zaman tüneli

milattan kalma ateist argümanlarla çürütülmeye çalışılan insan tanımlaması. bilerek insan tanımlaması diyorum ki belki bazı beyinlerde ışık yanar, şayet her şeyi insan merkezci düşünmeyi, zaman çerçevesinden, neden sonuçtan öteye çıkamayanlar var.
tanrının bir tanıma konulması bile sınırlandırma içerir, insan beyni anlamlandırmak için sınırlandırır, ki dil bile bir sınırdır. herkesin bir yada birden fazla tanrısı vardır, herkes eninde sonunda bir şeylere inanir. saf gerçek bilgi , kanıt denilen her şey kendi çerçevesinde geçerlidir, örneğin tüm evren bir simülasyon ise teknik olarak her şey dijitalse sizin tüm gerçekliğiniz o simülasyon içerisinde kalır. tüm ahlaki, etik o bu kavramların hepsi alt kümedir. bakın bugün gözünüzün önünde allah korusun sevdiğiniz insanlara biri bir şey yapsa ardından size damardan hayvan gibi sedatatif sakinleştirici ve mutluluk verici iğne verseler, mal mal gülersiniz. biyolojik olarak bile deneyimleriniz etkilenebilirken, algılarınız manipülasyona açık iken, zaman ve mekanın olmadığı bir konuda atıp tutmak deli işidir.
ulan 2 boyutlu basit illüstrasyonlar bile bizi yanıltabiliyor.
hareket etmiyor.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

alın biraz algınız açılsın
#2679040

biyolojik bilgiye odaklanın


dipnot; bende müthiş biri değilim, hatta çoğu konuda cahil bir herifim, misal tarih misal yer yön coğrafya, dil bilgisi .
devamını gör...

yazılım geliştirme projeleri için kullanılan bir kod depolama ve yönetim platformudur. atlassian (jira’nın da geliştiricisi) tarafından sunulur. arayüzü github'a göre çok daha iyidir.
devamını gör...

oktrolleri çoğaltırsak aktroller de gelir böylece biz doğrucu davutlar iki tarafın da ölüsüne dirisine küfrederiz.

bir taşla iki kuş.

edit: argümanına sokayım burada parti borazanlığı yapan tek kişi var oda sensin sen de haklısın kişi kendinden bilir işi oktrolluk yapmak için şerefini kaça sattın bakalım?
devamını gör...

çevrem götündeki kazığa bakmadan gözümdeki çöpe laf edenlerle dolu.

imtihan yavrum, imtihan. ulan sen beni cennetine almazsan bozuşacağız ona göre. onları da cayır cayır yakacaksın dimi allam, amin.
devamını gör...

daha kaliteli aktroller. bizimkiler tırt. az yazar var diye herhalde, faho ağaları bize dandiklerini yollamış.
neyse parasını biz verelim gelsinler.

ek: parayı duyunca koşup gelmiş ayı. yaw olum bak bu kadar belli etmiceniz aktroll olduğunuzu. sen hemen ışıklı tabelayla koşuyon. bunu da mı biz öğretelim.

amanda çinirlendin mi çen, aaa yalnız küfretmiyoruz ama. siliyolar sonra bütün tanımlarını. burnunu da temizle. hadi bakim.
öğrenicek inşallah bu da.
devamını gör...

devamını gör...

destur! biz ne güne duruyoruz burada?
devamını gör...

toplu taşımada sözlüğü bile açmıyorum ben. tanıtma yollarını da sahibi düşünsün canım.

üniversitelerin önündeki duraklara sticker yapıştır. işe yararsa parayı kırışalım.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bi ara creed adında bir grup vardı. yamulmuyorsam 2 albümlerini dinlemiştim. fena grup değildi. onların what if diye aşırı güzel bir parçası vardı bak. niye aklıma geldiyse birden bire...

fil hafızam ara ara gerekli gereksiz bir ton şey hatırlatıyor bana.

devamını gör...

türkler karasabanı yerli diğer halklardan alıp yüzyıllarca ilerleme olmaksızın kullanmıştı. dernschwam, çok eski mezar taşları üzerinde karasaban resimleri bulmuştu.

harman incil'de yazıldığı biçimde yapılırdı.

"harman yapan öküzün ağzını bağlamayacaksın "
devamını gör...

büyük risk alınmış. uçak düşmesi riski.

bunların birarada yolculuk etmesi yasaklanmalı.
devamını gör...

(bkz: ver"dik"al)
devamını gör...

gece sessiz, gece kimsesiz, gece sabaha gebe… sağlığa.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

mekanik tasarım dersinden hiçbir şey anlamamaktır.
devamını gör...

(bkz: what if it happens)
(bkz: ya tutarsa)
devamını gör...

osmanlı devrinde sadece, ücretlerin zamanında ödenmemesine karşı yapılan eylemlerdi.

cezalandırma bahis konusu bile olmazdı.
devamını gör...

bu ceza sonucunda sakatlananlar olurdu.
devamını gör...

devamını gör...

senin şu fotoğrafın hiç aldatılmış hissettirmedi biliyor musun?
altı okun üçünü bile algılayacak donanımı olmayan sana pek yakıştı o ampül.
en acısı da (dahi anlamındaki de ayrı yazılır) yıllarca yol yürüdüğün insanlar 12 metrekarelik hücrelerde senin de yıllarca mücadele eder gibi yaptığın bir parti tarafından esir tutulurken kalkıp gitmen bile değil.
en acısı senin gibi birinin milletvekili, belediye başkanı ve dahi grup başkan vekili olabilmesi. işte en acısı ülkeyi esir alan bu ideolojisiz siyaset. (mv. sera kadıgil)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim