türkiye doğal gaz dağıtıcıları birliği (gazbir) tarafından derlenen verilere göre, türkiye geçen yıl gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 14’ünü iran’dan karşıladı.

iran’ın gaz tedarikindeki bu kesintinin ne kadar süreceği netleşmezken, bloomberg’e konuşan kaynaklar, türkiye’nin ana tedarikçileri olan rusya ve azerbaycan’dan gaz ithal etmeye devam ettiğini ve yeterli stoklara sahip olduğunu belirttiler.
devamını gör...

bir düşünce akımıdır. dur bakalım hele diyen insanı kolay kolay bir şey yıkamaz. savaş çıkar, dur bakalım hele... ekmek zamlanır, dur bakalım hele... işten atılır, dur bakalım hele... ani tepkiler vermez. durur, başkalarının da durmasını ister. uzun uzun düşünür ve devamında bir yargıya varır. lafını ince eleyip sık düşünüp söyler. bazen söylemez bile. yerine göre de baştan savma cümlesi olarak kullanabilir. bu ayrımı yapmak ise oldukça zordur. çünkü dur bakalım hele'den sonra hep uzaklara bakar ve seni çaresiz bırakır.

dur bakalım hele
devamını gör...

türkiyeli.
devamını gör...

akbabuş'un kalbe iyi geliyor diye eve şişe şişe şarap alması geldi aklıma.
devamını gör...

allahım sen affet yaratmış göndermişsin bunları buraya da, mal bunlar ya
devamını gör...

#3934541

(bkz: did you mean)

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

hahahhahahha şu videoyu açıp açıp izliyorum keyifleniyorum.

damat neredesin:d.
devamını gör...

ay o yuzden mi salak oldum
devamını gör...

bu mühendis abimiz bir kaç kitap yazmasaydı, yeni türk edebiyatçıları muhtemelen yazacak akademik çalışma konusu bulamazlardı.
devamını gör...


kendine oyunlar buldun: başkalarının katılıp katılmadığına aldırmadığın oyunlar. herkesi yargıladın bu oyunlarda. bu arada beni de yargıladın, bana da haksızlık ettin.




hayatım ciddiye alınmasını istediğim bir oyundu.
devamını gör...

temassızı aktif olan tüm kredi kartlarını ben alabilirim, hiç merak etmeyin. visa, troy, mastercard ayırmeksizin..
devamını gör...

sinek 2 gelir bana
devamını gör...

yıllar önce kitabını okuyup çok beğenmiş olsam da kitabın bendeki yerini bozmamak için, bir de dizi izleme alışkanlığım pek olmadığı için bir türlü izleyemediğim bir diziydi.
sonra yakın bir süreçte birkaç bölüm izlemeye başlamamla bağımlısı oldum gibi bir şey oldu.

dizide kullanılan müziklerin mükemmelliği de bu bağımlılığımı tetikliyor sanırım, her yarım saatte bir diziye ara vererek pilli beybi'den birkaç parça dinleyip o şekilde devam ediyorum.

bir de ankara'ya özgü oluşunu da seviyorum. tek sıkıntı birçok sahnede ankara'da olma isteğim coşuyor.

bir dee akbaba'nın evi her daim gerçekten ev gibi hissettiriyor. o yüzden o sahneleri de apayrı bir seviyorum.

öyle işte.
travmatik karakterlerle dertli başıma daha fazla dert açsa da seviyorum.
devamını gör...

derin bir "mecburi kabullenmişlik" içermesi muhtemel olan sözdür.
bir şeyler olur ve biter.
bir şeyler olur ve bitmesi bir hâyli uzun sürer.
bir şeyler olur ve bitmez, sonsuza kadar devam eder.
bir şeyler olmaz ve bitmesini beklemek de saçmalık olur.

maalesef hangi ihtimal olursa olsun hepsini bu söz ile özetlemek mümkün.
iyi ya da kötü. mutlu ya da mutsuz.
hayat böyledir..
devamını gör...

fake olduğundan şüphelenilen ve fake olduğuna emin olunan, bir de herkesle ilk konuşmasında yaşını soran yazarları söyleyecek baba yiğitler olduğu söyleniyo...
devamını gör...

biz çok güzel olurduk be! öyle böyle değil hem, gerçek olamayacak kadar güzel olurduk!
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim