zaman tüneli

fransız ihtilalinin 1799'da bittiğini ve victor hugo'nun 1802'de doğduğunu göz önünde bulundurursak, aslında tam olarak da ne olup bittiğini bile anlamadan kendisini ihtilalin yankıları arasında büyürken bulduğunu hayal edebiliriz. her toplumsal hareketin kendisini haklı çıkartma çabasının doğurduğu politik doktrinler bir yanda, yaşananların etkileri diğer yanda. insanların hikayeleri, öncesinde ve sonrasında çektikleri.
ciddi bir çıkarım olmadığı konusunda ben de hem fikirim. okurken biraz daha toplumum psikolojisinin iz düşümünün hikayesi diye bakıldığında tarihin bir kesitini görmemize yardımcı oluyor diye düşünmüşümdür, sürükleyici, insanların temel hayatta kalma hislerine ve duygusal temalara dokunuşunun doğurduğu bir akışla okuyucu alıp götürmesi de kitabın başarısının anahtarı sanırım. bir de dünyada ciddi bir değişim rüzgarı getiren ve yönetim sistemlerinin yapısal değişimine sebep olan toplumsal bir olayı daha dar ama daha bireye odaklı bir kesitini getirmesi cazibesinin en önemli parçası sanırım. victor hugo bu eserinde insanları avcuna almayı iyi başarıyor. açık konuşmak gerekirse başka eserlerini okumadım ama bu eseri hoşuma gider. oliver twist'i okuduktan kısa süre sonra okumuş olduğum bir eser. sanırım o dönemin insanlarının yaşadığı zorlukları bize gösteren iki kitabı peş peşe okuyarak ortak paydaları görmek bana o dönemde yaşamadığım için kendimi şanslı hissettirmişti.
devamını gör...

firavun soyundan geliyormuş.

mısır'da mal mülk sahibi akrabaları varmış.
devamını gör...

2026 yapımı bir komedi-avantür filmi. renkli ve türkçe.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu grubu daha yeni keşfettiğim için kendime belalar okuyordum kaç gündür.
her şarkısı ayrı mükemmellikte olan doom metal grubu.

yıllardır aradığım şeyi bulmuşum gibi hissettiriyor.

en bilinen şarkılarından birini bırakıp biraz daha dinlemeye ve kendime lanet okumaya gidiyorum.
devamını gör...

(bkz: diko)
devamını gör...

merak ettim, google'dan baktım, bişe söylim mi, çok sıradan bir tipin var dostum, ahım şahım bir şey değilsin.
devamını gör...

hepimize aynı şeyi hissettiriyor mu acaba. feci derin bir şey bu.
cascade
devamını gör...

çok övüldü çok anlatıldı yeri nerde laaaa’ı aradım bulamadım.
devamını gör...

starmaker'e göre bas.
esin engin, nilüfer, selda bağcan, şebnem ferah, barış manço ile aynı ses aralığına sahipmşim.
devamını gör...

yakışıklı görmek istersem kocama bakıyorum. göz ve beğeni işi. bize göre çirkin olan mısırcı başkasına göre yakışıklı olabilir. alıcısı olanlar şansını denesin tabii. kadınlardan çok erkeklerin ilgisini çekiyor gibi.
devamını gör...

türkçe'de hiç gerek olmadığı için hissedilmeyen eksiklik. biz de q harfiyle seslendirilebilecek sözcükler yok.

ayrıca kara ile çekirdek sözcüklerinden k'ler nasıl birbirinden farklı anlamadım. o sözcüklerin farkları sesli harflerden kaynaklanıyor gibi.
devamını gör...

voca.ro/1mWEmc0NxY8z


siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz.
devamını gör...

hayatımda okuduğum en saçma önermelerden biri. özellikle ankara'yı anqara diye telaffuz etmeye çalıştıktan sonra.
devamını gör...

(bkz: saganaki)
(bkz: izmir tulumu)
(bkz: tuzsuz lor)
devamını gör...

ithal peynirlerden favorilerim:

manchego, camembert, gouda, gorgonzola, rokfor, parmesan(parmigiano regiano)

yerli peynirlerden favorilerim:

gravyer, kars kaşarı, yağlı ezine, mihaliç
devamını gör...

3 ü atladık 5 geldi. ne ‘s’ i
devamını gör...

2.5 g geldi bile.. kuzey kore dlc
devamını gör...

isli gürcü peyniri çok güzel. türkiyedeki isli peynirler sahte.
devamını gör...

almanlar avrupa'ya hakim olacak gibi görünürken ve britanya'yı etkisiz hale getirmişken sovyetler birliği'ne saldırdı. bir süre sonra da japonya abd'ye pearl harbour saldırısını düzenledi. ilk saldıranlar savaşın kaybedenleri oldular* ve halen öyleler. savaş sonrasında ise abd ile sscb iki süper güç olarak yollarına devam ettiler. *

iran'ın fevkalade gereksiz körfez ülkeleri takıntısı ve dünya ekonomisini baltalama girişimleri, akla o günleri getiriyor.


1941 haziran'ında hitler'in sscb'yi istila etmesi sovyetleri müttefiklere katılmaya zorladı ve japonya'nın altı ay sonra pearl harbour'a saldırısı birleşik devletler'i savaşa dahil etti. her iki saldırı, eksen ülkeleri için felaket oldu. japonya'nın yıkıcı darbe girişimi, imparatorluk hükümetinin ümit ettiği amerikalıları izolasyona dönmeye zorlamada başarısız oldu ve hitler'in rus topraklarında bir slav imparatorluğu kurma hayali, zalim kış ile stalingrad, kursk ve doğu cephesindeki destansı savaşların korkunç çatışmalarında yok oldu.


savaşı anlamak: 21. yüzyıl için strateji, - alan stephens, nicola baker -
devamını gör...

giray altınok'un işlerini sevdiğim için merak edip baktım ve ilk altı bölümü art arda izleyip bitirdim. dün de yedinci bölümü izledim. büyük bir beklenti içinde başlamadığımdan mıdır, formatı beğendiğimden midir bilmiyorum ama oldukça keyifli bir yapım olduğunu düşünüyorum. hal böyle olunca diğer her şey teferruat kalıyor. hatta bugün bir aksilik olmazsa, 2022 yılında yayınlanan 4 sezonluk ingiliz versiyonunu da izlemeye başlayacağım.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim