öncelikle korkunun tanımlamasını yapmak gerekiyor. sonra neden korktuğunu belirlemek ve işin en zahmetli kısmı harekete geçmek... mesela örümcekten korkuyorsunuz yavaş yavaş yaklaşmakla başlayabilirsiniz ,düzenli çalışmalar ile kademeyi arttıracaksınız ama doğrudan korkuyla yüzleşmenin sıkıntılı sonuçlar doğuracağı söyleniliyor. hedefe kitlenerek başarısız olacağını düşünmeyerek parça parça yaklaşılmalı korkulara...
belki bir gün korkularımızı yeneriz ne dersiniz?
devamını gör...
bizim toplumda çok güzel fobi üstesinden gelmeye yardımcı olurlar.

+neden otobüsle gideceksin, uçakla 1 saat.
-uçaktan korkuyorum.
+lan korkma bin ya.

sağol k. salağı. geçti fobim.
devamını gör...
üstüne gitmek diyebiliriz. ama tamda diyemeyiz gibi bilemedim şimdi.
devamını gör...
çok sarhoş olduğum bir gece.. aşk mabedimde.. bir kadın tarafından sütyenle boğulduğum fikrini gözümde canlandırdıkça fenalık basıyor masum kalbimi.

çok kötü kalpli kadınlar var, korkuyoruz.
devamını gör...
büyük bir özveri ve çaba isteyen şey.
devamını gör...
üstüne gitmeden üstesinden gelemezsiniz. mesela orumcekten mi korkuyorsunuz atın ağzınıza bitane.
devamını gör...
gök gürültüsü fobim vardı. zaman içerisinde daha büyük korkular baş gösterdi ve artık gök gürültüsünü seviyorum diyebilirim, içimdeki gürültüyü bastırıyor. yani başka korkular edinmek, bir üstesinden gelme yöntemi olabilir. *
devamını gör...
mümkünse bile kendim için mümkün olabildiğini düşünmediğimdir. aşırı derecede tripofobim ve sürüngen korkum var. yemin ederim gözüm kararıyor, zangır zangır titriyorum. zaten üstesinden gelmek istediğimden de emin değilim. aman benden uzak olsunlar.
devamını gör...
desensitizasyon yöntemiyle acılara yürüyüp korkmama olayı.

yükseklik korkum var ciddi anlamda. bir film tanıtımı gördüm, yüksek bir yerde mahsur kalan insanları gösteren. o bile başımı döndürdü.

olsun, step by step. önce filmler.
devamını gör...
öyle olsa keşke piyasada fobi kalmaz. ama nerde o şans.
devamını gör...
tanımadığın düşmanı yenmek zordur.
önce fobi nedir ve nasıl yenebiliriz ona bakalım.

fobiler, insanlar arasında oldukça yaygın olan ve kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen psikolojik durumlardır. ancak, fobilerin üstesinden gelmek mümkündür. işte fobilerle başa çıkmak için yapabileceğiniz bazı şeyler:

fobiniz hakkında bilgi edinin: fobinizi anlamak, neden ortaya çıktığını ve nasıl tetiklendiğini öğrenmek, onunla başa çıkmak için ilk adımdır.

kendinize karşı dürüst olun: fobinizle yüzleşmek için korkularınızı kabul etmeniz ve onları reddetmemeniz gerekir. kendinizi fobiye maruz bırakarak, korkunuzla yüzleşebilir ve onun üstesinden gelebilirsiniz.

adım adım ilerleyin: fobinizle başa çıkmak, adım adım ilerlemeyi gerektirir. küçük adımlarla başlayarak, fobinize maruz kalmak ve zamanla toleransınızı arttırmak, korkularınızı azaltacaktır.

terapi veya destek gruplarına katılın: bir terapist veya destek grubuna katılmak, fobilerle başa çıkmak için önemli bir kaynak olabilir. terapistiniz, fobinize maruz kalmanıza yardımcı olacak teknikler öğretebilir veya destek grubu, benzer sorunlarla karşılaşan diğer insanlarla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir.

kendinize zaman verin: fobilerin üstesinden gelmek, zaman alabilir. kendinize zaman verin ve sabırlı olun. küçük ilerlemeler bile büyük bir fark yaratabilir.

sonuç olarak, fobilerle başa çıkmak zor olsa da mümkündür. kendinize dürüst olun, adım adım ilerleyin, terapi veya destek gruplarına katılın ve kendinize zaman verin. bu adımlar, fobilerinizle başa çıkmak için size yardımcı olabilir.
devamını gör...
tek aklıma gelen fobim selakofobi (köpek balığı fobisi).

nasıl üstesinden gelem?

gidem de avustralya'da mı yüzem?

salakofobi bence benimkisi. jaws filmleri sebep oldu. evet, ülkemiz denizlerinde köpek balıkları saldırmıyor ama lanet olsun ki böyle salak bir fobim var... *

not: denize girebiliyorum ama açıldığımda tedirgin oluyorum aklıma jaws filmlerinden sahneler geldiği için. gene de bazen açılıyorum ama. arada heyecan yaşamak zevkli oluyor. ama ne heyecan... yani olmayacak şeyin salak korkusu...
devamını gör...
kulaktan dolma bilgilerle çözülecek bir bozukluk değil fobiler. ilaç tedavisinden ayrı maruz bırakma, taşırma ve modelleme gibi davranışçı tedavi yöntemleri var. günlük işlerinizi bile yapmakta zorlanıyorsanız en yakın psikolog veya psikiyatriste başvurmak en mantıklısı.
devamını gör...
fobilerin üstesinden gelmek için kendi kendinize uygulayabileceğiniz en etkili tekniklerden biri, kısaca eft (emotional freedom technique) denilen, vücudun etrafında bulunan enerji meridyenlerinin uç noktalarına dokunmak suretiyle vücuttaki bozulmuş enerji sistemini düzenlemeyi amaçlayan (bkz: duygusal özgürlük tekniği)'dir. 2009 yılından beri uygulayıcısı olduğum için, hiçbir yan etkisi olmayan eft'yi öğrenmenizi kesinlikle tavsiye ederim. 11 yaşındaki oğlumun arkadaşıyla izlediği korkunç görüntülerden dolayı geceleri uyuyamaması üzerine, kendisiyle birkaç gece üst üste yaptığım eft seansı sonrası korkuları tamamen yok oldu. o günden sonra da bir daha o görüntüler aklına bile gelmiyor, artık mışıl mışıl uyuyor. bu açıdan bana mucizevi bir teknikmiş gibi geliyor ama her teknik, herkeste aynı etkileri bırakmayabilir, bunu bilmekte fayda var. ancak, kendimizi geliştirmeye yönelik öğrendiğimiz her şey, hayattaki zorluklar karşısında kullanabileceğimiz birer alet çantası görevi görür diye düşünüyorum. bundan yola çıkarak merak edenler için aşağıya birkaç link bırakayım.
1. bulabildiğim en kapsamlı ücretsiz türkçe eft kursu: burada.
2. ingilizce olarak brad yates ve
3. the tapping solution* kanallarına bakabilirsiniz.
devamını gör...
(bkz: barış muslu)
devamını gör...
öyle bir şey yok. şartlanırsan daha kötü hissedersin. en iyisi kendini salmak. nötr olmak.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"fobilerin üstesinden gelme" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim