resmi olarak açıklanmıştır. kante transferinde aracı olmasından dolayı edilen teşekkürdür.

büyük transfer eyvallah. yaşıymış maddi bedeliymiş, devlet büyüklerimiz sağ olsun denmesi vs taraftar buna bakmaz. şovunu da yapar rakiplere. ben de yapıyorum etrafımdaki gese lilere. ancak diyorum ki böyle alındıysa keşke alınmasaydı. fenerbahçe kantesiz de yapardı yapacağını.

ammmaaaa,

30 milyonluk bir camianın başkanı olarak senelerdir üzerine titrediği kariyerini, itibarını çöpe atmakla tehdit eden sistem ve sistemin başındaki kişiden bir topçu için ricacı olmak? hadi bunu bireysel hesaplaşma içinde değilim diyerek yaptın. peki ya temsil ettiğin kulübün böyle bir pazarlığın içinde olması? bak bunun acısı çıkar ileride. kullanıldınız derler apo nun salıverilme gündemini perdelemekte kullanıldınız derler. durup dururken ortaya çıkan chobani mevzusu gibi oldu bittiye getirildi derler.

futbola siyaset hep müdahale etmişti bu ülkede. fakat yüzeyseldi, liderler tuttuğu takımı bile açıkça dile getirmezdi. bir perde vardı yine de .

fetö kulüplere sızdı ve sızdığı her yer gibi kulüpler de yozlaştı. perde tamamen açıldı artık.
açılınca ne gördük?
hakan şükür ün apar topar kaçışını gördük bu ülkeden. türk futbol tarihinin en golcü topçusu kayıtlardan silindi. videoları kaldırıldı. vatandaşlıktan çıkarıldı.

yani ne gördük?

futbola siyaset bulaşırsa böyle oluyormuşu gördük . kimi nereden sileceğini şaşıran bir devlet gördük.

n'golo kante gelecek 1-2 sene oynayacak ve gidecek. geride ne kalacak? yukarıdakilerin tümü.
bizim nesil şu anda zafer sarhoşu.
o yüzden biz demesek de gelecek nesil diyecek.
diyecekler ki; değmezmiş be.
devamını gör...
bu kante sanki bize avrupa kupası kazandıracak ? bunun için cumhurbaşkanından ricacı olunur mu, o kredini başka zaman kullansaydın. örnek veriyorum messi'yi kiralamak için cumhurbaşkanı devreye sokulabilir, bunu anlarım. fakat alt tarafı kante için milleti kendimize güldürmeye gerek var mıydı onu düşünmekteyim şu an..

yanlış bir hamle bence saran başkandan.
devamını gör...
ulan tam fenerli olayım diyorum olanlara bak.
bu istanbul takımları niye böyle? özellikle de üç büyükler. ben artık üç büyükleri tutmam arkadaş bundan sonra çemişgezeksporluyum. hangi ligde onu bile bilmiyorum. ama olsun en azından iktidarla bir ilişkisi yoktur sanırım. ya da vazgeçtim. türk takımı tutmuyorum. bak bunda ciddiyim bundan sonra borussia dortmundluyum. umarım rozeti vardır yoldaş bakkalda. hatta gideyim de alayım.
devamını gör...
ben bu kulübün başında olduğum sürece sadettin saran bu kulübün kapısından içeri giremez diyen aziz yıldırım'a bir kez daha saygılarımı sunuyorum. ellerinden öpüyorum. adam aylarca mapus damlarında kaldı da bir kere eğilmedi, bükülmedi kimseye gebe kalmadı. bi aziz başkana bak bir de buna. fenerbahçe taraftarı bunu unutmaz.
devamını gör...
peşin söyleyelim galatasaraylıyım. kante'nin alınması ile bir zorum da yok kıskançlığım da. efendi, sempatik adam. hoş gelmiş.

gelelim konumuza; ben burda oldukça şampiyon yapılmayız diyen koç sonradan kıvırıp camia birleştirmeye çalıştım, devletle aramız çok iyi falan demişti. zaten adamı seçimde mhp bile destekledi.

erdoğan fb kongre üyesiydi bir zamanlar. aziz yıldırım'ın murat kurum vs gibi akplilerle ilişkileri hakkında konuşmaları var. daha demin bile instada karşıma düştü. isteyen bulabilir zaten.

federasyon başkanıyken mehmet ali aydınlar fener küme düşmesin diye nasıl uğraştığını açıklamıştı. sonradan fb başkan adayı bile oldu zaten.

bugün cumhurbaşkanı fenere transfer yapıyor.

diyeceğim o ki yapsın yapmasıyla bir sorunum yok. ama yarın birgün çıkıp reis bize karşı, akp gs destekliyor, yok yanak sıkıldı falan demeyin bari. ülkenin en güçlü adamı fenere transfer yapıyor. daha ne olsun. onun karşısında hangi yapı olabilir. o da yapıdansa niye fenere transfer yapıyor.
bu sene de şampiyonluğu kaptırırsa fenerliler çıkıp gene birşeyleri suçlamasın, bugünleri unutmasın.
devamını gör...
kantesiz fenerbahçe olur da, tayyipli fenerbahçe olmaz.

ben galatasaraylıyım ama fenerbahçenin çoğu zaman duruşunu takdir etmiş bir futbolseverim. fetonun en adi oyunlarına direnen bir camiayı siyasi meze yapmak hiç içime sinmiyor. sanane sen galatasaraylısın diyenler olabilir. bu durum sarı öküzü vermek. bugün fenerbahçeye yapılan yarın galatasaraya, beşiktaşa yapılacak demektir.
devamını gör...
fenerli dostlar, arkadaşlar sizler bireysel olarak muhalif fenerliler olabilirsiniz. idealinizdeki fenerbahçeyi de st.pauli gibi görüyor olabilirsiniz ama gerçekler bugün yaşananlar. fenerbahçe askeri vesayetin pik yaptığı dönemlerde asker hakemler sahada maçları yönetirken, generallerin şeref tribünlerinden maçını izlediği bir takım. fb yöneticileri her daim iktidarla arası iyi olan mafyatik tiplerdir. hapse girdi dediğiniz aziz başkanınız kendisine operasyon yapılacağını öğrendiğinde apar topar dönemin başbakanıyla görüşmek için kapısına kadar gidiyor, bulamıyor. şike yargılanma sürecinde sürekli birbiriyle çelişen açıklamalar yapan birisi. iktidarı eleştirdiğini hiç hatırlamıyorum. iktidarla fetönün arası açılınca aa bak biz atatürkçüyüz ondan demeye getirdi lafı sözü. hani ne yaptıysa fenerbahçe için yapmıştı.

tayyibe en fazla dediği bjk'ye 50 milyon vermişsiniz bana da verin. bu yani. sadece kante mi iktidar gücüyle transfer edildi? vedat muriçi ne çabuk unuttunuz.

şunu derseniz anlarım, ben muhalifim ve hayalimdeki fener böyle olmamalı. ama siz işkembeyi kübradan kendinize tarih yazıyorsunuz. neyse aranızdan biri çıkıp general harrington kupa zaferi demeden sizi sizle baş başa bırakıyorum. saygılar ve sevgiler.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
futboldan hiç anlamam da ölü yatırıma benziyor:

youtube.com/shorts/s-DthHXR...
devamını gör...
"sandıkta görüşürüz" tehditleri çekenler şu an gizli bir şekilde, şaka şaka aleni biçimde dombra dinliyor.

noldu ya geçen birileri fenerbahçe'de olup galatasaray'da olmayan şeye şeref falan yazmıştı. 1 gunluk mu şerefiniz!! 24 saat bile geçmedi üzerinden.

beinsports iptal deyip edemeyenler siyasi otoriteye kafa tutuyo 2027 erken seçiminde de ak partiye oy verip "alla alla kim veriyor bunlara oyu" diye birbirini kandıracaklar.
murat kurum ile dursun özbek fotoğrafına ses edenler ali koç'un ağzına veren mustafa varank'a sessiz kaldığı gibi buna da sessiz kalacaklar.

ezcümle: erdoğan tek hamle ile %5 oy devşirdi, 2027 seçiminde bunlara bide şampiyonluk verirse %10 gibi oy devşirir ki erdoğan'ın siyasi dehasını hatta kendisini takdir etmişimdir.

(bkz: pavalı köpekler)
devamını gör...
epstein de ölünce tabi, pek fazla sağlam aracı kalmadı dünyada.. naapcan işte, hayat..
devamını gör...
cumhurbaşkanı erdoğan 2019 yılından beri fenerbahçe spor kulübü yüksek divan kurulu üyesidir. ki bu üyeliğini alma nedeni, öncesinde 25 yıllık kongre üyeliğine sahip olmasıdır. bu bilgiler sır değil, kapalı kapılar ardında alınmış kararlar hiç değil. bunları niye söylüyorum, sözlükteki taraftarımızın ve rakip taraftarların hafızalarını tazelemek veya bilmiyorlarsa da öğrenmelerini sağlamak için.

şimdi buradan mevcut başkanımız sadettin saran' a sallayan taraftarlarımız bilsinler ki, erdoğan'ın kongre üyeliği aziz yıldırım dönemine dayanıyor, yüksek divan kurulu üyesi olması nedeniyle törenle kendisine rozet takan kişi ise o dönem fenerbahçe spor kulübün başkanı olan ali koç'tur. dediğim gibi bu bilgiler sır değil. internete girip teyit edebilirsiniz.

yani sevelim veya sevmeyelim, siyaseten bir kez bile oy verelim veya vermeyelim cumhurbaşkanı erdoğan'ın fenerbahçe ile üstelik resmi bir biçimde bağı var. ve bu bağ kişilerden ve başkanlardan bağımsız olarak yani kurumsal olarak 30 küsur sene önce kurulmuş bir bağ. ki kendisinin yanılmıyorsam 2024 yılında artık fenerbahçe'li değilim şeklinde bir açıklaması olsa bile, söz konusu yüksek divan kurulu üyeliğinin düşmesi veya kendisinin bu üyelikten istifa etmesine dair bir haber yok. zaten olsaydı emin olun haberiniz olurdu. gerçi olur muydu ondan da emin olamadım.

1974 doğumluyum, çocukluğumdan beri fenerbahçe taraftarıyım. fenerbahçe demek benim için birçok fenerbahçe taraftarında olduğu gibi aşk demek. öte yandan ailem 7 göbekten chp li. hayatımda bir kez bile erdoğan'a oy vermedim, bırakın siyaseti, hayata bakışım bile erdoğan'ın 180 derece zıttı. başka şeyler de söylerim ama silivri gerçekten soğuktur şimdi.

fenerbahçe spor kulübünden kante'nin transferi hakkında yapılan ve bu başlığın açılmasına neden olan yazıyı okudum. ve evet okurken hoş duygular hissetmedim elbette. hatta keşke kante transfer olmasaydı da biz de bu açıklamayı okumasaydık da dedim. yani duygularım zaten kafadan reddediyor bu açıklamayı.

öte yandan mantığım devreye girdiğinde yine reddediyorum ama bunun nedeni olayın öznesinin erdoğan olması meselesi değil. genel olarak siyaset ve futbolun bu derece iç içe olmasını doğru bulmuyorum çünkü. emin olun bu transfer siyaseten yakın olduğum biri tarafından/desteğiyle gerçekleşmiş olsa yine aynı şekilde düşünürdüm ve hissederdim.

ancak sade bir taraftar olarak işin realitesi, ne benim duygularıma ne de mantığına göre işliyor elbette. sanırım galatasaray'lı bir yazar arkadaş bu başlıkta dile getirmiş bunu. bunun fenerbahçesi, galatasaray'ı, beşiktaş' ı yok arkadaşlar. bizler taraftar olarak ne hissedersek hissedelim, taraftarı olduğumuz kulüplerin yöneticileri içinde bulundukları siyasi iklime göre hareket ediyorlar. bu etik mi bence hiç etik değil ama bu anlamda bizler karar verme mercii değiliz. en fazla tepki koyabiliriz.

derdim bir savunma yazısı yazmak değil. sadettin saran benim babamın oğlu değil, ali koç'da değildi, aziz yıldırım'da, ali şen'de. taraftarı olduğum kulübün başkanı oldukları için sevdiğim birer figürler sadece. kaldı ki kör bir sevgi değil zaten bu. olaylara verdikleri tepkilere göre yeri gelir eleştiririm, yeri gelir biliyorum hoş değil ama küfür bile edebilirim. ali koç seçimi kaybettiğinde çok sevinmiştim mesela zira ali koç gitsin de kim gelirse gelsin noktasına getirmişti sağolsun bizi. ama kol kırılır yen içinde kalır denir ya hani, rakip taraftarlardan biri ali koç' a hakaretvari birşey söylese hooooop orda dur bakalım derim, zira aidiyet duygusu böyle bir şey. zaten taraftarlar da renkler farketmeksizin bu psikoloji ile hareket eder. benim okan buruk' a küfretmem ile bir galatasaray taraftarının okan' a küfretmesi aynı şey değil. gel beraber küfür edelim diyecek hali yok.

çok uzun oldu biliyorum ama içimi dökmek istedim, muhtemelen birçok yazar okumayacak bile ama olsun. yalan yok biraz rahatladım.
devamını gör...
türkiye gibi ülke genelinde herkesin büyük takımları tuttuğu ve bu takımların taraftar kitleleri arasında siyasi, ideolojik, sosyal ve ekonomik açıdan bir farkın bulunmadığı bir ülkede bir futbol takımına "akp'nin düşüremediği bir kale" olmak gibi bir politik misyon yüklemek anlamsız bir şey. her takımın her görüşten taraftarı var. tayyibin memleketi rizenin yüzde 90ı fenerli, keza istanbuldaki semti kasımpaşanın da.

son 30 küsür yıldır belli odaklarla iyi ilişkiler kuran gsnin bundan sportif menfaat sağladığı ve bu odakların bazılarının fenerbahçeyi doğrudan hedef aldığı gibi bir gerçek tabii ki var; ama bu dinamikleri ideolojik sebeplere bağlamanın türkiyede futbolun siyasal ve sosyal veçhelerini gözetince pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. kaldı ki konuyu siyasallaştıran da başta fetöcülerdi. 3 temmuzun taşlarını gazetelerinde fenerbahçeyi "ergenekon'un takımı" gibi gösteren yayınlar yaparak döşediler. o günün konjonktüründe fenerbahçelilikle cumhuriyetçiliğin kesiştiği bir dönem de oldu; ama bu fenerbahçeyi barcelona, atletic, livorno vb bir siyasi kimlikle özdeşleşen bir takım haline getirmedi.

ali koç döneminde ise 3 temmuz döneminin maneviyatı "yapıyla mücadele" olarak yeniden kurgulanıp iyice laçkalaşarak ve tamamen koç'un fenerin başında kalabilme amacına hizmet eder biçimde "hortlatıldı". koç fener stadından çok mhp genel merkezi ve külliyeye giderken "muhtaçları" onu hükümetle göğüs göğüse çarpışan bir cumhuriyet kahramanı gibi anlatıyorlardı ve bu anlatı, ulusalcı fenerbahçeliler arasında kısmen karşılık buldu.

koçun gidişiyle bu toksik atmosfer büyük ölçüde dağılmışken tayyibin de bu kıyağı yapması bence isabet oldu. böylece fenerbahçe'nin, ülkedeki siyasi temsilini yitirmekte bir kesimin sığınacağı bir liman olmak gibi bir misyonunun olmadığı da daha iyi anlaşılır diye umut ediyorum.

sanki fenerbahçe bir şeylerden taviz vermiş de hükümet de karşılığında kulübe transfer yapmış gibi tepkilerin verilmesini de çok anlamlı bulmuyorum. neticede olan şey, her konuda anlaşılmış bir transfer varken suudi kulübünün etik olmayan bir hamleyle transferi suya düşürmeye çalışmasıydı. e suudi gibi her şeyin veliaht presnsin iki dudağı arasında olduğu bir ülkede de doğrudan veliaht üzerinden işi çözme imkanın varsa kullanırsın niye kullanmıycan.
devamını gör...
"fenerbahçe son kaledir yıkılmaz ulennn"

binlerce nejat işler var
chobani diye stadı var
recep tayyip erdoğan gibi bir aracısı var

kaşla göz arasında gündemi çevirip nasıl verdiler apo'ya umut hakkını ama. yoksa bir şehir efsanesi gerçek mi oluyor?
devamını gör...
avam'a kralcilik oynayip cakma bey'in meclisinden cikan sukran ve hos sozleri kabul etmek. ne âlâ.

bu alemdeki koyunlara, her tur tiyatro oyunu itinayla izletilir.
devamını gör...
işte yapı işte sapı mi diyem ne diyem
devamını gör...
stadın ismini atatürk yapacak diye sevinirken chobani yapan bir klüp bu . çıkarları için her şeyi yapar.
bir sonraki başkan bilal olursa hiç şaşırmam.
devamını gör...
başkanı yanak okşatansporlulara neden dert oldu anlayamadım ? hayır senin stadını toki yapmış açılışında erdoğan'ın şöyle bir konuşması var.
buyurun link

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
yapılmış kocaman bir yanlıştır.

fenerbahçe siyaset üstüdür. millete algı çekmeye çalışan ciasal islamcılardan da üstündür.
devamını gör...
abi biz nasıl bu hatayı yaptık ya yıllarca bunu dillendirecekler hiç olmayacak iş şu an bu transfere pişman ettiler olacaksaydı da böyle olmasaydı keşke camiamızın yüz yıllık ne tarihine geçilmemesi gereken bir olaya el ettılar şimdi bunun üstünden piar kasıp dururlar yıllarca cidden korkuttuğum şey başımıza geldi bu yamyamlar bu işten kendilerine ekmek çıkarılar kesin dedim olan oldu şimdi gelde çöz işi nerde aziz başkan ki bunlara minnet edip yardım isteyecek yönetimin hatası bu yanlısı olmadığımız muhalif olduğumuz adamların eline niye koz veriyorsunuz. kante transferi varsın patlasaydı ne olurdu bu başka topçu bu almazdık zaten o mevki de adamımız çok midem kaldırmıyor tek tek çıkıp açıklama yapacaklar aq
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"fenerbahçe'nin cumhurbaşkanı'na teşekkür etmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim