yüksek basınçla alçak basınç alanı arasında yatay yönlü hava hareketi olup bir esintidir.
şu dünyanın rüzgârı bizleri nerelere nerelere uçurup durmakta.
devamını gör...
boncuk şarkısını çıkarmış müzik grubudur.2000lerin başında popülerdi zannediyorum.aynı zamanda (bkz: batesmotelpro) başlığında bahsettiğim karnıaçlar şarkısının altyapısı bu boncuk şarkısıdır diye biliyorum.
taksimde pikap adlı bir barları varmış sanırım.halen daha aktif mi bilmiyorum.bilen sarılandırsın.
devamını gör...
gundelik hayatimi resmen rahatsiz eden hava olayidir, kendisinden nefret ederim. yaz-kis hergun yagmur yagmasina alistim ama bu ruzgarla kavgamiz cok buyuk ve ben her sefer dayak yiyerek eve geliyorum, disaridan. su an icin soyluceklerim bu kadar.
evet eve yeni girdim, disardaydim!
devamını gör...
'92 çıkışlı leman sam şarkısıdır.

devamını gör...
bir sabahattin ali şiiridir.

"bir dürbünün ters tarafı gibi bu dünya
en büyük şey, en asil şey küçülür burda."
devamını gör...
(bkz: hayat)
devamını gör...
adım.

atalet zorlayıcı, yarı durmaz, deli, buralara ait değil, 2 deniz ve 3 ülkenin çocuğu, piç
devamını gör...
sigarayı içine çekmedikçe p*ç eden hava olayı
devamını gör...
sahilde oturup düşünürken saçlarımı okşayan el
devamını gör...
hangi mevsim olursa olsun sevdiğim. yaşadığınızı hissettiren doğa olayı. bazen gecenin bir vakti sesi gelir. dünyanın ahengi kulaklarınızdadır deli deli esse de. çocukken elle tutmak isterdim rüzgarı. hani maddi olarak bir elimle tutabilsem.. belki bir gün.
devamını gör...
izmir foça'da acemi birliğimizi ifa ederken bir çok askeri zatürre eden esinti çeşidini unutamıyorum.
devamını gör...
rüzgar, atmosferdeki havanın dünya yüzeyine yakın, doğal, çoğunlukla yatay hareketleridir. hava hareketlerinin temel sürücüsü, atmosfer basıncının bölgeler arasında farklı değerlerde bulunmasıdır. rüzgâr, alçak basınçla yüksek basınç bölgesi arasında yer değiştiren hava akımıdır, daima yüksek basınç alanından alçak basınç alanına doğru hareket eder. iki bölge arasındaki basınç farkı ne kadar büyük olursa, hava akım hızı o kadar fazla olur. rüzgâr sahip olduğu hıza göre esinti, fırtına gibi isimler alır.

etimolojik olarak farsça rūzgār روزگار "gün, gündüz, zaman" sözcüğünden alıntıdır. farsça sözcük orta farsça (pehlevice veya partça) rōzkār "bir günde yapılan iş, gün (süre)" sözcüğünden evrilmiştir. bu sözcük orta farsça (pehlevice veya partça) rōz "gün, gündüz (aydınlık anlamında)" sözcüğünden türetilmiştir.

rüzgarlar genellikle uzaysal ölçekleri, hızları, bunlara neden olan kuvvet türleri, oluştukları bölgeler ve etkilerine göre sınıflandırılır. güneş sistemindeki bir gezegende gözlemlenen en güçlü rüzgarlar neptün ve satürn'de meydana gelir. rüzgarların çeşitli yönleri vardır: hız, ilgili gazın yoğunluğu, enerji içeriği veya rüzgar enerjisi. rüzgar aynı zamanda binlerce mil boyunca rüzgar akıntılarında seyahat edebilen tohumlar, böcekler ve kuşlar için kritik bir ulaşım aracıdır.

hava bizim gözümüzde hiç bir şeye benzemeyebilir; aslında, her zaman ona doğru bakarız, ancak bir fırtına sırasında, havanın varlığının gerçekten farkına varırız. rüzgar, binalardan çatıları kaldırabilir, elektrik hatlarını ve ağaçları patlatabilir ve arabaların ve kamyonların etrafından dolaşırken karayolu kazalarına neden olabilir.

kaynak 1, 2, 3
devamını gör...
kutsal kuran'da rüzgarların tozlaşmayı sağladığı bilgisi yer almaktadır: www.miracles-of-quran.com/p...
devamını gör...
şu dünyayı çekilir kılan güzelliklerden biridir. bir ağacın altında, bir vapurun üstünde otururken teninize vuran rüzgarın verdiği haz mükemmel bir şeydir. nedense çok seviyorum. bundan mütevellit bu hava olaylarını da çok severim. amerika'da yaşasaydım elimde kamera hortum avcısı olurdum eminim ki. doğanın "korkunç" güzelliği saklı bu olaylarda. burada öyle şeyler yapamıyoruz :( ne deniyordu bunun için? "coğrafya kaderdir." (u: swh)
devamını gör...
göksel'in bir şarkısı. içerisinde bir bölüm var ki kalbime işliyor adeta. anlam veremiyorum, nasıl bir aşk ki bu sözleri yazdırmış bir insana.

"rüzgar okşa onun saçlarını benim yerime
fısılda kulağına sevdiğimi
rüzgar dolaş onun etrafında dön gel bana
getir bıraktığı nefesi"

benim diyen platonik aşık ya da aşkından ayrılmış aşık bile bunları yazamaz hissedemez belki ama göksel yazmış. hayranım sana göksel.
devamını gör...
istiyorum ki hep soldan es. ne olursa olsun.
bence yapabiliriz. en olmadı* sen sağdan esersin,
ben yönümü değiştiririm. nasıl fikir? dahice değil mi?
o rüzgar soldan esecek arkadaş!

sol sol dedim ama kafanın içinde bi arkadaş var. onu napıcaz?
diyorsun ki rüzgar soldan eserken bakışlarını sola ver. o arkadaş da sola baksın!

olum her şeyi düz mantıkla açıklamaya çalışıyon!
napiyim. olmuyo mu sence?
orasını bilemem fav sayısından anlarsın artık, oluyo mu olmuyo mu!

hasılı sen soldan es ben kafamı sana çeviririm!

bi saniye, tatlı tatlı es içimiz açılsın.
yapabilirsin biliyorum.

şarkısız olur mu:
devamını gör...
rüzgar eken fırtına biçer atasözünde geçendir kendileri. farklı şampuan reklamlarında doğal olarak bulunamadığından saç kurutma makinesi ile alternatifi yapılmaya çalışılandır. saçlar hep arkaya üfürülür oysa ki rüzgar normal şartlarda saçları oradan oraya alıp götürür. sevmiyormuşum ben rüzgarı yazarken fark ettim.
devamını gör...
yaz günü ihtiyacım olan tek sey
devamını gör...
far. gündüz vakti
(bkz: günaydın)
devamını gör...
“bir rüzgar esecek hayatından ve götürecek tüm sıkıntıları. yine aynı rüzgar mutluluğu ve neşeyi bırakacak kalbine.."
benim için anlamı çok, sebeb-i hayatım...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"rüzgar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim