zaman tüneli

-ben sana içimi actım, sen beni yargıladın.

jennifer
devamını gör...

adımla birleşince bir "as bayrakları" durumu yaratıyor; ama bir ara çok fazla sert sessiz içerdiği ve fonetik olarak zorladığı için aklımdan geçmedi değil. sonra geçti tabii.
devamını gör...

türkünün devri mi var kardeşim? sizin saçma yargılarınıza göre mi yaşayacağız hayatımızı? kim ne isterse dinler, ne isterse yapar. işinize bakın.
devamını gör...

an itibariyle tarih yüksek lisansı yapan öğrencinin bilemediği soru:

okuduğunuz kitaptaki ana başlıklar habsburg, bourbon, tudor ve romanov ise bu kitabın konusu hangisi olabilir?
a: otomobil markaları
c: 20. yüzyıl edebî akımları
b: avrupa hanedanları
d: güneş sistemi

ek: kız mal çıktı rıza baba
devamını gör...

bulgaristan'da kukla bir komünist rejim kurulunca kendi tanımlarına göre rejim düşmanı kabul ettikleri herkesi buraya atmaya başlamışlar. kampın açılış tarihi 1949 ama özellikle 80'lerin ortasında todor jivkov denen manyağın ''yeniden doğuş süreci'' adını verdiği bulgarlaştırma politikası kapsamında buraya gönderilen türklerle kamuoyumuz bu bulgar ''gulag'' ından haberdar oldu. resmi rakamlara göre 1500-2000 arası türk belene kampında ceza çekmiş, 150-200 arası cezaevi koşulları veya kötü muamele sebebiyle ölmüştür. türklerin buraya gönderilme sebebi şunlardı :

türk ismini değiştirmeyi reddetmek

“ben türküm” demek

camide namaz kılmak / dini pratikleri sürdürmek

toplu dilekçe vermek

protesto yürüyüşüne katılmak

türkiye’ye göç talebinde bulunmak

türkçe konuşmakta ısrar etmek

devlet görevlisinin önünde eski adını kullanmak

köyde “direnişin kanaat önderi” sayılmak

dosyalarda geçen resmî ifadeler:
“milliyetçi eğilimli”, “türk şovenizmi”, “türkiye ajanlığı”,
“sosyalist düzene tehdit”

hiçbiri mahkeme kararı değildir.
devamını gör...

mor ve ötesi'nin dünya yalan söylüyor albümündeki cambaz şarkısını hatırlatan başlık.

"ne habersin ne türk'sün
seni gören yollara dökülsün
kul oldun, köle oldun
kurşun geçirmez cam oldun"
devamını gör...

kadir mısıroğlu mesela.
devamını gör...

bir taraf kazanacaksa oyun olarak atletico'nun hakkıydı açıkçası ama kaçan pozisyonları göz önüne alırsak açıkçası kaçan galibiyete üzüldüm. şöyle ki ilk yarının sonunda barış, maçın son anında sara'nın kaçırdığı gibi bir pozisyon kaçırmadı atletico. zaten bu adamlar öyle pozisyonlar yakalayınca atıyor. avrupa'nın üst düzey takımlarında kolay kolay kimse sara'nın kendi vurduğu yerde şut atmaz, boştaki arkadaşını görür. yazık oldu.
devamını gör...

o kadar yakınında degilim.
bi sey yapamam su an.
işe yaramaz.

herkes yakınından devam etsin hayata bence.
devamını gör...

tam anlaşılmıyor o an ama
şöyle bi şey olması lazım

glagglugglagglugglag…
devamını gör...

yüzler yüreklere hiç benzemiyor.
devamını gör...

casperov olunca sıkıntı yok mu?
devamını gör...

bu sabah aldıgımdır;)

arkadaslar iyidir.
devamını gör...

hiç düşünmediğim şeydir.

soyadım 13 harften oluşuyor. aslında birçoklarınca karizmatik/havalı bulunan bir soyadım var. ben de seviyorum. ama çok uzun olması yüzünden sınav kağıdı falan doldurmak hep dertti. o kodlamalar falan bitmezdi yani... abimin bir de ismi de 7 harfli olunca, onunki sığmıyordu da...

annemin kızlık soyadı ise 3 harfli. o, bu bakımdan çok rahat olurdu ve güzel bir soyadı. ama şimdiki soyadımı tercih ederim. şu kategoride olmaktan memnunum zira: (bkz: ad ve soyadı kombinasyonunun tek sahibi olan yazarlar)
devamını gör...

o masaya oturduğuna pişmandır elbet. adam belki sadece deneyim olsun dedi. tatilde kıbrıs'ta o masaya oturmayacan da ne yapacan? ne bu sanki mafya baronu bulmuş gibi dellenmeler, görevden almalar... baronlara dokunmazlar anca bu ara kademede görevden alırlar. maksat bi şey yapmadı denmesin. göstermelik iş.

mhp, kıbrıs'ta kumar masasındaki fotoğrafı kamuoyuna yansıyan partinin aydın il başkanı haluk alıcık ile kararını verdi.

fotoğrafın ortaya çıkmasıyla gelen tepkiler sonrası mhp genel başkan yardımcısı semih yalçın, alıcık'ın görevden alındığını bildirdi.

sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada medyayı hedef alan yalçın, "bu yayınlar üzerine" alıcık'ın görevden alındığını söyledi.
buradan
bi de cehape'yi eleştirmiş semih yalçın. ne çiğ tipler bunlar ya hu... konu ne sen ne konuşuyon birader?
devlet bahçeli ölmeden şu semih yalçın'ı siyasetten gönderseydi ne iyi olurdu be.
devamını gör...

aman ölcez gidecez zaten atın içinizde kalmasın (yatırım tavsiyesi değildir)
devamını gör...

doğru olan iddia.

dünyanın şekli geoid'dir. yani ekvator hattında daha şişkince bir şekildir. dolayısıyla ekvator kısmı güneşe daha yakındır.
adana antalya gibi illerimizin cayır cayır yanıyor olmasının sebebi budur: güneşe daha yakın olmak.

insanlara "güneşi vurabilirim, dur bi 50 gram atayım şuna" düşüncesi de bu yakınlıktan ileri gelmektedir.
devamını gör...

sonda söyleyeceğimi basta söyleyeyim. kardeşim ben kimsenin ozelini, ne aldığını verdiğini, derdini sevincini, sıkıntılarını, gelirini giderini merak etmiyorum, araştırmıyorum, öğrenme arzusu gütmüyorum. gördüğüm kadarıyla başkaları da başkaları için böyle çabalara girmiyor. öyleyse niye ben! diye bağırmak istiyorum.

zaten girtlağima kadar borca batmış, binbir sıkintiyla uğraşiyorum bir de is arkadaslarının merak ve dedikodu duygularının tatmin aracı olmak zor geliyor. cahilce zarf atmalar, ağız aramalar ve tüm bunlarin farkında değilmiş gibi davranmak zorunda olmam sinir bozuyor.

her yeni işyerine girdiğimde kimseyle samimi olmayacağıma kendi kendime söz veriyorum. ama olmuyor, kurtaramiyorum kıçımı bir türlü. bu dünyaya o.. cocuğu olarak gelmediysen yaşamak çok zor ve zahmetli gerçekten.
devamını gör...

insanı ikilemde bırakan bir düşünce silsilesi.

atmayın. çünkü zaten bir şeyler yanlıştır. bile bile yanlış yapmak hiç hoş değil.miş.
devamını gör...

sonu kara toprak olabilir.dikkatli olunuz gençler.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim