takıntı, kişinin isteği dışında akla gelen, istem dışı ve tekrarlanan durumlardır.

mesela oturduğum bir odada kapı açıksa, bu durum benim gerim gerim gerilmeme sebep olur, hemen kapatırım. açık kapı takıntım var.
devamını gör...
genellikle yürürken çizgilere basmamaya çalışırım.
devamını gör...
terlik, ayakkabı gibi çiftlerin yan yana durmasına, özelikle yerde, fayansta çizgi varsa çizgiye değmeden durmalarına özen gösteririm.
devamını gör...
çayı şekersiz içerim ama karıştırmadan içemem. çünkü karışmayınca tadı farklı geliyor . ciddiyim .
devamını gör...
takıntı yapmamaya çalışırım, takıntıların hayatı nasıl ele geçireceğine şahit oldum.

takıntı mı bilmem, masa düzensizliğime karışılmasından rahatsız olurum
devamını gör...
telefonu masanın üzerine koyduğumda masanın kenarlarıyla paralel olmasını sağlamak.
devamını gör...
evden çıkmadan önce acelem olsun ya da olmasın muhakkak bir bardak su içerim çünkü dışarı çıktığım an deli gibi susayacağım gibi hissederim hep..
devamını gör...
psikopat misiniz lan
devamını gör...
kâğıt herhangi şekilde kıvrışır ya da buruşursa artık yazamam ya da buruşturup top haline getiremem asla, görüntüsüne de tahammül edemem.

silginin arka açılmamış düz kısmıyla silemem. çok saçma ama neden böyle bir takıntım var ben de bilmiyorum.
devamını gör...
kahvaltıda nutella sürdüğüm bıçağı bir daha kullanamam. veya herhangi bir şeyi sürmek için kullandığım bıçağı başka bir şey sürmek için kullanamam. yemek için de aynı şeyler geçerli. kahvaltı esnasında 3-4 bıçak kullandığım oluyor. misafirliğe gittiğim yerlerde bile huyum bilindiği için masada benim için halihazırda ayrılmış bir sürü bıçak bulundurur arkadaşlarım.
devamını gör...
açık pencere olabilir ama aralık bile olursa perde ben uyuyamam. kapı iki kere kitlenecek
devamını gör...
hayatı zorlaştıran takıntılardır. nazar takıntısı yorucu oluyor gerçekten. bazen paratoner gibi çektiğimi düşünüyorum.
devamını gör...
vasıfsız hissettiğim başlık
t:istenmeden yapılan, zorunda hissedilen eylemler, düşünülenler..
devamını gör...
pencere açık uyuyamam. ben uyurken pencere açılırsa o gün hastalanır, yatağa düşerim. mevsim hiç fark etmez.
devamını gör...
herhangi bir soru çözerken veya ciddi şekilde birini dinlerken ellerim sabit durmuyor. ya elimde kağıt kalem benzeri bir şey olacak onunla oynayacağım ya da parmaklarımla oynacağım. başka türlû yapamıyorum.
devamını gör...
herhangi bir şey izlerken izlediğim kısmın dört köşesine sürekli bakınıyorum, bu televizyon bilgisayar telefon ekranı olsun hiç farketmez.

yıllardır aşamıyorum bu durumu
devamını gör...
garip bir düzen takıntım var. mesela çamaşır kurutmak için demirler oluyor ya oraya ilk astığım tshirt, çorap vb ile son astığım hep aynı yöne bakar, ters bir şey asla asmam düzü çevrilecek onun. mandal ile işim varsa mutlaka aynı tip ve renk olacak. ayakkabı terlik vs düz duracak. her şey düz duracak. telefon masanın kenarında yine düz duracak. yamuk olan bir şeye tahammülüm yok, otomatik olarak gidip düzeltiyorum.**

içinde kurt olma ihtimali olan yaş-kuru fark etmez tüm meyve, kuruyemiş vs ikiye bölüp içini görmeden asla yemiyorum. en çok da kuru kayısıda çıkıyor bu meretler. kurt yiyeceğim diye ödüm koptuğundan kiraz yemiyorum 20 senedir belki. meyve alırken de herkes gidip eciş bücüş, delikli, kurtlu, organik alır ben pürüzsüz olanı ararım. bir gün manavdan, pazarcıdan dayak yeme ihtimalim saklıdır. aklıma gelen bir tane daha var; ofiste bisküvi, kraker vs bir şey ikram edilecek diyelim o paketin içine birisi elini sokarsa onu bir daha yiyemem, kendim de ellediysem bin kez el yıkadığım halde başkasına ikram etmem korona zamanı bu takıntı işe yaradı ama en azından *
devamını gör...
tv de pc de telefonda ve araba radyosu gibi şeyler de ses sayılarını 5-10-15-20-25-30 gibi ayarlamak.
devamını gör...
cezveye kahve ve suyu koyduktan sonra kahve koyduğum kaşıkla cezvenin içindekileri karıştırırım. işlem bittikten sonra o kaşık genelde tepsi üstünde diğer fincanlar adına da cezveye su koyma işi için seçilmiş amiral fincana konur. ben de öyle yapmakla beraber önce o kaşığı suya tutar kahve tortusunu akıtırım. sonrasında temiz bir tatlı kaşığı ile ağır ağır pişen kahvenin oluşunu izlerim.
devamını gör...
saysam bitmez ama hiç yok gibiler. ama en zoru bana instagram kullanmadığını söyleyen aşık olduğum kişinin takipçi sayısını kontrol etmek. hayır saçma olan şu, ben yalan söylemeyi beceremeyen insana saygı duymazdım buna tapıyorum lanet olsun
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tuhaf takıntılar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim