çoğu kürtçü olmakla birlikte aralarında milli duruşa sahip olanları da vardır.
devamını gör...
#3388155 sadrazamın sol taaşşuku solcuları ve sağcıları tasnif ederken sağcıların alayının yavşak, satılık, parayı gördüğü anda dönen, dün ak dediğine bugün kara diyen insanımsılar olduğunu söylemeyi unutmuş. ya da işine gelmiyordur.
örneğin iki yıl olacak, burada soğan bey güzellemesi yapılıyordu. soğan bey milletin parasından kendisine 100 milyon dolar toka edilince gitti erdoğan'ın yanına oturdu.
asena asena asena, dişi kurt diye yere göğe koyamadığınız kadının oğlu partisini dolandırdı, ama vekillikten istifa etmedi. asena(!)'nın partisinden iki vekil münasip bir miktar alınca iktidar partisine geçti.
akp'nin safları erdoğan'a küfreden mübareklerle dolu. numan kurtulmuş, yiğit bulut, devlet bahçeli ve saz arkadaşları.
bahçeli'nin partisi kendi saflarından yetişme, gençlik örgütüne başkanlık yapmış bir adam öldürülünce (kimlerin nedenöldürttüğünde de kimsenin şüphesi yok) cinayetin araştırılmasını meclis kanalıyla engelledi.
yazmaya devam etsek burası ansiklopedi olur.
solcular dürüst en azından. bunu söyleyin delikanlıysanız.
devamını gör...
türk solcusu ne?
sakın türkiye solcusu olmasın.
devamını gör...
baba parasıyla kadıköy’de solculuk oynar, yeri gelir mustafa armağan’dan medet umar.
varlığından bu yana bi şeye faydası dokunmamıştır.
dağdaki maymunlarla kankadır.
devamını gör...
günümüzde islamcıların içki içen versiyonuna evrimleşmiştir.
devamını gör...
güncel icraatleri yapay zekaya atatürk ile birlikte fotoğraflarını generate ettiriyorlar. mal sürüsüdür.

28 mayıs seçimlerinde kk aday olmasın diyen herkesi akpli ilan ettiler. şimdi kendileri lanet okuyor.
devamını gör...
bak şu yaşıma geldim ben ülkemizde solcu falan görmedim. tanımadım yani. solculuk nasıl bir şey o bile belli değil. hepsi ayrı ayak.
sağcısı solcusu hepsi aynı. yemesinler bizi.
devamını gör...
kafaları pek çalışmaz, mütevazi bir bütçe ile bu insanlara istediğiniz her şeyi savundurturum öyle omurgasız öyle kaypak kişilerdir. aynneeen kardeşim en ileri medeniyetin yılmaz savunucuları sizsiniz. sağcılar için bütçeyi biraz arttırmak lazım

pkk'lı abileriniz ne kadar izin verirse o kadar adamsınız lan siz.
devamını gör...
aslında birçok alt dala ayrılır

*aşırı sol: marksizm-leninizm, maoizm, guaverizm ve fokocu olanlar. 12 eylül öncesinden günümüze kadar thkp-c, m-l silahlı propaganda birlikleri, thko, tikko, tiikp, acilciler, dev-yol, dev-sol, mlkp, dkp, dkp/birlik, devrimci karargah (sonradan dkp ile birleştiler) olarak farklı isimler adı altında görürken günümüzde gerek bu örgütler gerekse bunlardan kopanlar sonradan kck ile halkların birleşik devrim hareketi adında daha geniş bir platforma dahil olmuşlardır.

*sol: bunlar ise atatürk devrimleri ile barışık fakat atatürk devrimlerini komünist devrimin öncülü ve/veya yarım kalmış hali olarak gören bir yandan marksist teoriyi destekler benimseyen fraksiyon. özellikle 12 eylül öncesi türkiye işçi partisi tam olarak böyleydi. işin trajikomik yanı eski tip başkanı mehmet ali aybar russel mahkemesinde ermeni soykırımının aslında olmadığı konusunda jean paul sartreyi ikna ederken şimdiki tip'in 1915'i unutmayacağız demesi arasındaki tezat. işte birisi antiemperyalist olup aynı zamanda türklerin ulusal çıkar ve haklarını savunurken diğerlerinin ne idüğü belirsiz olduğunu belirtmeye gerek yok. hoş erkan baş komisyona girmeyip sürece karşı çıkarak beni oldukça da şaşırtmıştır. bir de hikmet kıvılcımlı çizgisi var bunlar da atatürk devrimleriyle barışıktır fakat farkları hem kemalist devrimi hem marksist teoriyi birleştirip bunu islami bir söylem ile harmanlamalarıdır.

*merkez sol: bir diğer adıyla ortanın solu yani ulusalcı, sosyal demokrat camia. özellikle inönü-ecevit dönemi chp ile yine chp'den kopan shp ve dsp'nin yer aldığı blok. özellikle ecevitcilik ile akıllara kazınmıştır.
devamını gör...
ikiye ayrılır. azınlıkçılar ve ulusolcular. azınlıkçılar, ülke menfaatlerinin her daim karşısında ve açıktan türk ve türkiye düşmanıdırlar.
ulusolcular, sosyal faşisttir. orta sınıf ahlakını benimser, kendi eprimiş ahlaki değerlerini sol diye pazarlar ve cumhuriyeti sosyalizm ile taçlandırmak gibi fantezileri vardır.
özetle, türkiye'de sol ya da solcu yoktur. anarşistleri bunun dışında tutuyorum. ancak onlar da parmakla falan sayılıyor. öyle yani.
devamını gör...
yaklaşık bir asırlık geçmişe sahip türk solunu bir iki kıytırık entry ile özetlemeye çalışmışlar... cahil ozguveni diyelim
devamını gör...
günümüzde sağcı solcu diye bir kavram kaldığına pek inanmıyorum ben. şirketler var çıkarlar var. hepsi bu.
devamını gör...
binlerce küçük esnaf ve sanatkarı yok eden zincir marketlere, zincir mağazalara ve a.v.m'lere karşı değiller.

tarım ürünlerinin tarla fiyatının 10 katına satıılmasına da karşı değiller.

hal yasası, süt ve süt ürünleri yasası, yeni toprak yasası vs hiçbir şeyi takip etmiyorlar; ama sağcılara karşılar ve solcular.
12 eylül öncesi koyu komünistlere de pek denk gelemiyoruz. sanki rejimin sopasını yiye yiye laytlaşıp sosyal demokrat falan olmuşlar. bizim dindarların, parayı görünce luayikçi olmaları gibi.

bilmiyorum da gakko bizden bir halt çıkmıyor. ne solcumuz solcuya benziyor ne sağcımız sağcıya benziyor ne de dindarımız dindara benziyor. yapamıyoruz.
devamını gör...
ne yazık ki içine düştüğü pkk hayranlığı-sermaye düşmanlığı cenderesinden bir türlü çıkamayıp türkiyeyi kısır döngüye sürükleyen cephelerden biridir
gerici dedikleri sağ kadar bile yeni bir söylem geliştiremediler yıllardır
solcu olacağım diye millet düşmanı pkk sözcüsü gibi geziyorlar ortada
devamını gör...
ayakları koparılmış, hadi zıpla denen pire gibidir. sağır galiba.
devamını gör...
resmen ikiyüzlüdür,

en basiti joe biden hakkında pedofili demez ama trump için der ikisi de pedofilidir anasını satayım. (jeffrey epstein mevzusu, pizzagate etc....)

6 milyon oyu olan dem partiye sakso çekmeyi bitirmez ama 22 milyon kürt vatandaşını görmezden gelir azınlığın çoğunluğuna tahakkümüne ses çıkartmayacak kadar ikiyüzlüdür ama sorsan demokrasi der.

geçmişi çarpıtmayı sever sürekli mağdurdur islamcı mağduriyeti ile yarışır mağduriyetleri, aslında ülkücüler ile aynı bok oldukları bir tarafın natoya diğer tarafın sscb ye domaldığını kanıtları ile ortaya koyunca susarlar.

sjw/woke gibi silkim sonik şeylere direk yanlar yetmez kafa açar.

kaçak göçmen yada göçmen alımına sıcak bakar kaçak göçmenlerin yada göçmenlerin arttığı ülkelerde kadına karşı işlenen suçların arttığı söylenince kafasını kuma gömer ama sorsan feminizmi destekler.

daha çok yazarım da liste fazla uzamasın.

edit: aşağıda bir tanesi inanarak bomboş konuşmuş gene. argüman var mı? yok en son suça sürüklenen sıçmık savunuyordu. ağzının payını alınca da ona buna atar yapmıştı. sanırım poetika ydı hukuk bilgisiyle dövmüştü kendisini.
devamını gör...
sovyetler birliğinin yıkılması ile avrupa ve amerikan sermayesi tarafından fonlanmaya başladığı için çorba olmuş ideolojik duruş. ne söylediklerini kendileri de bilmiyor, efendilerinden icazet aldıkları sürece konuşabiliyorlar. çoğusu papağandan hallice militanları ile sıkıcı bir grup. dünyada feodal şeyh savunan solcu bulamazsın mesela. burada var. alice wonderland gibi ülke.
devamını gör...
arkadaş ne kadar da bilmeden konuşuyorsunuz.
ne kadar da hiçbir şey bilmeden bu kadar biliyormuş gibi konuşuyorsunuz yahu insan hayret ediyor.

evet, türk solcusunu sermaye düşmanlığından dolayı ben de kınıyorum. çok ayıp. hiç yakışıyor mu bir solcuya sermaye düşmanlığı. cık cık.*
devamını gör...
türkiye, solu hak etmiyor. dünyanın hiçbir yerinde kendine bu kadar düşman, düşmanına bu kadar hayran başka bir toplum yoktur.
devamını gör...
türk solcusu kimdir ?
-doğu perinçek
-deniz baykal
-kılışdar
-soner yalçın
-mehmet uçum
-engin ardıç.

bu memleketin solu da bu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk solcusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim