genel olarak rock ve senfonik rock icra eden şarkıcı ve besteci. 70'li yıllarda piyasaya çıkan sanatçı, 80'li yıllarda dönüşüme uğramış. uzun saçlı ve siyah gözlüklü imajından sonra felsefe, mistik, metafizik kavramlarına yoğunlaşmış. son dönem şarkıları ve yazılarında belli oluyordu.
devamını gör...
yükseldiği dönemlerde çok sevildiği için bir plak şirketi tarafından ilham iren isminde rakibi oluşturulan sanatçıdır. *
devamını gör...
anlasana ve konuşamıyorum mükemmel şarkılar...
spiritüel konulara epey meraklı olan mistik bir sanatcımız.hayranları kendilerine iremist der. ışık ve sevgiyle....(şarkılarının sonunda kullandığı cümle)
devamını gör...
ışık ve sevgiyle...
devamını gör...
göksel melodileri bizimle buluşturan.
devamını gör...
her şarkısı ayrı güzel olan,naif ,beyefendi sanatçı.
devamını gör...
sesi çok hoş, kendisi çok naif bir insandır. şimdikiler bilmez pek (bkz: sanki kendisi genç değil) ama dinlenmeye değer sanatçıdır. ama sanki herkes unutmuş bu adamı, hiç adından söz eden yok. yazık.
devamını gör...
olanlar olmuş en sevdiğim şarkısıdır.
askerdeyken kendisini beklemeyen sevgilisi için yazmış herhalde, sanırsam, galiba...
devamını gör...
en güzel şarkılarından birisi.
devamını gör...
biz küçüktük o zaman. güneş gözlüğü taktığı için müptela ondan takıyor derlerdi.. ulan bizim millet hep aynıymış.
devamını gör...
hakettiği değeri görmemiş, bu toprakların çıkardığı gerçek sanatçılardan birisidir. bu ülkede ortalama değer skalası genelde tersine işlemiştir.
devamını gör...
beni hep tedirgin eder, sanki biri solisti beklemeden vokalle şarkıyı kaydetmis gibi...

solist ha geldi ha gelecek derken şarkı biter. ne zaman şarkılarını dinlesem eksik hissederim. bir şeyler olmamış şarkının bir tarafı silik gibi... huzurla dinleyemem, ki ben bülent ortaçgil, mehmet güreli dinleyen biriyim.

ilhan irem'in verdiği bu hissi kimseye anlatamıyorum. sanki şarkı kaydedilirken mikrofona su dökülmüş de bu kadarı kaydedilmiş gibi... düşünürken bile tedirgin oldum.
devamını gör...
boşver arkadaş, anlasana şarkılarını çok beğendiğim sanatçı.
devamını gör...
ışık ve sevgiyle..
devamını gör...
bezginin gizli mektupları kasetini hâlâ saklarım.

teknoloji ne kadar çabuk tüketiyor bir şeyleri. dinleyecek bir kasetcalarımız bile kalmadı.
devamını gör...
bu adamın çok tuhaf, huzurlu bir enerjisi var. gerçekdışı gibi. yaşamı da çok ilginç geliyor bana. "ışık ve sevgiyle" felsefesini benimseyen hayranları "irem bağı" diye grup kurmuşlar 1985'te. hayatına bakıldığında çok yönlü biri olduğunu görüyoruz. yalnızca müzikle ilgilenmemiş. soyut resim çalışmaları, deneme, öykü ve şiir kitapları var. hatta ilhan irem üzerine yazılmış kitaplar var.

en sevdiğim şarkıları yemyeşil bir deniz ve alaca tüylü kuş.
devamını gör...
en tatlı şarkısı
konuşamıyorum olan, benim cenerasyondan bile eski olan müzisyen.
e hadi dinleyelim.
open.spotify.com/track/1smX...
devamını gör...
benim için bir pazar aksami sanatçısıdır. halen yayına devam eden ama rahat 20 yıllık sarı tramvay isimli bir radyo programı vardı. nostaljik yayın yapan bu programı gençliğimde her pazar akşamı dinlerdim ve sıklıkla ilhan irem çalardı. hele bir de ben değilim şarkısı caldikca, klasik pazar banyosunu yapmış, ertesi gune çantasını giysilerini hazirlamis olarak karanlıkta kulaklığım ile dinler, geçmişe giderdim.

sonra aradan yıllar geçti. şimdilerde pazar akşamları bu saatlerde araba ile eve dönerken pal nostalji de de sıklıkla ilhan irem dinliyorum. tek farkla, artık geçmişe gidip gelmek daha uzun sürüyor. yol uzadı çünkü.
ali veli maria ve kuklacı amca şarkıları da güzeldir.
devamını gör...
son zamanlarda uykuya dalma müziği olarak kullanıyorum karışık playlistini.
devamını gör...
çok değişik bir insandır kendisi. bu değişikliği kötü olarak yorumlamamak gerek. türkiye hatta dünya müzik piyasası için bile aykırı diye nitelendireceğimiz bir geçmişi ve müzik üretimi var.

profesyonel olarak müzik yapmaya başladığı 70'li yıllarda yaptığı aşk şarkıları için o dönemini "romantik dönem" olarak adlandırıyor. adamdaki vizyona bakar mısınız? klasik müzik tarihindeki "romantik dönem", "barok dönem" gibi kavramları alıp, kendi müzikal yürüyüşüne de bir şekilde uyguluyor. tabii ki bunu 70'li yıllarda değil, çok sonraları, müziği bırakma dönemlerinde tanımlıyor.

80'li yıllara gelince kendisini biraz siyasete bulaştırıyor. siyasi bir figür gibi davranıyor. müzikal gelişimine de bir şekilde bunu yansıtıyor. 80'li yılların heavy metal grupları gibi sistem karşıtı işler yapmaya başlıyor. o romantik aşk şarkıları yazan adam gidiyor ve sözleri ile birlikte müziğini de değiştirip, rock sounduna geçiş yapıyor. daha o dönem başlayan popülist yozlaşmalara tepki koyup, popüler ortamlardan elini ayağını çekiyor. he bu arada ucundan kıyısından metafizik işlere de bu dönemlerde başlıyor.

sonraları ise çok üretken değil. zaten 80'lerde küstüğü popüler kültürün ortasına bir daha girmiyor. kendi halinde albümler yayınlıyor. metafizik ile uğraşmaya devam ettiği için epey müritleri oluşuyor. hayranları ile birlikte ışık ve sevgiyle adına bir oluşum başlatıyorlar. artık toplanıp kedi mi kesiyorlar, yoksa illuminati gibi giyinip "yazık oldu yarınlara" mı söylüyorlar bilmiyorum. ama bu oluşumun epey bir hayran kitlesi var.

şimdilerde ise muhtemelen cihangir taraflarında oturup, ışık ve sevgi işlerine açıktan devam ediyordur. bilmekte yarar var ki adamın popüler olan herkesin bildiği tüm şarkıları 70'lerden kalma. sonrasında adamın yüzüne bakmadığı şarkılar yani. ilhan irem'i anlamak istiyorsak 80 sonrası albümlerini dinlemekte yarar var. gerçekten çok farklı, özgün ve kaliteli işler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ilhan irem" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim