ayrı yazılacak olan de, ayrı yazılmamış ise takılmak gerekir. bunun ruh hastalığı olduğunu nickname'ime sığınarak reddediyorum.
devamını gör...
bu bir ruh hastalığı değildir. herhangi bir dili, o dilin kurallarını önemsemeden kullanmak çok saygısızca. birkaç kural öğrenip bunlara özen göstermek yerine, bu konuda hassas olanlara ruh hastası demek ve bildiğini okumak cehaletten başka bir şey değil.
devamını gör...
anlaşılıyorsan mesele yok. çok da büyütmeye gerek yoktur.
devamını gör...
abartılmadığında harika bir özelik.mesela bir insanın sağ olu ayrı yazması beni çok mutlu ediyor.
devamını gör...
her hangi bir basın açıklaması, makale vs yazılmıyorsa hata yapılması gayet normal hele ki ve de eklerinin hataları
sonuç olarak dil sadece bir iletişim aracıdır bu görevi karşılıyorsa yeter durumu abartmaya ve karşıdakini sırf bu yüzden aşağılamak mantıksız
devamını gör...
içinde benim de bulunduğum grup. sadece türkçe için değil, kullandığım tüm dillerde aynı özeni gösteririm. o dil, a1 seviyesinde olsa bile. eğer dil bilgisi kurallarına dikkat etmek ruh hastalığı diye tabir ediliyorsa, varsın öyle olsun.
devamını gör...
neden ruh hastası oluyor anlamadım.sen çayı şekerli veya şekersiz içebilme tercihine sahipken, hatta senin çayı hiç içmeme lüksün varken; konuştuğu, yazdığı dilin geleceğe doğru biçimde aktarılmasına doğrudan veya dolaylı olarak katkıda bulunan biri neden ruh hastası olsun?
kasabalı söylemleridir bunlar.
devamını gör...
ben. konuştuğum insan dünya harikası bile olsa anında soğurum.
devamını gör...
türk dili ve edebiyatı mezunu olduğum için gözüme batıyor ama yürüyen tdk gibi sürekli birilerini uyarıp sinir bozmam
devamını gör...
biri attı ortaya herkes özendi olay bu
devamını gör...
soru edatlarını ayırmayı ve de ki bağlacını da bilsin insan ya. ben demiyorum ki gel bana -yor diye yaz.
devamını gör...
kaç senedir zaten bu durum sosyal medya da dile getiriliyor. tabii ki her şeyin en ince detayına kadar doğru yazmanız beklenmiyor. zaten kimse o kadar düzgün türkçe konuşmuyor ki yazıya döksün. ama hala ya da kelimesini bitişik yazanlar var. herkese herkez ya da şarja şarz. insanlarımız zaten bilen kişileri dinlemeyip en haklı benim edasıyla dolaştıkları için ne kadar söylenirse söylensin boş. o yüzden biraz dikkatin kimseye zararı olmadığı gibi şov yapmanın da kimseye bir yararı olmuyor.
devamını gör...
belki her şeyi tam olarak uygulamıyorumdur, belki bilmediklerim vardır ama ben de kendimi bu grupta görüyorum. noktasını ya da virgülünü koymadan, çoğu zaman hiçbir yazım kuralına özen göstermeden küfredercesine saçma cümleler kurup anlamamızı bekliyorsunuz ama azıcık özen göstermenizi istediğimizde ruh hastası olarak eleştiriyorsunuz... arkadaşım, git bir cümle kurmayı öğren. gerçi çoğu insan henüz konuşmayı bile beceremiyor ama neyse...
devamını gör...
iletişimin amacını unutuyorlar.

iletişimde asıl amaç, insanın dili yaratmasının sebebi ; karşısındakine birşeyleri anlatabilmek.

kırmadan, incitmeden anlat abi işte.

okey bazı uyarıları anlayabiliyorum ancak bu takıntılı kişiler ,örneğin yukarıda söylemek istediğim hiçbirşeyi önemsemeyim

okey dedi , okey ne bilmem ne bilmem ne.

ya, yapmayın bunu, verilmek istenen mesaja bakın.


birde bu takıntıyı ingilizcedede göstermeye çalışanlar var, kaç sayfalık makale yazmışım, adam büyük i yoktura takmış.

e tamam diğerleri peki, yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsun.

cevap hiç, bön bön yüzüme bakıyo, neden çünkü anlama, öğrenme gibi bir amaçla bakmıyorki karşımdaki olaya

yanlış nerede onu arıyor.
devamını gör...
eski kız arkadaşımla tanışmadan önce bende olmayan hastalıktır. kendisinden fırça yiye yiye dil bilgisi öğrendim vallahi.
devamını gör...
kendi diline sahip çıkmayı ruh hastalığı olarak görmek ruh hastalığının en saf hâlidir.
devamını gör...
dilimin göz göre göre yozlaşmasını izlemek ve hiçbir şey yapmadan durmak sinirime dokunuyor. biz kurtaracağız bu dili.
devamını gör...
"moral" kelimesini "morelim bozuk" şeklinde, "hayal" kelimesini "hayellerim yıkıldı" şeklinde kullanan birine tepkisiz kalabilmek mi? bunu yapabileceğimi hiç sanmıyorum.
devamını gör...
içerikten çok şekle takılanlar, tartışmalarda söyleyecek söz bulamadıklarında yanlış yazılan de ekini aramaya başlayanlar ve hemen karşıdakine o öyle yazılmaz tamam mı diye aşağılayıcı tonda yorum yapanlar hakkında yapılan araştırmalardan birine göz atalım.
gramer hataları en çok içe dönük insanları rahatsız ediyor.
michigan üniversitesinde 83 denek üzerinde yapılan araştırmaya göre içe dönük insanlar yazarken gramere daha fazla önem verirken dışa dönük insanlar gramere önem vermiyor.
yine gramer hataları konusunda takıntılı insanlar daha az toleransa sahip ve anlaşmaya daha kapalı insanlar. bir hata bulduklarında hemen bunu ifade etme gereği duyuyorlar.
içedönükler zaten aşırı uyarılmış bir durumda dolaşıyorlar. aşırı uyarılma ve bunalmanın yanı sıra sosyal tükenmişliğe, yani içe dönük tükenmişliğe eğilimlidirler. hatalar, uyarılmalarını artırmakta ve içe dönükleri rahatsız etmekte.
çalışma aynı zamanda psikolog hans eysenck’in içe dönük insanların uyarılma hızının yükseliği hakkındaki teorisini doğruluyor.
buradan
araştırma
buradan
aşağılık kompleksi olan insanlar başkalarının hatalarını bulmaktan hoşlanıyor ve bu hataları insanların yüzüne vurarak üstün hissediyorlar.

karşıt bozukluklar olarak kabul edilmelerine rağmen, aşağılık kompleksi ve üstünlük kompleksi genellikle örtüşür ve bir arada bulunur.
aşağılık kompleksi özellikleri arasında mükemmeliyetçi olmak, başkalarındaki hataları bulmak, başkalarını izolasyon ve başarısızlık duygularını aktarmanın bir yolu olarak aşağılamak
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkçe dil bilgisi takıntısı olan ruh hastaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim