otluk ve döşeme olarak da bilinen, karadeniz yöresi yemeğidir. ana maddesi tahmin edilebileceği gibi karalahanadır. fasulye, mısır, mısır yarması ve soğan da bulunur. karadenizli babam sayesinde öğrenen macır annem çok güzel yapar, en sevdiğim yemektir.
edit: hemşinli bir arkadaştan öğrendiğimi göre orada da gaişoğ deniyormuş.
devamını gör...
karalahananın her sebzeyle yada her bakliyatla bambaşka bir adı aldığı yemektir. karalahanaya kemikli et de çok yakışır.
patatesli kemikli etli olur (bkz: manca) adını alır.
mısır unlu mercimek çorbası gibi kıvamlı olur (bkz: ğuli) adını alır.
dövme kıymanın pirinçli yada bulgurlu iç ile beraber sarıldığı olur (bkz: sarma) adını alır.
böyle böyle gider.
devamını gör...
bir gün dolapta bekledikten sonra tadı daha güzel olur. yemek adeta olgunlaşır. mutlaka iç yağı ile yapılması gerekir. yarması, lahanası, fasulyesi, tuzu,... denge yemeğidir.
devamını gör...
bartın'da mancar denir. kış ayının en mükemmel yemeklerinden biridir ve ben aşırı aşırı severim. soğanla da tadı başka olur.

bartın karalahana dışında bir şey yemiyor. kurban bayramlarında ortaya önce karalahana yemeğini koyarız sonra eti koyarız çünkü karalahana etten önce gelir. öyle bir sevgi işte. denemelisiniz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"karalahana yemeği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim