#ödüllü filmler
drama / romantik
8.3 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

trende tanışan bir kadınla erkeğin viyana'da geçirdikleri bir günü anlatan filmdir. büyük beklentiyle başladığım için beklentimin biraz altında kaldı. filmin büyük çoğunluğunun diyaloglardan oluşmasıyla beraberinde düşündüren, gün boyu gittiği yerleri gösterme tarzlarıyla göze hitap eden bir filmdir. oyunculukları çok beğendim. bazen çok yavaş akan bazense hiç akmayan sahneleri var, o yüzden zaman zaman sıkıldım. aslında diyaloglarda çok güzel konulara değiniyorlar, o açıdan çok hoşuma gitti ancak 1 saat 40 dakikalık bir film olmasından ötürü üzerine çook daha uzun konuşulacak konular biraz hızlı geçilmiş, oradan oraya atlanmış gibiydi. yani diyaloglarda konuştukları bazı konuları daha uzun konuşsalar çok daha güzel olurdu. bu tarz filmleri seviyorsanız izlemelisiniz.
devamını gör...
yönetmeni richard linklater.ingilizcesi "before sunrise" olan bir trende tanışan iki gencin bir gece süren tutkulu aşkını anlatan,bol diyaloglu ve avrupanın güzel sokak görüntüleri arasında izleyebileceğiniz güzel bir film.
devamını gör...
filmi izlerken içilen amsterdamların etkisinden olsa gerek, film biter bitmez ilişkisi olan yakın arkadaşlarımı arayıp ilişkilerini ve sevgilileriyle olan birebir diyaloglarını sorgulamıştım.

bazı filmler vardır hani bitirirsiniz ve o filmin içinde geçecek bir hayatı kabul edebilir kıvama gelirsiniz ya işte before sunrise tam olarak öyle bir film. diyaloglarla incelenen eksen öyle güzel örülmüş ki o konu başlıklarını alıp ileride hayatıma alacağım kadınlara sormayı dahi düşündüm.

sonu biraz buruk olsa da acaba bazı şeyler tadında mı güzeldir diyerek kendi kendimi geçiştirdim.
devamını gör...
üç gün art arda izlediğim üçlemenin ilk filmi. sade ve huzurlu romantik film. sinirlenmeden, alınmadan iletişim kuruyorlar. ayrıca filmdeki diyaloglar, mimikleri, flörtleşmeleri çok hoş.
devamını gör...
çoğu kişi gibi benim de before triology'sinin en sevdiğim filmidir. ikilimiz arasında gerçekleşen diyalogları, yaşadıkları heyecanları izlemesi çok tatlıdır. sadece şu sahne için bile izlenir. ayrıca bu sahne için julie delpy "az kalsın bu sahnede ona aşık oluyordum fakat sonra yönetmen kestik dedi" demiştir.
devamını gör...
romantik filmlerin lotr'u bu filmin dahil olduğu üçlemedir. salt diyalog içeren, konuları taze ekmeğin üzerine sürülmüş nutella tadında olan konular istiyorsanız sakın kaçırmayın. çok büyük bir beklentiye girmeyin, trailer'ına falan bakmayın. sadece izleyin ve kendinizi kaptırın.
devamını gör...
"no ı'm not impossible to touch, ı have never wanted you so much. come here.. come here..."

en sevdiğim sahnelerinden birinde çalan müziğin başıdır. bu filmi 2. kez bir gece yarısı izleyip o günün sabahı çok saygı duyduğum bir ile muhabbet etmeye ve hediye vermeye gitmiştim. filmin etkisinden olsa gerek en çok keyif aldığım muhabbetlerden birini yaptım onunla. ve sadece insanlardan kitaplardan ve basit ilişkilerden, hayallerden söz etmiştik.

yani film, bende hem güzel bir anı biriktimem için gerekli enerjiyi vermiş hem de beni defalarca kez çok etkilemiştir. sanki hiç senaryo ellerinde yokmuş gibi çok doğal oynanmıştır. filmde ise flörtün en nazik, en masum hali anlatılmıştır.

çok gerçekçi ama bir o kadar da pek değil gibi geliyor hep bana. çünkü bir yerde biri sorumluluklarını unutuyor ya da bir anda bencil davranmaya ihtiyaç duyuyorsun. gerçekçi olan üçleme bence en sonuncusudur. en son filmde bu paragrafta demek istediğimi jesse çok iyi eşi olacak olan celine'e çok gerçekçi bir şekilde tüm dürüstlüğü ile anlatmıştır.
devamını gör...
çok duymama rağmen bugün izleme fırsatım oldu. evet bahsedildiği kadar muhteşem bir film değil ancak baş rol oyuncularının uyumu güzel. diyalog üzerinden gitmesine rağmen akıcı. sıkılmıyorsunuz. takibi kolay. izlenebilir bir film
devamını gör...
befor üçlemesinin ilk filmidir. sonrasında sırasıyla, before sunset (gün batmadan önce), before midnight (geceyarısından önce) izlenerek seri tamamlanır. bir gecelik tutkuyla başlayan bir aşk hikayesinden ibaret değildir. birbirlerine o an "hayır." deselerdi, neyi kaçırırlardı? dene gitsin. bu mantıkla başlar. filmdeki ikilinin ilişkisi, riskli bir şekilde başlıyor da diyebiliriz. dikkat, gerçek hayattan bu tarz bir ilişki beklemeniz sizi filmdeki oyuncuların girdiği hayalkırıklıklarından daha fazlasına uğratabilir. fakat insan yine de düşünür, kendini o kadının ya da erkeğin yerine istemsizce koyar. ikili arasında geçen diyaloglar, öyle yazılmış ki sizi sıkmaz. ilginç bir şekilde akar gider. dupduru bir anlatım. farkında olmadan iletişime dahil olur ve yer yer siz de onlarla birlikte sorgularsınız. bazen kızar bazen hak verirsiniz. yargılamadan, ekstra beklentiye girmeden, sadece izleyin. diyalogların akışına bırakın kendinizi.
devamını gör...
geçen akşam tekrar izledim. çok güzel bir filmmiş unutmuşum. her şeyiyle o kadar doğal ki, kasıntı cümlelerden uzak diyaglar, müzikler, kıyafetler, makyajsız gençliğin tazeliğini yansıtan yüzleri, öpüşme sahneleri bile aşırı doğal. tam olması gerektiği gibi her sahnesiyle romantizmin en tatlı halini yansıtan bir film. film bitince bir fade into you açıp dinledim, hafif hüzünlü ama tatlı.
son olarak böyle aşklar günümüzde var, tabi ki aynı dönemde değiliz ama bu tarz heyecanlar yaşadığınız yolculuklara mutlaka çıkmışsınızdır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"before sunrise" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim