zaman tüneli

eziklik dolu, saçma sapan bir soru.
kim rahatı, gücü, konforu istemez ki?

biz erkekler nasıl ki kadın güzel olsun istiyorsak, onlarda haliyle güçlü erkek, rahat yaşam istiyor.

erkek demek, güç demek, avcı demek, kadınının - ailesinin ihtiyaçlarını sağlayan olmak demek.

rahat yaşayıp, güçlü erkeğe sahip isteyen kadını aşağılamaya uğraşacağınıza, ben niye zengin, güçlü olamıyorum diye kendinizde arayın problemi.
devamını gör...

tam da içinde bulunduğumuz zaman.
devamını gör...

(bkz: energiewende) ve de

bu durum, iki meteorolojik olayın aynı anda gerçekleşmesiyle oluşur:
(karanlık): güneş ışığının yetersiz olması (kış ayları, bulutlu havalar veya gece vakti).
(durgunluk/lodos): rüzgar hızının, türbinleri döndürecek veya anlamlı bir enerji üretecek seviyenin altına düşmesi.
bir "meteorolojik dunkelflaute" bazen haftalarca sürebilir. özellikle avrupa'da kış aylarında geniş yüksek basınç alanlarının oluştuğu dönemlerde rüzgar durur ve gökyüzü bulutlarla kaplanır.

depolama sistemleri gelişmeden yeşil enerji güvenli değil.
devamını gör...

(bkz: energiewende)
devamını gör...

alman yeşiller partisi (die grünen) zeka özürlülü hareketi.

almanca "enerji dönüşümü" demek ama şu an literatürde "bir sanayi devi kendi ayağına nasıl sıkar?" sorusunun cevabı.

almanya'nın planı şuydu: nükleeri kapat, kömürü kapat, her yeri rüzgar gülü (res) ve güneş paneli (ges) yap.

mühendislik gerçeği: rüzgar esmezse ve güneş açmazsa sanayi durur. almanya, bu "kesintili" (intermittent) kaynakların arkasına koyacağı depolama teknolojisini çözmeden, stabil kaynakları (nükleer) kapattı.

absürd sonuç; yeşiller partisi hükümet ortağıyken, elektrik kesilmesin diye linyit kömürü santrallerini tekrar açmak zorunda kaldılar. dünyanın en kirli kömürünü yakarak "yeşil dönüşüm" yapmaya çalışıyorlar.

sanayisizleşme (deindustrialization); fabrikalar için hesapladığın enerji maliyetleri almanya'da o kadar yükseldi ki (rus gazı kesilince), büyük kimya ve otomotiv devleri (basf, vw) üretimi almanya dışına (çin veya abd'ye) kaydırmaya başladı.

energiewende, alman sanayisinin rekabet gücünü eritti. enerji yoğun sektörler ülkeden kaçıyor.
devamını gör...

oturduğun yerden rahatça yapılabilen kıl alma eylemi ya da düşük bütçeli dram filmi.
devamını gör...

çalmam lazım, taktik?
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

erkeklerin el ele gezebildiği memleket. youtube'da belgesellerini izlediğimde bu duruma oldukça şaşırmıştım. bir çok noktada yobaz bir coğrafya olmasına rağmen bu, 2 adam arasında güven ve dostluk gösteriyormuş. gülesim geliyor da kürtürel farklar. hadsizlik yapmayalım. *
devamını gör...

hava çok soğuk. ellerim, ayaklarım buz yürüyorum yüzüm karıncalanmaya başladı soğuktan. göğsümde zerre üşüme yok, aldığım nefes zerre üşütmüyor beni. senin yangınından olduğunu fark ettim. solum seninle dolu hiçbir şey kar etmeyen alevlerinle.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

wifi şifresini ister, netflix şifresini ister, playstation aboneliğine kardeş olmak isteyip oyunlardan faydalanmak ister. bedavaya senden benden iyi yaşar. sen birini alabildiysen birini alamamışsındır ama o birini senden alır ötekini başkasından. hiçbir şeyden geri kalmaz, konforu bedavaya getirir. sen bunlara para öderken o biriktirip arabayı yeniler.
bu sadece komşular için geçerli değil. bazen akraba olurlar. bu tipler hiç bitmez. 300 liraya üyelik alamaz maçı sende izlemek ister. adamı kanser ederler.
devamını gör...

saraçhane eylemine katıldığı için bursları kesilen öğrencilere burs yardımı yapmak için özel kitap seti satan kitabevi. fiyatları uygundur.
devamını gör...

polisin vurduğu yerde gül biter,
şanlı kahraman polisimiz bana da gül atmıştı bakın. (gözünü göstererek)
solcu baba dündar kılıç.
devamını gör...

kendini öncelemek, nitelikli bencillik, kendin ve diğerleri arasına gerektiğinde aşılmaz mesafeler koymak.
devamını gör...

genellikle polisin içine ingilizin emriyle yerleştirilmiş ülkücülerin yaptığı iştir. sorsan milliyetçiyim der bir de bunlar, aslında halka parmak sallayabilmek için polis olmuştur. normal hayatında kimsenin iplediği biri değildir, üniformanın arkasına saklanır, önemli görünmeye çalışır. herkesin mutlaka yakından tanıdığı böyle düşük profilli, "teşkilattan" biri vardır.
devamını gör...

çarktan köşeyi dönenlerin çılgınca eğlendiği uygulama.
devamını gör...

genelde dönüş yaparım çünkü insanlık öldü mü?
sonra bir yerde kafa kafaya çarpışıyoruz tabi
devamını gör...

hemen dm'de 11 kere maşallah diyorum.
yetiyor*
devamını gör...

böyle şeylere tenezzül eden insanlardan kimseye hayır gelmez. koca adamlarsınız, bir zahmet bunu da kendiniz alın.
devamını gör...

yok oğlum öyle bir şey.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim