"dilmizden dökülen her bir kelime ve en küçük bir davranışın dahi hesabının olduğunu; en ufak bir kötülüğün ve önemsiz görülen bir iyiliğin de karşılığının olduğunu hiç bir zaman unutma!.."
devamını gör...
bizi biz yapan, gerçekte olduğumuz ve ya başkalarına gösterdiğimiz tarafımız değil, iki farklı kişiliğimizin arasındaki farklardır.
devamını gör...
bilimsel olarak; cotard sendromu.

halk dilinde; yalan söylemeye hazırlanan biri bunu gözleriyle açıkca ifade eder. nasıl mı? şöyle ki; eğer konuşurken sağa bakıyorsa beyninin sağ tarafı, sola bakıyorsa sol tarafı bir yalan uydurmaya çalışıyordur.
devamını gör...
biliyorum artık okumaktan veya duymaktan gına geldi fakat freud'un paradoksumsu tespitini seviyorum ben:

''bir insan bir yere bakıyorsa orada ilgilendiği bir şey vardır. bir insan bir yere hiç bakmıyorsa, orada ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır.''
devamını gör...
truman sendromu, bazı insanlarda gözlemlenen ve kişinin bir televizyon programında yaşadığını düşündüğü gerçek bir rahatsızlıktır.
devamını gör...
hepiniz manyaksınız.
devamını gör...
eğer biri çok aşırı dışa dönük, eğlenceli vs. bir hayat sürüyorsa, muhtemelen duygusal zekası ve empati kabiliyeti zayıftır. o esprisine makarasına, heyecanına, eğlencesine bakar fakat diğerlerinin ne hissettiklerini daha az umursar. oysa bir kişi çok içe dönükse, sosyal ortamlarda kendini daha az ifade edip, sürekli kasıyorsa, bu kişi de diğerlerinin neler hissettiğini aşırı umursuyordur.
devamını gör...
bir kişinin davranışlarının başka bir kişiyle alakası yok. aslında o kişi kendi iç huzursuzluğunu başkasına yansıtıyor o kadar. en çok bağıran çağıran kavgacı insanlar en az sevgi görmüş insanlardır. sevgiyi bilmediğinden kendini kendine göre doğru şekilde ifade ettiğini düşünüyor. sakın ola alınmayınız. sizle alakası yok.
devamını gör...
genovese sendromu bu deneye göre sokakta gördüğünüz bir olaya eğer tek başınaysanız müdahale etme olasılığınız yüksek iken , etraf kalabalık olduğunda bu ihtimal düşer. çünkü nasıl olsa biri yardım eder düşüncesi içine girer birey. kaza olduğunda kalabalık ise, ambulansı arayan elbet olmuştur diye çekimser olamayın, bu sendromun etkisinde olabilirsiniz.
devamını gör...
bir insan en çok neyden bahsediyorsa onda o eksiktir dediğim tespittir. örneğin; ne kadar adaletli olduğundan bahsediyorsa adaletsizdir, ne kadar inançlı olduğundan bahsediyorsa inançsızdır, ne kadar zeki olduğundan bahsediyorsa aptaldır..
devamını gör...
geçmişte takılı kalmak depresyona, sürekli geleceği kurgulamak anksiyeteye yol açar.
devamını gör...
cok gülenlerin çok derdi vardır.
devamını gör...
kendini kandırmayı becerebilen yaşamayı da becerir. sad but true.
devamını gör...
bir insan bir yere bakıyorsa, orada ilgilendiği bir şey vardır. bir insan bir yere hiç bakmıyorsa, orada ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır.
devamını gör...
birisinde hayran olduğun ya da gıcık olduğun bir özellik tespit etmişsen o sende de olduğu içindir. hemen tanımışsındır. kişi başkalarında kendini tanır.
devamını gör...
bizi korkutan şeyler yapmak, daha mutlu olmamızı sağlar.
devamını gör...
önce kendimiz... evet önce kendimize değer vermeliyiz, biz değer vermeliyiz ki başkaları kapısı tıklatılmadan girilebilecek bir oda gibi görmesin bizi. kendi kendine değer vermeyen bir insana diğer insanlar niye değer versin ki! bu kendine acımıyorken biz mi acıyalım demezler mi?
devamını gör...
ne kadar umursamazsanız o kadar vazgeçilmez olursunuz.
devamını gör...
"yüksek beklentileri olan ailelerde yetişen çocuklar, kendilerini olduğundan daha iyi göstermeye ve onay almaya fazlaca odaklanır."
devamını gör...
mutsuz insan belirtileri;
* sürekli uyumak isterler
* başkaların düşüncelerine takılı kalırlar
* insanları güvenilmez sanırlar
* geçmişteki hatalara takılıp kalırlar
* sürekli kötümser ve negatif düşünürler
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"güne psikolojik bir tespit bırak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim