kaynak
işçilerle düzenlenen iftar programında konuşan cumhurbaşkanı erdoğan, "maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik hali aldı gidiyor. halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz. bunu en iyi işçi kardeşlerimiz bilir" açıklamasında bulunmuş.
devamını gör...
"bunu en iyi işçi kardeşlerimiz bilir."

kırmızı şerit.
devamını gör...
şükür edecek hiçbir şey yok çünkü.
devamını gör...
türk işçisi sağcı olduğu için bence de şükretmesi gerekir.
devamını gör...
özür dileriz reis. senin yaşam tarzına tam uyamadık. geçen yıl aldığımız ürünleri bu yıl 3-4 katı fiyatla alırken şikayet etmek yerine muadili ürünlere yönelmek de aklımıza gelmedi. seni üzdük be reis. bayram arefesinde sana bunları söylettik ya, bize ne dersen haklısın.
devamını gör...
(bkz: bir dahaki sefere kralsın be oğlum) (bkz: islam)
sağlık konusunda şükret, kazaya belaya bulaşmamana şükret ama (bkz: akp çocukları) varken her yerinizden vergi alınırken karşılığında şükretmek biraz primat işi.
ayrıca buradan
devamını gör...
bir cümle.


islam âlimleri şükrü şöyle tarif etmişlerdir:
şükür, her nimetin allah’tan geldiğini bilip dil ile de hamd etmektir. allahü teâlânın emirlerini yapıp yasak ettiklerinden sakınmak şükretmek olur. insanların hidayeti için çalışmak, onları irşat etmek de şükür sayılır.

şükür, allahü teâlânın verdiği nimetleri yerinde sarf etmek, günahlardan kaçınmaktır. insan, rabbin verdiği nimetlerle günah işlerse, nankörlük etmiş olur.

şükür, nimeti değil, nimeti vereni görmektir. nimeti vereni bilip gereğiyle amel etmektir. bu amel, kalb, dil ve diğer azâlarla olur.


şükür tamamen allah ile aramızdaki bir mevzu. edip etmememiz onun değerlendireceği bir şey. hükümet ile vatandaş arasındaki ilişkide şükrün, hamd etmenin, tapınmanın yeri yok.

hani yoktur ya, yine de söyleyeyim; bana, benim verdiklerime şükredin diyen varsa kendini allah'a ortak görmüş ve şirke girmiş olur.
devamını gör...
evet, o işçi kardeşin bugün markete girip iki parça birşey alıp 185tl ödedi. şükürler olsun yine de.........!
devamını gör...
ne yapalım iyice sürünüyoruz şükür sana ya tayyip mi diyelim.
(bkz: allahçılık oynamak)
devamını gör...
şükürden kasıt allah'ı unutmayıp verdiklerine minnettar olmaksa amenna. rabbim kötü günden saklasın.

ama bunun dışında bazıları sarayda yaşayıp ben kiramı nasıl öderim diye düşünüyorsam, akşam yemeğinde meyveli bilmemne yiyip de ben kilosu 20 tl olan domatesi taneyle alıyorsam buna şükredecek değilim.

evet ben bir emekçiyim ve bunları çok iyi biliyorum.
bu yaştan sonra da kimseden nasihat alacak değilim.
devamını gör...
çok doğru söylemdir. yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda. internet parasını ödeyebiliyorsunuz ki burada bu tanımaları giriyorsunuz, nefes alabiliyorsunuz ücretsiz bir şekilde. yağmur suyunu biriktirip içerseniz su da ücretsiz. ne istiyorsunuz ey türk halkı? derdiniz nedir yani şu refahın içerisinde ne şikayetiniz var?*
devamını gör...
haberin kendisinden bağımsız olarak...

eskilerin bir deyişi vardı "aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz.", "insan elindekinin kıymetini bilmezse onu da kaybeder."

bu sebeple asla şükürsüz olmayacaksın, aksi halde elindekini de kaybedince anlarsın aslında şükredecek şeylerin olduğunu ama insan genelde elindekine değil elinde olmayana odaklanınca haset bir canlıya dönüşüyor.
devamını gör...
150 usd para verip aldığım outdoor bot burda asgari ücrete denk fiyata satılıyor.
orada bir günlük çalışma karşılığı alınan botu burada almak için 30 gün çalışmak gerekiyor.
ne şükrü ne tatmini?
ortalama 2 birim verdikleri benzine biz 22 birim veriyoruz!
türk halkı hiçbir zaman bu kadar fakir olmadı.
devamını gör...
(bkz: müminin görevi varlıkta şımarmamak yoklukta sabretmektir) diyerek katıldığım sözdür.

gerçek mümin musibetler karşısında, kahrın da hoş lütfun da hoş deyip, acıyı bal eyleyendir.
devamını gör...
birisi de diyememiştir ki bu asgari ücretle şey bile çekilmez. otuzbir. bugün taşra illerimizde hizmet sektöründe asgari ücret bile kalmamıştır. türkler 100 tl'ye on iki saat sömürülmekte. sığınmasılar ise köle pazarlarında 16 saati 80-10 tl ye satılmakta.
devamını gör...
işçiye, halka reva görülen tek şey şükür. çağ değişiyor, teknoloji değişiyor değişmeyen tek şey halkın
sorgusuz sualsiz daima şükür etmesi gerekmesi.
isyan etme, şükret üzerine kurulu milyonlarca insanın hayatı. bir kere bile daha iyisi reva görülmez.

maden çöker işçi ölür kader, ölmediyse ölene dek hayatı o madende gece gündüz çalışarak geçer. bayramında bile çalıştırılır. tatil yapmaz, kıyafet almaz, sofrasına et girmez. asgari düzeyde koşullarla hayatta kalır. şükür. daha ne yapsın bu insanlar.
devamını gör...
pyotr kropotkin ekmeğin fethi kitabında, güç sahiplerinin köylüyü ve işçiyi sömürdüğünden uzun uzun bahseder. tabiki anlattıkları 1890'ların şartları içindeydi. bugün ise güç sahipleri bir şeyi iyi öğrendi, çalışanlarını öldürmeyecek kadar fakir etmeyi ve rahat yaşayacak kadar zengin etmemeyi. çünkü bu araf hali iki yöne de iyi çalışır. mesala çalışanların hoşnut değilse nankör, biraz hoşnut ise de bak ben nasıl imkanlar sundum beni destekle diyebilirsin. böylece güç sahibi olarak kaybetme sıkıntın en aza iner
devamını gör...
sözüm ona bir yüzükle yola çıkıp milyarder olan kendileri ailesi ve soytarıları saraylarda yaşarken, yandaşları milyonluk ihaleleri götürüp lüks araçlarla gezip lüks yalılarda kokain partileri verirken, yancıları topille atanıp rahat bir yaşam sürerken,

işçilere, emeklilere, öğrencilere, düşkünlere üç kuruş parayla yaşa, bir tas çorbayla günü geçir ve buna şükret diyorlar!!!

bunun adı siyasal islamdır işte, dini siyasete alet etmektir, din pazarlamaktır, sömürüdür, ikiyüzlülüktür!
devamını gör...
siyasi iktidar nasıl oluyor da kendilerine şükredilmesini bekliyor anlayamıyorum. ülkede yaşayan herkes iç ve dış siyasi meselelerle uğraşmasın, birileri de yönetim işini devralsın diye yok musunuz siz? kimse bu ülkeye yeni bir kahraman ya da kurtarıcı aramıyor, tam aradığımız dönemde gelmişti zaten o kahraman. sizi seçen halka minnet duymanız gerekirken verdiğiniz iki kuruş maaş ve sözde refah için size şükredilmesini beklemek... (bkz: ne desem gg)
devamını gör...
batıda yaşanan hayatların eskisine göre pek çok kanal yoluyla çok daha fazla göz önüne gelmesi nedeniyle doğal olandır.

bazıları her ne kadar almanya'da, gaz, ilaç, ekmek kuyruğu, sefalet! diyerek yalan haberlere imza atsalar da
gerçekleri hele ki bu dönemde çarpıtmak, saklamak eskisi kadar kolay değil.
hiç avrupaya gitmemiş birini kandırmak artık çok daha zor.
gurbetçilerin açlıktan karnımıza taş bağlıyoruz yalanlarına inanmak zor.

bilginin bu kadar hızlı dolaştığı, ülkelerin artık ayağımıza geldiği bu çağda insanları aldatmak oldukça zor.

alım gücü, refah, huzur, adalet, güvenlik, işçi hakları vb. her anlamda bizden kat kat üste olan batı dünyasının bizi kıskandığı iddiasına anca gülünür.

avrupalının 6 aylık maaşıyla alabildiği arabayı
bir türk gencinin 240 ayda alamayacak oluşunu kimseye izah edemezsiniz.

utanmaz adi, yalancı gurbetçilerin de alayının allah cezasını versin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bazı kesimlerde bir şükürsüzlük tatminsizlik aldı gidiyor" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim