italya'nın bir kenti olup 118 adadan meydana gelmiş ve birbirine köprülerle bağlı olan şehirdir.
devamını gör...
yoğun kalabalıktan dolayı, özellikle sezon sonu gidilmesi gereken, italya'nın dünyaca ünlü, etrafı sularla çevrili turistik şehri.
devamını gör...
nem ve rutubet yüzünden sokaklarda nefes almayı zor hale getiren kano şehri.
devamını gör...
ismi milattan önce 10. yüzyılda burada yaşamış olan veneti halkından gelen şehir, adriyatik denizi’nde bir lagünün içinde yer alır ve veneto bölgesinin başkentidir.
sokakları birbirine bağlanıp ayrılarak bir labirente benzeyen şehirde ulaşım arabalarla değil gondol ve vaporettolar ile sağlanır. barındırdığı kanallar ve köprülerle en dikkat çeken şehirlerden biri olan venedik malesef batma tehlikesi ile karşı karşıyadır. öyle ki geçtiğimiz 100 yılda yaklaşık 23 cm kadar batmıştır. şehrin tamamen batmaması için önlem alınmaya çalışılmakta ve çeşitli yollar denenmektedir.
şehir aynı zamanda unesco dünya kültür mirası listesi’nde yer alıyor, her yıl çok fazla turisti ağırlıyor. italya'nın gözde bir şehri olduğu için de diğerlerine oranla biraz daha pahalı.
şehir içi ve evler arası ulaşım yukarıda belirttiğim üzere küçük tekne ve gondollarla sağlanıyor, insanların her şeyleri su taşımacılığı üzerine. evlerin bir kısmı suların içinde yer aldığı için sık sık rutubet sorunu yaşanıyor ve bakım gerektiriyor.
benim ziyaret etme fırsatı bulduğum bir dönemde şansıma bir ev restorasyon aşamasındaydı ve kısa süre de olsa gözlemleyebilmiştim. binayı restore eden insanlar malzemeleri minik teknelerle taşıyorlar, biz karada nasıl yaşıyorsak insanlar suyun üzerinde o kadar rahatlar. çamaşırlar nehrin üzerinde kuruyor, komşular birbirlerine evlerinin önündeki tekneleriyle ya da sallarıyla gidiyorlar.
kendi açımdan düşündüğüm zaman yaşamak için değil ancak belli aralıklar gidip havasını ve tarihini içime çekmek istediğim bir şehir diyebilirim venedik için.
son bir not, burada belli dönemlerde venedik bienali denen bir sanat etkinliği ile şehre festival havası yaşatan venedik karnavalı gerçekleştiriliyor. sanat ve karnaval severlerin dikkatine efendim.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
mart-nisan gidilmesi icin guzel aylardir.
abartili balon diyenlerin aksine cok begendigim bi yer oldu.
ufak tavsiyem 3 gun yada 1 haftalik ulasim kartlari var 4 gun gittim 1 haftalik aldim icime oturdu.bosa para
diger ufak adalara gecmek icin bindigim vapurlarda kontrol falan olmadi bize benziyolar zaten sallama calisiyolar kontrol falan yok elde sigara bi adam devam diye vapura bagiriyor
devamını gör...
az once renk yuklenmis halde bir fotosunu gordugum yer ama fotoyu ekleyen sunu yazmış.

"kuş bakışı venedik kadar güzel görünen bir şehir daha var mı?"
gordugu foto ise bizim istanbul kagithane'nin havadan gorunusu gibi bir sey ama iste lubunya guzelleme yapacak illa.
kagithane deresi tastigi zaman ayni goruntuyu veriyor neredeyse.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
veˈnɛttsia
birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kurulu, adını ise milattan önce burada yaşamış veneti halkından almıştır.
mimarisi, doğal güzelliği ve sanat eserleriyle nam salmış italya'da bir şehirdir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"venedik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim