ilişkilerde görülen bir davranış biçimi.
kolay kolay birine bağlanamayan, özgürlüğünü ön planda tutmayı seven kişilerde görülen bir özellik. ayran gönüllü de olabilirler.
devamını gör...
çocuklukta edinilir, tüm hayata sirayet eder.
devamını gör...
0-3 yaş arası bakımından sorumlu ebeveyni ile tam güvenli olmayan, git gelli ilişkiler kurmuş insanların yaşamları boyunca üzerlerinde taşıdıkları yük. bu yükü hayatlarına giren insanların sırtına atar ve öyle yaşarlar.
devamını gör...
kaçıngandan kaç abi.

arkadaşın ara sıra intihar vs. diye konuşan zor bir kızarkadaşı var. geçen sene 1 saat boyunca telefonunu açmadı. evde ve yanında olduğunu da biliyoruz. mesaj, vs. tık yok. atladık arabaya gittik. rahat rahat kapıyı açtı, "yahu hadi açmadın, iyi misin diye mesaj attık, evet deyiverseydin? hesap soran sohbet bekleyen yok ki.
efendim neymiş, özgürlüğüne düşkünmüş ve telefona cevap vermeme hakkını kullanmış. müthiş.

bunlar "beni sevmeyin ve insan yerine koymayın" diye bağıran tipler. sevginin emek istemesi, karşılıklı olması, biri üzülür mü diye düşünmek falan ta beynin erken gelişim evrelerinde oturmamış. hiç gerek yok.
devamını gör...
eğer sizde kaygılı bir bireyseniz tamaaamm ağzınıza sıçacak insanı buldunuz ve hayatınız kararmak üzere demektir. kaygılı deli gibi yakınlık istedikçe kaçıngan doğası gereği kaçacak ve kovalamaca başlayacaktır. sonu iki tarafa da hezeyan..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kaçıngan bağlanma" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim