sorunun şeklinde göre değişiklik gösterebilecek yöntemlerdir.
binlerce sorun olabilecek olmasına rağmen, benim için en genel baş etme yöntemi: sonsuza kadar böyle gitmeyecek nasılsa diyip, akışa bırakmak.
tabii ki bunda, sıfır eylemsizlik kuralı geçerli olamaz. akış içinde, makul adımlar atmayı ihmal etmeyiniz.
devamını gör...
üzerine gitmek en doğru olanıdır. eğer üzerine gidince olmuyorsa tersi yönde uzaklaşmak daha doğrudur.
devamını gör...
egodan ve şımarıklıktan taviz vermektir.
çünkü karşı taraf kendini değiştirmeyeceği için sizin kendinizi törpülemeniz elzem gelecektir. kişisel ilişkilerde böyledir durum.

mesele özünüze dönükse ve yetersizlik problem oluşturuyorsa, olabildiğince sorunun kaynağına ulaşmaya çalışın ve onu nasıl giderebilirim farkındalığı ile, deneyip yanılarak kendinizi bir kez daha keşfedin.
devamını gör...
şimdiye kadar bildiğim en iyi yöntem;ted ile marshall'ın yöntemidir.

"bırakalım şu adamlar halletsin;

gelecekteki ted ve gelecekteki marshall"
devamını gör...
kaçmak.
devamını gör...
iddia kuponu tutturmak.
devamını gör...
durmak. etraflıca duşünebilmek için bütün algoritmaları ortaya çıkarmak, sorunun kök nedenini bulup ümüğüne çökebilmek için bazen durmak gerekir.
devamını gör...
bol bol pişmaniye yiyin. hahah.
devamını gör...
genelde sorunların üzerine gidip çözme çabasındayım ben. kafam rahat ediyor. uyuyamıyorum yoksa yani.
devamını gör...
okb sayesinde öğrendim ki kaçmamak, savaşmamak; olduğu gibi kabul edip sorun ne ise onun da içinde olduğu yeni bir hikaye yazmak. halının altına süpürmek kısa vadede etkili oluyor sadece.
devamını gör...
yokmuş gibi davranmak
devamını gör...
genellikle sorun çıkmasını en baştan engellemeye çalışıyorum ben. bu nedenle müthiş düzenli yaşarım. mesela mola saatlerini kalem kalem bildiririm, orada kahve ve çay içme saatleri bile yazılıdır. bu kısaca bu saatler içinde kimse beni farklı işlere çekmeye çalışmasın aramız bozulmasın anlamına gelen uyarıdır. çalışırken kimseyle konuşmam ki düzen bozulmasın. ya da bir işe başlayacaksam mümkünse bir süre maaş almadan çalışırım. tüm dosyaları ezberler, benden önce çalışan arkadaşın yaptığı tüm işleri kontrol eder, onun çalıştığı insanları arayıp tanışır, o insanlardan farklı kişilerin numarasını öğrenir, onlarla anlaşma yaparım ki yedek çalışma arkadaşlarım olsun. sistemi kurduktan sonra maaş almaya başladım. iş yaşamım son derece sorunsuz ve hatasız geçer. her zaman a,b,c, z planlarım vardır.

ancak sosyal hayatı böyle bir düzene oturtmak mümkün değil. çok denedim, olmadı. ne kendi ne de karşı tarafın duygularını kontrol altına almak diye bir şey yok. neye kızar, neyi kıskanır, yüzüne ne der arkandan ne sayıp söver hiç belli olmuyor. bu nedenle sorun çıktığı an gidip uyuyorum ben. uykum geliyor. tartışma sırasında bile baktım sorunu çözemiyorum uyuya kalırım. vücudum uyku üretir. baktım uyanınca geçmemiş, ağlarım uyanır, ağlarken uyuya kalırım.

yani ya korkunç bir mücadele veriyorum ya da tamamen kendimi bırakmış oluyorum. neden? çünkü ortam yok. allah sabır versin, çok zor.
devamını gör...
geçici olarak çözüm bulup ertelerim genelde ve o sorun çığ gibi büyüdüğünde o sorunun içine yığılır kalırım.
yöntemim yok akıllanmıyorum.
devamını gör...
geçici çözüm olarak uyumak.
olayların seyrine,farklılığına göre kalıcı çözümü henüz kimse bulamadı. bu öznel durumlar için verilecek çözüm de yok kanımca.
devamını gör...
içime atarim ben, onu öldürene kadar da pek konuşmam.
devamını gör...
akışına bırakmak. en azından benim için, bırakıyorum bütün sorunları kendi başlarına zamanla yok olup gidiyorlar. bi düşünün mesela 3-5 yıl önce kafanıza taktığınız bir sorunun bugün esamesi okunuyor mu, hayır.

şimdikilerin de 3-5 yıl, belkide 3-5 ay sonra esamesi okunmayacak. bu yüzden takmayın, hiçbir şeyi dert etmeyin. akışına bırakın anacım, akışına!
devamını gör...
genelde arkama bakmadan kacabildigim kadar kacarim ben.

gunun birinde yuzlesmem gerektiginde yine kacarim, sonra da kacmamin aslinda ne kadar mantiksizca olduguna karar veririm.

tum bunlar olup bittikten sonra bu surecte ogrendiklerim yanima kar kalir, iyiki yasamisim, bir daha olursa nasil bas edebilecegimi ogrendim* derim.

kimi yuzlesir, kimi kacabildigi kadar kacar, kiminin farkli bir yontemi vardir. gunun sonunda bir seyler ogrenebilirsek sorunlarimizi nasil cozdugumuzun bir onemi yoktur diye dusunuyorum.
devamını gör...
eğer psikolojik olarak sizi rahatsız eden bir durum varsa , ( kaygı vb) kesinlikle bırakmak.üzerine düşünürseniz büyür , düşünmezseniz zamanla yok olur çünkü kaygılarınızı dinlemeye başladığınızda kaygılarınız daha derine inmeye başlayabilir.kulak asmayın, kendinizi hayata odaklayın ve hasarsız kurtulun çünkü ilerlediğinde , daha ileri evrelerinde kaygı problematik olarak hayatı farklı hale getirebiliyor.bildiğiniz soruna kaydırak oluşturuyorsunuz.

bu gibi durumlarda, üst boyutlara ulaşan sürekli tedirginliğe, nereye giderseniz gidin sorunlarını unutamamaya, sürekli olumsuzluk hali içerisinde olmaya hatta iştah oranınızın bile etkilenmesine sebebiyet verebilir.


ilaç kullanmayı redd ederek, kendi inancınız ile aşmayı deneyin.unutmayın ilaç çözüm değildir. kendi çabanızla aştığınız bir psikolojik çöküşün , bir daha yaşasanız bile sizi tamamen çökertebileceğine inanmıyorum.sorunu tanıyor ve biliyor oluyorsunuz çünkü ve ilaçsız aşmış olduğunuz için, içinden hızlıca / zamanla çıkabilirsiniz.



insanlara ve durumlara bağlı konularda ise;

her zaman sakin kalıp, süreci değerlendirmek gerektiğine inanıyorum.olaya anında tepki vermektense, bir süre kenara çekilin ve baştan aşağı düşünün.objektif verdiğiniz kararla hareket edin.bu bir kayıp değil, kazançtır.

sorunların olduğu yerde durmasına izin vermektense, dibine kadar girip çözmeyi deneyin. sorunu hayat boyu taşımaktansa, sorunu öğrenin/ tanıyın ve tüketin.


sadece psikolojik açıdan sizi sıkan durumlarda düşünmeyin, kendinizi motive edin ve bırakın sıkıntı gitsin.
devamını gör...
uyumak
devamını gör...
genellikle baş edemem ve beynimi milyon kez zorlasam da mantıklı çözümler bulamam o an. bunun yerine sevdiğim insanlarla konuşurum, biraz onlardan tavsiye alırım ve hemen uyurum. hemen.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sorunlarla baş etme yöntemleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim