patlıcangiller familyasından olan bir bitki. zehirleyici özelliği olan atropin maddesinden dolayı halüsinasyonlara neden olur. en son ıspanak zehirlenmelerinde bu bitkinin araya karıştığı ortaya atılmıştı.
devamını gör...
zehirli bir bitki.
devamını gör...
av mevsimi filminde arsenikle karıştırıldığı zaman kokusuz bir zehre dönüştüğü söylenen bitki.
devamını gör...
zehirli bir bitkidir. ayrıca (bkz: milinski söylesene peki bu güzel avrat otuda kim yahu)
devamını gör...
atropin içerir, antikolinerjiktir.
devamını gör...
dozunu ayarlayıp içen kişi, dumlupınar meydan muharebesinde dedesiyle omuz omuza savaşır.*

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
uyusturucu niteliginde kullanilabilir kafasi cok iyidir ama sonrasinda midenizi yikatmaniz ve polise bir aciklama yapmaniz gerekir.
devamını gör...
latince isnmi atropa belladonna olan zehirli çok yıllık bitki. toksik tropan alkoloidleri açısından zengindir, bunlardan birisi olan atropin göz bebeklerini dilate ettiğinden geçmişte venedik’te bu bitkiden hazırlanan tentür kadınlar arasında popüler olarak kullanıldığından bu ismi almıştır. bitkinin meyveleri, yapraklar, gövdesi ve kökü insanlar için yüksek derece toksikken bir çok hayvanı etkilemez. tarihte suikast amacıyla kullanıldığına dair kayıtlar mevcuttur örneğin imparator claudius'un bu otla zehirlendiği rivayet edilir. düşük dozlarda halüsinojen etki gösterebilmektedir geçmişte kurtboğan otuyla bilirlikte şamanistik ayinlerde transa geçmek için kullanıldığı düşünülmektedir (bkz: witchcraft). günümüzde bu bitkiden elde edilen atropin, hiyosiamin ve hiyosin isimli alkoloidler ilaç yapımında kullanılmaktadır.
devamını gör...
zeyirli zeyirli yemen guzzum.

ama çok tatlı durur. güzel bir avrat ama zararlı işte.
devamını gör...
bağımlıları onu çayla demleyip içermiş. *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"güzelavrat otu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim