bir ikilem. özsaygıyı seçen uzun vadede de kısa vadede de kazanır. taşıma suyuyla kendini kandıra kandıra değirmen döndürmeye kalkanın ayakları o yolda parçalanır.
devamını gör...
aşırı duygusal biri olsam da mantığım hep ağır basar, belki biraz da ağır basan şey gurur da. o yüzden bu arada kalmışlıklarda hep özsaygıyı tercih ederim.
devamını gör...
özsaygım daima en üsttedir.
hiçbir sevgi için yerlerde sürüklemeye değmez. dilin kemiği yoktur. en çok sevdiğiniz, değer verdiğiniz insanın bile ters düşünce önünüze getireceği davranışlarda bulunmayın. kimse muhteşem değil.
devamını gör...
özsaygı her şeydir, bir kere kaybederseniz tekrar kazanmanız çok zordur. sevgi elbet bir gün geçer ama hayatınızı sağlıklı bir şekilde devam ettirmenizi sağlayacak olan özsaygıdır.
devamını gör...
biri sizin onurunuzu kırıyorsa zaten sevmiyor demektir asla reddedildikten sonra geri dönmeyin.
devamını gör...
sizi bu ikileme sokan kişileri hayatınızda tutmayarak bu sorunu çözebilirsiniz. kendinizden ödün verdiğiniz ilk an özsaygınızı ve benliğinizi yavaşça kaybetmenin kapısını açmış oluyorsunuz. değerinizi bilin. kimse sizden önemli olmasın.
devamını gör...
o arada kalınmaz.. bu ikileme girmeden hemen önce, o duyduğun sevgiyi haketmediğini gösteren kişiye kapılar kapatılır, ilişik kesilir..
seninle birlikte onunda sana, saygı duymak zorunda olduğu, soyut ve somut olarak bütün boyutlarıyla gösterilir, hissettirilir, yaşattırılır..
özsaygıyla sevgi arasında bir yer yoktur bana göre, olmamalıdır..
devamını gör...
kimseden hayır gelmez, kendinizi seçin
devamını gör...
bu ikileme girmiştim bi ara hatta az kalsın ikinci seçeneği seçecektim, son anda durdum dedim ben napıyorum ya nereye gidiyo bu iş böyle diye. sonrasında böyle hissetmeme neden olan kişiyle de iletişimi kestim, bilmiyorum belki çok hatalar yaptım belki bunu daha erken yapmalıydım ama yine de zararın neresinden dönersen kardır derler ya, ha işte öyle. demek istediğim, hiç kimse hiçbir şey sizden daha önemli değil. boşverin, kimse vazgeçilmez değil yani. üzülürsün belki ama geçer bi şekilde. sadece zaman. biraz da sabır. kendini sevmeyi öğrenince zaten daha da kolaylaşıyo. öyle
devamını gör...
sık rastlanan bir durum olmalı. şarkılara konu olduğuna göre.

"hadi hazırım yeter ki onursuz olmasın aşk! "
devamını gör...
hangisi üstün gelirse gelsin , bu ikilemde kaybeden sen olacaksın!
devamını gör...
"birine duyduğunuz sevgi kendinize duyduğunuz öz saygıyı yıpratıyor yada,
sizi arada kalmak zorunda kendinizi hissettiriyorsa,
sevgi duymuş olduğunuz kişinin size saygısının olmadğını net göstermektedir.
böylesi bir sevgi,
güven ve saygı anlayışından da uzaktır.
sizi seven kişi sizi asla böyle bir ayrım yapmaya itmez.aksine kendiniz olmanın ve kendiniz kalmanın güzelliğini sonuna kadar size hissettirir."

diyerek sözlerimi iki tırnak arasında tuttuğum başlıktır.
devamını gör...
karşı taraf vurdumduymaz bir tavır almışsa tercihiniz özsaygıdan yana olmalıdır. gösterdiğiniz tüm çabalara rağmen olmuyorsa zorlamamak gerekir. daha sonrasında içinize "kendimden taviz verdim ne kadar aptalım" diyen bir öküz oturuyor. akışına bırakmak lazım sizi sevip ve isteyen insan emin olun bir yolunu bulur eder sizi yüzüstü bırakmaz.
devamını gör...
özsaygı kazanmalıdır. bu ikilemin yaşandığı durumda, sevginize saygı duyulmuyordur. sevgiye saygı duyulmuyorsa da kolayca gözden çıkarılabilirsiniz demektir. o zaman içinizde bu bir kavgaya dönüştüyse ilk yumruğu siz vurun ki kazanasınız.

sonra da gelip bana teşekkür edersiniz*
devamını gör...
öz saygının önde olması gerektiği karşılaştırma.
devamını gör...
şu yaşa geldim hala çözemedim şu durumu yaşamamayı.ama uzun vadede düşünecek olursak özsaygı tabiki.
devamını gör...
asla yaşanmaması gereken durum, eylem.

öz saygı olmaz ise karşıdakine toxic bir kişilik ve ilişki yaşatır insan. her iki tarafta özgür ve özgüvenli olduğu müddetçe o sevgi, o ilişkidir.
devamını gör...
saglıklı sevgi, bireyin kendi özüne duydugu sevgi ve öz saygısıyla birlikte harmanlanır.
öz saygı, baskasına duyulan sevginin altında hükmünü yitirirse zamanla sevgi de körelip kisinin canına yapısır. bununla birlikte, kendini sevemeyen birinin baskasını sevebilecegini de düsünmüyorum. duruma iliskin erasmus delilige övgü kitabında güzel kelamlarda bulunur.

rica ederim bana söyleyiniz, insan kendinden nefret ederse, birini sevebilir mi? kendi kalbiyle barısık olmazsa baskalarıyla iyi gecinebilir mi? kendi varlıgından canı sıkkın ve yorgun ise topluluga hosluk getirebilir mi?


...nihayet burada sag tarafımda gördügünüz ve cıkarlarıma her yerde gösterdigi baglılıkla sevgimi kazanmıs olan özsaygı’nın yardımı olmaksızın, hayatta, yerinde ve istekle yapabileceginiz herhangi genel ya da özel edim olur mu?

devamını gör...
artık öz saygımı seçerim. bu ikilem arasında kaldığımda kendimden çok şey kaybettim.
devamını gör...
arada kalmam. öz saygımdan üstün sevgi yoktur. günlük hayatımda da her türlü saygı sevgiden önce gelir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öz saygın ve birine duyduğun sevgi arasında kalmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim