arıların normalde balı yapma sebepleri, kışın yemeleri için. teknik arıcılıkta bir miktar bal arıya bırakılır, fazla olanı da tüketiciye sunulur. arının kışı geçirebilmesi için bal ve polen biriktirmiş olması gerekiyor.
birde arı yemi veriliyor arıcılar tarafından. bu arı yemi, doğada bal olmadığında, nektar yoksa, kışa girerken ve arılar telef olmaması için bildiğimiz toz şekere birazcık protein ve birazcık vitamin, mineral ilave edilerek arı keki haline getiriliyor ve arılara veriliyor. bu da yaklaşık 10 kovana 1 çuval şeker olarak karşılık geliyor. arılar ölürse şu şekil bir risk oluşur. arıcılar, arıcılık yapmazsa, kovanlar da yok olursa tarım da zarar görür. bugün dünya üzerinde insanlar tarafından tüketilen 100 civarında temel gıda başta buğday olmak üzere tahıllar, sebzeler, meyveler, bakliyatlar, baharatlar, bunlar hep arılar vasıtasıyla üretiliyor. yani arı olmazsa buğday, arpa üretmek ya da domates, salatalık üretmek imkansız, arı olmazsa mesela kayısı üretmek ve yiyebilmek hayal olur. bunlar, arıların tozlaşmaya yaptıkları katkı sayesinde üretiliyor. bir kovan arıyı bile tarlaya bıraktığımız zaman oradaki verim gözle görülür şekilde artıyor. eğer kovan sayısı ne kadar fazlaysa verim de o derece katlanarak artışa geçiyor.
devamını gör...
yorulan veya eve dönüş yolunu bulamayan arılar da soğuktan korunmak için geceyi çiçeklerin içinde uyuyarak geçirir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"arıların kışı geçirmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim