(bkz: yusuf atılgan)
(bkz: aylak adam)
ismini bile bilmediğimiz bir karakterin, bir kızı

"kelimelere herkes kendine göre bir anlam, bir değer veriyor galiba. bu değerler aynı olmadıkça iki kişi iki ayrı dili konuşuyorlarmış gibi olmuyor mu ?"

geleneksele, alışılmışa karşı çıkışın romanıdır. yusuf atılgan hayranlığımı taçlandıran ve okuduğumda kendimden çok şey bulduğum bir romandır. keşke daha çok yazsaydı sevgili atılgan.
devamını gör...
kızım olmadan asla üzerinden iki üç yıl geçmişti. bir kitabı iki kere okuyamıyorum zaten.
devamını gör...
amin maalouf un bitmeyen aşk'ı, pier paolo pasolini'nin fildişi kulenin dışından isimli eseri ve montaigne'nin denemeleri.
devamını gör...
şule gürbüz- kambur kitabıdır. herhalde 5-6 kere okumuşumdur ve daha da okuyacağım.
devamını gör...
zerdüşt.

çok kıymetli.
devamını gör...
elif şafak -iskender
zülfü livaneli- serenad
küçük iskender- sarı şey ve ikinci waliz.
ikinci waliz ' i her gün okuyup bitiriyor ertesi gün yeniden başlıyorum. çünkü ıskender' in ölmeden önce yazdığı son kitap. o kitabı ölene dek okuyabilirim.
devamını gör...
1984.
devamını gör...
küçük prens. bu kitap çocuk kitabı adı altında bir yetişkin kitabı bence. lisede kitap okuma saatimiz vardı hiç unutmam kardeşime aldığım küçük prens kitabı çantamda kalmış başka kitap yoktu yanımda. hem bir nostalji olsun diye açtım okumaya başladım. felsefe hocamız ne okuduğumuza bakıyor, kitaplar hakkında konuşuyordu. taa ki benim kitabımı görene kadar. beni yanına çağırdı. hafif bir tedirginlik sardı içimi, neden çocuk kitabı okuyorsun falan mı diyecek diye düşünüyorum. sonra çantasından öğrencilerle ilgili notlar aldığı dosyasını çıkarttı ve adımın yanına 3 tane yıldız çizdi. şaşırdım. sonra anlatmaya başladı. fakültede ilk felsefe derslerinde hocaları onlara bu kitabı okutmuş. ordan açtı konuyu ve kitapla ilgili uzun uzun konuştuk. güzel şeyler anlatmıştı. o gün bu kitaba karşı tüm bakış açım değişmişti. artık benim için sadece bir "çocuk kitabı" değildi. o gün dedikleriniz kelime kelime aklımda olmasa bile verdiği hisler hala beynimde kayıtlı, hissedebiliyorum hocam. her okuduğumda felsefe hocamı anarım.
devamını gör...
zülfü livaneli huzursuzluk.
devamını gör...
tutunamayanlar.
devamını gör...
yusuf atılgan - aylak adam
90 bpm in aylak adam şarkısı ile de iyi gider
devamını gör...
beyoğlu rapsodisi
devamını gör...
kitapları çok sevmeme rağmen ben hiç okuyamıyorum siz nasıl yapıyorsunuz ?
devamını gör...
yeraltından notlar ve kürk mantolu madonna. ikisini de her okuduğumda sanki hiç okumamışım hissine kapılıyorum.
devamını gör...
victor hugo - sefiller

öğretmenlerim sağolsun 4 kere okumuştum....
devamını gör...
küçük prens. insanın mutlaka kendinden bir cümle bulacağı kitaptır. çocuk kitabıdır. ama içimizdeki çocuğa hitap eder. herkesin mutlaka en az 3 kez okuması gerek.
devamını gör...
benim ilk hedefim okuduklarımı tamamlamak. ondan bu seviyeye geçemedim.
devamını gör...
sefiller. 3 veya 4 sefer. tehlikeli oyunlar. 2.
üstat victor'un eserinde lağımlarda geçen o sahneler için bile defalarca okunur sefiller. ya da kozet'in kendinden büyük su dolu kovayı karanlık ormanda taşımaya çalışması için. sefiller bir kere okunduğunda bile sanki kendiniz yaşamışsınız gibi net bir anıya dönüşür zihinlerde. o kadar başarılı betimler yazar yani. yürek parçalayıcı bir kitaptır. bunlar ve daha nice sebep yüzünden 10 kere bile okunur.
devamını gör...
çalıkuşu, ilk gördüğümde bitiremem ben demiştim. fakat iki kere okuyup hâlâ okuma isteği gelmiyor değil.
devamını gör...
tehlikeli oyunlar,hikmeti bırakamıyorum..üç defa okudum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarların bir defadan fazla okuduğu kitaplar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim