zaman tüneli

(bkz: kaldıramazsan kaldırırlar gülüm)
devamını gör...

suçlular polise fiziksel temas kurduğu anda polis uyarı ateşini açmalıydı. ülkemizdeki polislerin sahip olduğu olaylara müdahale yetkisi çok sınırlı ve bu konuda mutlaka reformlara gidilmesi gerekiyor. amerika birleşik devletlerindeki graham v. connor davası esas alınmalıdır.
devamını gör...

"altın al" demiştim, lego almışsın...

faturaları ödeyemeyince, legolara sarılıp uyursun artık!*
devamını gör...

sevişmek kaldırmak sayılıyor mu.
devamını gör...

kalkıyor mu böyle.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


azteca stadyumu , "yüzyılın maçı" olarak bilinen 1970 dünya kupası'nın kahramanları olan italya (4) ve almanya (3) milli takımlarına saygı duruşunda bulunuyor . 17 haziran 1970.


1970 kupası yarı finalinde normal süresi 1-1 biten italya batı almanya maçı uzatmalarda atılan 5 golle tarihi bir skorla 4-3 italyanların zaferiyle sonuçlanıyor. bu maç hala yüzyılın maçı olarak kabul edilir. bu maçın anısına azteca stadyumu'nun duvarına çakılan plaketi yukarıya bıraktım.
devamını gör...

suça sürüklenen değil, sokağa s*çılan.

#3954762

polis de maşallah dosta güven vermiş.
devamını gör...

ağladım. ki ağlamam kolay kolay.
devamını gör...

aha benim gezegenimin isim
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

senaryosu m. night shyamalan tarafından yazılan ve aynı ismin yönetmen koltuğunda oturduğu 2002 yapımlı amerikan filmi; başrolde ise mel gibson, joaquin phoenix, rory culkin, abigail breslin, patricia kalember gibi oyuncular rol almıştır.

yönetmenin kendisi de filmde ray karakteri ile karşımıza çıkmaktadır.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
karısını bir trafik kazasında yitiren eski râhip graham hess ve ailesinin başından geçen esrarengiz olayları, uzaylı istilâsından kurtulma çabalarını, kader ve tesadüf gibi kavramların yörüngesinde ele alıyor.

peder graham hess karısını kaybettikten sonra tanrıya dair inancını yitirmiştir, salt tanrıya dair inancını değil, hayata olan inancını da yitirmiş, mutluluğunu karısıyla birlikte kaybetmiş,
2 çocuğu ve eskiden beyzbol ile ilgilenen sporcu kardeşi merrill ile bir çiftlik evinde yaşamaktadır, mısır tarlaları da vardır ve işaretler yakındadır.

bir gün mısır tarlasında bazı işaretler belirdiğini görür, insan işi değil gibidir, fazla profesyonel ve kusursuz durmaktadır bu işaretler, önce bunun bir şaka olduğunu düşünse de şaka olmadığını anlayacaklardır.

uzaylı olduğu anlaşılan bu garip varlıklar sadece onların evine dadanmamıştır, onların varlığı bir tehlike ve ulusal, uluslararası bir sorun haline gelecek gibidir.

eski râhip graham ve ailesinin hayatta kalma çabalarıyla filmimiz devam eder, graham (mel gibson) ara sıra flashback yaşar, karısının öldüğü zamanları ve karısının dediklerini anımsar, onun son sözleri bir işaret niteliğindedir artık.

graham karısını kaybettikten sonra tanrıya kırgın, kızgın bir insan hâline gelir, kaderden ziyade artık tesadüflere inanıyor gibidir.

graham sezgileri güçlü bir insandır, zekidir, olağanüstü güçleri varmış izlenimi verir, işaretlere mi, kadere mi, tesadüflere mi inanmalıdır?

eve giren uzaylıdan kurtulmak için her şeyi yaparlar, oğlu astım hastasıdır, kızı ise küçücüktür, oğlunu kaybetme ihtimâliyle yüz yüze gelen graham artık mucizelere, kadere yeniden inanacaktır belki de...

karısının ölümü onun hayata bakış açısını ve inancını derinden etkilemiştir, tanrıdan ona bir acı daha yaşatmamasını diler.

onların başına gelen son olayla birlikte filmimizin sonlarına doğru yaklaşırız.

şimdi ise filmle ilgili kişisel fikirlerime geçiyorum;

bu filmi ilk izleyişim değil, yıllar önce izlediğimi hatırlıyorum, bazı sahneleri hâlâ aklımda kalmış, mesela şu; beyzbol sopasının filmin sonunda bir işe yaradığını hatırlıyordum, tüm detaylarıyla hatırlamam zor belki ama tümüyle unutmuş da değildim, başka bir yaşta yeniden izlemek istedim, tekrar izlemek iyi geldi.

filmin ana fikri benim için şöyle;

sevdiğimiz birini kaybettikten sonra hayata, tanrıya, her şeye dair inancımız sarsılabilir, belki kaderdir her şey, belki de değildir, tesadüftür, bir ders de olabilir, hayatta her şey mümkün, tam pes ettiğin anda mucize seni bulabilir, içindeki inancı yitirmemelisin, hem de hiçbir zaman...


mel gibson'ın yemek yerken ağlar gibi olduğu sahne bence filmin en etkileyici sahnelerinden biridir.
devamını gör...

küfürde eşitliği savunurum, evdeki her şeye eşit miktarda küfrederim.
devamını gör...

aha benim gezegenimin isim
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu aralar kettle'dir, hafif ısıtılmış su lazım olunca fokur fokur kaynayana kadar durmuyor.
kahvaltıda suyu hafif ısıtıp duruyor, çay yerine suyu tercih edince de kahvaltının ortasında kendi kendine çalışıp suyu kaynatıyor.
devamını gör...

yeni bir şey keşfettim nasa nın çektiği yeryüzü fotoğraflarıyla isminizi yazabiliyorsunuz arayüz yazı yazmak için bir motor var.
link: science.nasa.gov/specials/y...
devamını gör...

sevgilimse topuklu giymesini yasaklayacağım kızdır.

topukluyla 1.80 i geçebilir çünkü
devamını gör...

neler çekmiş garibanlar.
sen zorla öğretilen küfürleri bağırmak zorunda kal, insafsız bir polis gelsin seni f*şikçe uyarsın, polisi darp etmek zorunda kal, bir de yetmiyormuş gibi koşmak zorunda ol.
yazık bu topluma...

"kağıthane'de bir okulun karşısında yüksek sesle küfürlü konuşup sigara içen 16 yaşındaki 3 çocuk, kendilerini uyaran polisi darp etti.
olay sonrası kaçan çocukları kovalayan polisin açtığı uyarı ateşi, yoldan geçen berbere isabet etti.
berber ağır yaralandı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı."

edit: aranızda ironi nedir bilmeyenler var.
devamını gör...

sevgiliyle tatile çıkıp, oraya yerleşmek.* ne gelecem lan buraya? *
devamını gör...

yıldız köşeli değildir. ben de astigmatım.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim