eşitlik ayrı aynılık ayrı kavramlardır. kadın ve erkek eşittir ama farklıdır. bu farklılık gereğince de aynı kıstaslara göre değerlendirilmemelidirler.
devamını gör...

türkler yeni bir kavramla karşılaştıkları zaman ilk fantezileri hep çay içmek olmuştur, varsa bir zafer, o çay bardağıyla taçlanacak herşey, bu böyle.

japonlar gibi ingilizler gibi bir kültürü de yok bildiğim kadarıyla, bir saati bir ritüeli de yok bizde, non-stop içenler var, manasızca içenler var. kırmızı çizgisi çay olan birisi olarak söylüyorum, bir çok insan bayat çayı, iyi demlenmiş çay zannediyor.
bence çay vücut suyunu kaybettirdiği, tansiyonu düşürdüğü için, türklerin sevdiği şey çayın verdiği o rehavet,

o yüzden, uzaya da çıksak, başka bir yere de gitsek, ne zaman üç kuruşluk iş yapsak biraz hareket etsek, hemen çaya bağlanır herşey, çünkü o rehavete geri dönmek istiyoruz, bence tembeliz, seviyoruz ataleti, hatta bağımlıyız...
devamını gör...

dünyadaki en kolay vatan haini ilan edilen ülke türkiye'dir sanırım.
devamını gör...

kısa ve güzel tanımlar giren yazar arkadaşımız.

takipteyiz efendim, nice güzel tanımlara.
devamını gör...

benim gibi, sanki çizmezse o güzel satırlar kaybolup gidecekmiş hissine kapılan tiptir.
devamını gör...

şimdi evren atom altı parçacıklardan oluşmuyor mu ? biz de atom altı parçacıklar dan oluşuyoruz yani evren biziz biz de evren .
devamını gör...

gece yolculuğu olması * .
devamını gör...

-ıssız yerlerde karşınıza çıkan tanımadığınız etmediğiniz elemanları aracınıza almayın.
-bodrumdan sesler geliyorsa elinize fenerinizi alıp hemen gideyim bakayım demeyin.
-çocuklarınızın sezgilerine güvenin. sizin fark edemediğiniz çoğu şeyi fark edebilirler.
-evcil hayvanlarınızı ciddiye alın. onları huzursuz eden bir şeyler varsa muhtemelen bir sorun vardır.
-yeni taşındığınız evde tuhaf olaylar meydana geliyorsa o evden bir an önce gitmeye bakın.
-"araştırma yapacağım, kitap yazacağım." diye kötü şöhreti olan evlere itina ile taşınmayın.
-içkiyi fazla kaçırıp araç kullanmak gibi korkunç hatalara düşmeyin.* sonra birilerine çarpıp onları öldürdüğünüzü zannederek kaderlerine terk edip gidiyorsunuz, onlar da intikam almak için hepinizi tek tek avlamaya geliyor. gerçi müstahak size, bir suç işlediyseniz arkasında durmayı da bilin. sizin o parlak(!) geleceğiniz mahvolmasın diye insanlar ölmek zorunda değil. kimse canını sokakta bulmuyor.
devamını gör...

futbol kulüp başkanlığı yapmış adamlar.
ali şen
alp yalman
faruk süren
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

eski roma'da anlamı, bir köleyi çalan adam anlamına gelen plagiarius'tur. *
(bkz: plagiarism)
devamını gör...


vietnam'da ki my lai (mei lay) köyünde 16 mart 1968'de amerikan askerleri tarafından gerçekleştirilen katliam olup my lai, my khe ve son my köylerinde gerçekleşen 3 eş zamanlı katliamın ortak adıdır.

vietnam savaşı sırasında abd güçleri tarafından, güney vietnam yönetimine bağlı köyler olan my lai, my khe ve son my'da 347 sivilin katledilmesidir.öldürülen sivillerin vietkong olmayışı ve aksine güney vietnam sınırları içerisinde bulunan köylerde yaşamaları bir savaş suçudur.

teğmen william calley komutasında ki , abd askerleri tarafından bu suç işlenmiş olup, olay bir ingiliz gazeteci tarafından ortaya çıkarılmıştır, başta abd olayı reddetmiş ancak artan kamuoyu baskısı nedeniyle olaydan bir sene sonra abd ordusu tarafından kabul edilmiştir. ayrıca köylerde yapılan bu katliam yine abd ordu fotoğraflarıyla da belgelenmiştir.

teğmen william calley ile birlikte toplam 14 asker hakkında açılan davada askerlerin hemen hepsi beraat etmiştir. yalnızca teğmen calley önce ömür boyu hapse mahkûm edilmiştir. daha sonra çok geçmeden abd başkanı richard nixon tarafından çıkarılan bir af ile cezası 3 senelik ev hapsine çevrilmiştir.1943 doğumlu"kasap" teğmen william calley an itibari ile yaşamaktadır.

konu ile ilgili belgesel şuradan izlenebilir.
devamını gör...

. שלום

semitik bir dil. günümüzde iletişim için kullanılan modern ibranice, 1900'lerin başlarında oluşturuldu ve kullanılmaya başlandı. oldukça yeni bir tarihi var modern ibranicenin. alfabesindeki harflerin ise davud yıldızı baz alınırak tasarlandığı söylemekte. ben bir ara merak salmıştım.

ayrıca yanılmıyorsam israil'e taşınmaya karar veren yahudiler için devlet, ücretsiz modern ibranice kursu veriyor. aslında oradaki insanlar cidden iyi arapça ve ingilizce konuşabiliyorlar ama devlet ibraniceyi yaymak ve bilinir kılmak istiyor çünkü bir dil her şeydir. dil, toplumun ne olduğunu belirler. biz de türkçeye sahip çıkmalıyız. oktay sinanoğlu ne derdi? "türkçe biterse türkiye biter."
devamını gör...

haberden çok hakkında yapılan yorumlara şaşırdığım başlık.
mesleğin yan etkisi olsa gerek her zaman en kötü ihtimalleri düşünerek hareket ediyorum. burada da bu şekilde bir varsayımda bulunacağım. bu şahıs tekrardan intihar girişiminde bulunsa (ölmesine gerek bile yok) ve intihar etme sebebi olarak sosyal medyada hakkında yazılan yorumları gerekçe gösterse. bu komik paylaşımları yapanlar hakkında uygulanacak kanun maddesi hakkında biraz bilgi vereyim.
(bkz: intihara yönlendirme suçu)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
seçimlik hareketlerden herhangi birinin (azmettirme, teşvik etme, intihar kararını kuvvetlendirme ve yardım etme) yapılmasıyla suç tamamlanmış oluyor. suçun tamamlanması için kişinin yaşamını yitirmesi veya başkaca bir neticenin gerçekleşmesi de şart değil.

kaynaklar: tck, *, **
devamını gör...

o değil de dağarcık ne kadar güzel bir kelimedir be.
devamını gör...

bu evrende değerli olan çok az şey bedelsiz olarak sunulurmuş derler ya, meja da sözlük için böyle birisi. daima var olsun.*
devamını gör...

ba yi li yo rum ya!

boyle bir teknoloji var ve bundan nasil nefret edebilirsiniz? kac kilometre oteden benim minicik ekranima koca new york sigabiliyor, sen neyin tatavasindasin?

el kol felci garantili de azicik katlaniver be.
aaa bak hatta kamera kapatma opsiyonu var inanir misin, abidik gubidik seyler yapmaya da gerek kalmiyor boylece, sadece karsi taraf da izlenebiliyor.

hahaha bak hatta akraba bulusmalarinin da sonunu getirdi bu, mis gibi ya mis. gereksiz samimiyetleri bitirmesi kalppp ben. bu teknolojiyi boklamak da alenen simariklik ama siz biligggsiniizzz.

he arabik kardeslerimiz gibi uluorta yapilmasina ben de karsiyim, milletin dinlemesine ve izlemesine gerek yok tabii.

lan durduk yere terorist de oldum, neyse.*
devamını gör...

yok öyle bir hikaye. salladım bir yerden işte.
devamını gör...

uzun yıllardır denk gelmediğim hede. çocukluğumda hatırlıyorumda ailecek salonda otururken bir an da elektrikler kesilirdi.bayağı bi saatte gelmezdi. o zamanlar ışıldağımız vardı radyosu da olurdu. gelene kadar takılırdık bizimkilerle. sıcak bir ortam olurdu. hoş eskinin her şeyi bu zamanlara göre çok daha güzeldi ki.
devamını gör...

kendimi bildim bileli her sahur kardeşlerimle yaşadığımız durum.

niye bize böyle oluyor, en ufak bir fikrimiz yok. ne oluyorsa, sahur sofrasına geçince deli dürtmüş gibi bir gülme krizi...
ne desek, ne yapsak komik gelme hali...

annem deliriyor gülmeyin diye...
biz de rahatsızız sözde, aslında rahatsız da değiliz. çünkü çok eğleniyoruz ama annem yüzünden durdurmaya çalışıyoruz kendimizi, nedense bir türlü aşamadık bu durumu...
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim