su filtreli sessiz süpürgeler kadar rahatsızlık vermeyen sestir bana göre.

bekletilince verdiği koku eşiği aşıyor, sesi aratıyor çünkü.
devamını gör...
kedilerin inanılmaz derecede korktuğu sestir. yerdeki tüyleri içine çektiğini görünce “lan bu beni de içine çekecek” korkusu yaşadıklarını varsayıyorum
devamını gör...
vuuuuuuuuuuu şeklinde tanımlanabilir sanırım. gerçi boru sesi ''ti'' ise bununda ''zo'' olma şansı daha yüksek gibi.
devamını gör...
göya bebekleri sakinleştiren sesmiş.
anne karnında iken duydukları sese benziyormuş. laf. kafa şişiren ses.
devamını gör...
kedimin gerilip gerilip saniyede en az on pati darbesi ile süpürgenin ağzını burnunu kırması ile sonuçlanan dövüşü başlatan sestir. hayır normalde gören minnoş bir fransız piremsesi sanıyor, nasıl bir mini psikopatsa, normalde bu sesi duyan kediler arkasına bakmadan kaçar, benimki koca süpürgeye atar yapıyor.

hayır sahibine çekmemiş. nalakası var.
devamını gör...
pazar günü ailesiyle yaşayan bireylerin alarmıdır.
devamını gör...
bebeleri sakinleştirdiği söylenir.
açıkçası benim de uykumu getirir. bi kenara yığılıp kalırım. çok hoşuma gider, huzur verir.

bebe gibi çocuğum ya.
devamını gör...
o duyduğunuz seslerin atası bak bu makine.. dökümden kapak mı olur tövbe bismillah..
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
4000 watt ile çalışıyor herhalde.
devamını gör...
süpürgeyi çalıştırana çok koymazken aniden bu sese maruz kalan salondaki kişinin sinirlerini zıplatır. yani bana böyle oluyor, sinirleniyorum, kendim çalıştırınca sakinim. demek ben iyi çalıştırıyorum eved.
devamını gör...
üst komşum az önce 35 dk boyunca sırf bana inat olsun diye aynı yeri süpürdü. neyse.. elektrik faturası ona geliyor,bana değil.
devamını gör...
keşke sessiz olanlarından alsaymışım. çalıştırdığımda ne kapı ne de telefon sesi duyuluyor.
fakat yiğenimi elektrikli süpürge sesiyle uyutuyorduk.
devamını gör...
uyurken uyanmanıza sebep olan en kötü şeylerden biri.
devamını gör...
yeri ve zamanı ne olursa olsun benim aklıma uyumayı getiren sestir.

bu seste uyumak mükemmel bir aktivitedir.
devamını gör...
eski tip olanlara aitse kulak tırmalayan korkunçlu şey.

sessiz olanlar şahane. bizdeki tamamen sessiz değil ama bir öncekiyle kıyaslayınca kütüphane gibi kalıyor. bu teknolojinin darısı saç kurutma makinelerinin başına!
devamını gör...
çocukluğumda annem evi süpürürken peşinden giderdim ve mayışırdım. hava atışı yapan yere ayaklarımı dayayıp o sesle ve sıcaklıkla birlikte saatlerce kalmak isterdim. daha sonra ısıtıcı fanları keşfetmem ile bu zevkim doruklara ulaştı. hayatımın her alanında farklı farklı sesler ilgimi çekmeye başladı. vantilatör sesi, rüzgar sesi, saç kurutma makinesi sesi, boeing sesi, yağmur sesi, su sesi, şöminede yanan odun sesi, ısıtıcı sesi, çalıştığım fabrikadaki kazan, blower ve bazı makinelerin sesleri liste uzar gider. sonra araştırdığımda bir kaç kişinin de belirttiği gibi anne karnındaki sese yakın sesler olduğu için huzur verdiği yönündeydi. bu seslerin genel adı da beyaz gürültü (white noise)' dür.

t: beyaz gürültü ( white noise) beyaz ışığın tüm renkleri içermesi gibi, insan kulağının algılayabileceği tüm ses frekanslarının bileşiminden oluşur. saç kurutma makinesi, vantilatör, elektrik süpürgesi gibi makine sesleri; şelale, okyanus, rüzgar sesi gibi doğadan gelen sesler bu özelliğe sahiptir.

ayrıca çevrenizde 1 yaş civarında çocuk sahibi olan insanlar varsa uygulamalardan sıklıkla beyaz gürültü açıp çocuklarını uyutmaya çalıştığına denk gelmişsinizdir. ama ben o uygulamalardaki sesleri pek beğenmedim. orjinali ya da youtube' dan açıp dinlemesi daha iyi geliyor bana.
devamını gör...
en nefret ettiğim ses olabilir.

13 yaşımdayım. hormonlar tavan tabii. dream tv'de britney spears çıktıkça gözleirm fal taşı gibi açılıyor. kadın hayattaki amacım resmen.

neyse bir gün britney spears rüyama giriyor. uzun uzun bakışıyoruz. sonra hatun yakamı çekip tam dudaklarıma yapışacak o lanet ses. gözlerimi açarak annemle göz göze geliyorum ve annem hafif tebessüm ederek devam ediyor süpürge tutmaya.

dün gibi aklımdadır, kafamı yastığa sürekli vurup tekrar aynı rüyayı görmeye çalışmam. bir daha da rüyama girmedi. haklı hatun.

sanırım anneme daha çok kızdığım bir an, bu ses kadar nefret ettiğim başka bir ses yok.
devamını gör...
uzun zaman önce, uzak bir galakside yaşayan küçük bir çocuk hatırlıyorum. kimine göre ise daha dün gibi yakın bir geçmişte; sanki tam şu an karşımda, gözlerimin önünde. zaman kavramı göreceli işte. dersaadet’in tam göbeğinde kocaman bir evleri vardı. üst katındaki terasta seyrine doyum olmayan boğaz’ın kızını sanki bütün hikayelerini ilk ağızdan dinlermişcesine izleyebildiği, ninesinin yaptığı mor pepeçuraları afiyetle midesine yolcu ederken düşler diyarındaki bitmek bilmeyen serüvenlerine her gün yenilerinin eklendiği, içinde oynadığı renkli oyunların minik bedeninde yaşattığı yorgunluğa rağmen şimdilerde kayıplarda olan en değerli şeyi, huzuru bulabildiği tek yerdi... bugün özlemle andığı o en güzel günlerinde, ufaklığın üzerine çöken yorgunluğu atıp dinlenmek için yapması gereken tek şey elektrikli süpürgenin açılmasını sabırla beklemekti. sanki kirlenen dünyanın tüm pisliklerini içine çekiyormuşçasına acı içerisinde feryat figan ağlayan bu emektar süpürgenin hüzünlü ve yorgun sesi, onun için sandman ile buluşmasını sağlayabilen bir ninniden farksızdı.
devamını gör...
yeni doğan bebekleri uyutmak için ilk çaredir. bebek o sesle mışıl mışıl uyur.
devamını gör...
mezarda duysam kalkıp gidesim gelir. öyle de çirkin bir sestir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"elektrikli süpürge sesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim