gezmekten çok hoşlandığım, kokusuna ayrı hayran olduğum dükkanlardır. kitapların içinde kaybolmak gibisi yok. birde eğer sahaf konuşkan ve güzel sohbetliyse dünya benim için o an güzelleşir.
devamını gör...
küçük şehirlerde hasret kalınan dükkanlardır.
devamını gör...
artık basımı yapılmayan eski ya da ikinci el dergi, gazete ve kitapların alınıp satıldığı veya başka bir kitapla takas edildiği küçük işletmelerde ki kitap kurdu kişilerdir.
devamını gör...
eski- güncel kitapların satıldığı veya takas edilip satıldığı dükkanlardır.

ağzının tadını bilenler için köşe başındaki çorbacı mahmut usta neyse bu dükkanlarda kitap kurtları için odur.

raflarda satışı kaldırılmış bilmem kaç yılında basılmış kitapları bulursunuz.
ben bi kaç tane bulmuştum öyle. o zamanki türkçeyse bu zamanki ne bilmiyorum.
o betimlemeler o yazarın kendisini ifade ediş tarzı sizi ayrı bir dünyaya götürür.
trt arşivin yayınladığı eski istanbul görüntülerinin içine girmiş gibi hissedersiniz.
geçmiş ile aranızda bir bağlantı oluşur, hiç yaşamadığınız geçmiş ile.
tarih ile geçmişin rakamlarını öğrenirken dönemin diliyle yazılmış eserlerde yaşamın ruhuna geri dönersiniz ve işte asıl orada anlarsınız o duyguyu.

çok tuhaf değil mi eski basım bir kitap yaprağının bunları yapabilmesi?
devamını gör...
osmanlı zamanında esnaf-ı sahafan denen meslektir. sahaflık ile korsan kitap satıcılarını karıştırmamak lazımdır. kitap sevenler için sahaf dükkanları, aç kişinin ekmek fırınında aldığı koku gibi kokar.

"seni kitap koklar gibi seviyorum. buna eminim. çünkü ben, çok sahaflar gezdim, sana kavuşmak için." demiş ahmet hamdi tanpınar
devamını gör...
eski kitapların kokusu eşliğinde geçirilen güzel saatler...hele ki hiçbir yerde bulunmayan bir kitabı bulmuşsan değmeyin mutluluğa.
devamını gör...
günübirlik kazançla maddi varlıklarını sürdüren ticaret erbaplarıdır. sahafların öncelikli zenginliği sahip oldukları kitaplarla ölçülür ama dükkanda ilgilisini ve meraklısını bekleyen nadir kitaplar da satıılmayı beklerler.
devamını gör...
eskiden beyazıt'ta gezmekten zevk aldığım kitap sever merkezidir.
hiç bir yerde bulunamayan kitaplar orada bulunurdu.
devamını gör...
içeri girdiğin an evinmiş hissi veren mekanlar.
devamını gör...
içeri girince aldığınız o eski kitap kokusu... huzur be...
devamını gör...
pandemi öncesi ayda iki kez gittiğim, içeri girdiğimde sanki geçmişe yolculuk yapıyor gibi hissettiğim, özellikle basımı artık biten kitapları bulduğumda aldığım yerdir.
devamını gör...
bulundugum yerde sadece bir tane sahaf olmasi sebebiyle sahaf dükkanının sahibi efe bey ile çok iyi dost olduk. çalan anadolu rock parçaları, müthiş kitap kokusu ve eski, güzel kitapların varlığı beni evimde gibi hissettiriyor. kitaplarınızı bu güzel sahaflardan almanızı tavsiye ederim dostlar.
devamını gör...
eskiden kadıköy'de imge sahafa uğrardım. hem içeriği çok güzeldir hem de ferah bir ortama sahiptir. özellikle sahaflarda eski kartpostallara fotoğraflara bakıp beğendiklerimi toplamayı çok severim. fotoğraftakiler belki sevdikleri tarafından ya çoktan unutuldular ya da sevenleri de göçüp gittiler bu dünyadan ama bu dünyadaki yaşamlarının bir kanıtı olan fotoğrafları sahaflarda tozlansın istemiyorum.
devamını gör...
geçmiş kokusunu ilk adımda tattıran ve son adımda içinize hüzün doldurulan kapalı alanlar..
devamını gör...
bugün hayatımda ilk kez* sahafa girdim. önce uzun, içi testler, kpss kitapları, soru bankaları olan bir koridor karşıladı beni; bir de yaşlı bi' amca. amca sordu "ne arıyorsun" diye, okuma kitabı arıyorum dedim. içerideki hazinesini gösterdi, koca bir dünya a'dan z'ye sıralanmış kitaplar. dünya klasiği mi dersin, türk klasikleri mi dersin, komünizm kitapları mı, dini kitaplar mı ne ararsan. ekledi "burda elinin gözünün değdiği her kitap 5 lira"
"ne okursun" dedi, "ne bulursam okurum" dedim.
2 tane ayraç yaptı, biri bana biri kızıma. sağolsun kızım orda unutmuş ama amcayla da bir anlaşma yaptık çıkarken.
dedi ki "okuyup geri getirdiğin her kitaba 1 lira vereceksin. istediğin her kitabı da alıp okuyabilirsin."
bu ne güzel bir gündü yarabbiiii.

tanımsal girdi; içi eski sayfa kokusu dolu olan, genellikle de gizemli odalarında yığınla kitabı bulunan ikinci el kitapçılardır. ikinci el kitapların değerlendiği yerlerdir.
devamını gör...
birinci el diye satılan çoğu şey temiz ikinci eldir internet fiyatının da neredeyse iki katıdır. gençler buralardan alışveriş yapmayıp siteden kitabını alırken yaşlı edebiyatçı kesimler sahaf raflarında bayılır dolaşmaya. dolaşma aralarında okudukları satırların da fiyatı bir şekilde çıkıyor zaar. öyle düşünmek lazım.
devamını gör...
var bir hayalimiz dedirten yerlerin liste başıdır. hayatta istediğim nadir şeylerden biri bir gün benim de olacak umarım.
devamını gör...
yıllar önce tanımadığım bir ülkenin, kıyı şehirlerinden bir tanesinde dilini, izini bilmesemde içinde saatler geçirdiğim mekan tipidir.
hele kendi memleketimde bulup içinde yaşlanmak istediğim onlarca tozlu rafa sahip dükkanlar tadından yenmez.
devamını gör...
kokusuna bile bayıldığım ancak fiyatları biraz yüksek bulduğum dükkanlardır. efemera mezatlarında birçok şeyi daha ucuza düşürebilirsiniz. ayrıca bazı önemli ama artık baskısı olmayan kitapları bulma ve kütüphane yapma hırsınız varsa sahaf tam bir kurtarıcıdır. kendi kitabınızı bastıysanız yaymak için de ideal mekanlardır.
devamını gör...
sahaflarda çalışan bir arkadaşınız varsa ya da sahaflara gide gele tanışırsanız hayat sizin için kolaylaşır. istediğiniz kitapları normalden daha uyguna alabilir ve ayırabilirsiniz
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sahaf" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim