zaman tüneli

600'ünün tamamını tam olarak bilemesekte, yarıdan fazlasının "ne iş" yaptığından kesin olarak haberdarız. memleketi bu hale getirmekle yetinmeyip, daha da fazlasını yapmaya çalışıyorlar..
devamını gör...

1997 yapımı, yönetmen koltuğunda christopher nolan'ın oturduğu psikolojik gerilim türünde kısa bir filmdir. nolan'ın ilk filmi olma özelliğini de taşıyor.

filmin konusu başlangıçta küçük bir dairede yaşayan adamın etrafında şekilleniyor. adam yerde dolaşan böceğe benzeyen varlığı fark eder. takıntı hâline getirir ve öldürmeye çalışır. ama yaklaşıktıkça varlık kaçmayı başarır. denedikçe işler daha da sinir bozucu bir hal alır ve bu durum adamı sinirlendirir. sonunda varlığı adam bir köşeye sıkıştırır ve ezmeyi başarır. her şey bitti derken fark ediyoruz ki ezilen aslında adamın küçültülmüş halidir. daha şok edici kısım ise hemen ardında adamın daha büyük kopyası ile ezilmesidir. film burada da sona eriyor.

mekanın kirli ve dağınık oluşundan aslında adamın nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu rahatlıkla görüyoruz. bir şeylerden rahatsız ama ne olduğu tam bilinmiyor. kendi düşüncelerinden mi yoksa kendi benliğinden mi o kısmı tam çözümleyemedim hala. ama bence konu kendisini sevmeme, kendini kabul etmeme üzerine kurulu.
bir de ezilen, ezer; ezen, ezilir durumu da söz konusu. anlatılmıyor ama o döngü çok güzel gösteriliyor. üstünde derin derin düşülecek bir kısım daha.

filmi ilk izlediğimde zihnimde bir şey canlanmadı. ikinci izleyişte anca anladım. kısa film olmasına rağmen bence çok başarılı bir iş olmuş. nolan'ın o zamandan belliymiş çok daha başarılı işler yapacağı. 3 dakika civarında bir şey zaten. bakın derim.

devamını gör...

euroleague 18. hafta maçı. tsi ile 20:45'te başlayacak. an itibariyle fenerbahçe 5. sıradayken barcelona 2. sırada.

ekleme:
sonuç: fenerbahçe beko 72-71 barcelona
devamını gör...

kira 10.000₺
faturalar 3.000₺
mutfak 15.000₺
giyim kermes’ten
eğitim ihl veya kuran kursu
internet cami wifi’den
ulaşım yayabüs

ramazan kolisi ve zekat fitre +promosyon olarak kurban eti!
hamdolsun şükürler olsun!
oğlanı da köşedeki bim’e kasiyer olarak yerleştirirsek,
kız da hayırlı bir nasiple evlenirse! tamamdır!

rabbim devlete millete zeval vermesin!

allah (c.c) azimüşşan, gördüğümüzden geri koymasın! ezanımız okunuyor ya bize yeter!
devamını gör...

geçen yıl gibi 638 dolar civarına çıkar diye düşünmüştüm. ama bugünkü kurla 655 dolara çıkmış. chatgpt'ye hesaplattım, tam da abd'deki dolar enflasyonu oranında zam gelmiş. yine de açlık sınırının altında kalmış.

türkiye'nin döviz bazında da pahalandığını geçen yıla kıyasla göstermek isterdim ama niye uğraşayım ki. herkes kendi derdinde, sistemdeki sorunları önemseyen pek yok.
devamını gör...

şehirlerarası yolculuklarda yemek, tuvalet, alışveriş gibi ihtiyaçlar, bazen de dinlenmek için yapılan duraklamalar.
devamını gör...

özgürlüğün üvey kardeşi. haindir, casustur, bilmem nedir..
devamını gör...

(bkz: çıfıt)
*
devamını gör...

bop- iş ve hain nahum projesi gereğidir.

asgari öcret, emekli mağaşı açlık sınırının altındadır. memurluk mağaşı yoksulluk sınırının altındadır.
devamını gör...

bugün karara bağlanan olay.

asgari ücrete %27 zam gelerek 22 bin 104 liradan 28 bin 75 liraya yükseldi.

4 kişilik bir ailenin ekim 2025 itibariyle açlık sınırı 28.412 liraymış. kaynak: turkis.org

kaynak: sözcü.com
devamını gör...

asgari ücretli her sene daha da fakirleşiyor. emekli ve asgari ücretli yeni yılda gelecek zamlarla daha da fakirleşecek..

maaşlara yapılan zamla alım gücü sabit bile kalamıyor. çünkü insanların mevcut giderlerine gelen zam ile maaşlara yapılan zam arasında dengesizlik var. ve bu her sene işçinin, emeklinin aleyhine olacak şekilde oluyor...

istanbul'da 25 bin liraya kiralık ev bulabilmek zorken asgari ücretin 28 bin lira olması bir utanç tablosudur. insanlık dramıdır. tarihte eşi benzeri görülmemiştir...

eeee, ne demişler, yaparsa ak parti yapar.
al sana ak parti.

35 bin lira olsa bile kötü. 28 bin lira ne oğlum?
bu şartlar altında asgari ücret en kötü 45 bin lira olmalı.
devamını gör...

trump'ın başlattığı ticaret savaşlarından etkilenip kentucky'deki üretimini 1 seneliğine durduran viski markası.

trump'ın getirdiği gümrük vergileri sebebiyle satışlarda baya bir düşüş yaşanmış. hatta abd'den kanada'ya ihraç edilen işkilerdeki düşüş ikinci çeyrekte %80'i bulmuş, 10 milyon doların altına düşmüş.

kaynak: cbc.ca
devamını gör...

günü doğum olsun kutlu.
devamını gör...

bir otobüs yolculuğu klasiği. özellikle gece vakti cümle alem uykudayken hareketlenmelerin eksik olmadığı, ayrıca bol bol üşünülen molalardır.
devamını gör...

fakir oldukları için ucuza yemek yerler. yazık açlar, yardım olsun, karınları doysun.
şu anda keşkekli kuzu incik yerken asgari ücrete gelen zamı konuşuyorlardır. ay yoksa erken mi paydos ettiler? hakketten bir iş yaparlar mı?
devamını gör...

özellikle kadınca ve kim isimli dergiler, türkiye'de kadınlığın keşfedilmesine, cinselliğin tabu olmaktan çıkmasına belli katkıda bulunmuşlardır.
devamını gör...

geçen gün yaşadığım şehrin bir milletvekilini atm'de para çekerken gördüm. para çekmeyi biliyorlarmış. çok şarşırmıştım. para çekme işini iyi yapıyorlar. bu işe yarıyorlar.

he unutmadan. yarasın milletvekilimize *
devamını gör...

akrabalarını zengin etmeye tabii ki.

lan kaçınız yerel seçimde oy attığı mv adayını tanıyor? bizim partinin sandalyesi çok olsun diye kime oy verdiğinizi bile bilmiyorsunuz. o yüzden ben yerel seçimlerde oy kullanmıyorum.

hâlbuki faşizm öyle mi ? her sınıf kendi temsilcisini seçiyor, temsilciler halk meclisinde toplanıp sorunları ve talepleri raporluyor ve bir üst meclis olan teknokrat meclisi çözüm üretiyor ve bir üstü olan faşist konsey çözümleri devletin ve ulusun yararına olup olmadığını değerlendirip olumlu ya da olumsuz değerlendirmede bulunup karar alıyor.
ki bu sistemin en alt tabakasında olan bir çiftçi ya da işçi bile kime oy attığını biliyor ve tanıyordu.

bu sistemle italya iç ve dış borçlarını sadece bir yılda ödedi. biz ise götünü ceylan derisine koymuş tek işi elini kaldırıp indirmek olan tiplerin vergi borçlarını ödüyoruz. coğrafyamız keder galiba.
devamını gör...

doğum günü kutlu olsun.
devamını gör...

çıfıt terör örgütüne mensup teröristler batı şeria'da, kendilerine taş attığı iddiasıyla 16 yaşındaki filistinli bir çocuğu yakın mesafeden vurarak katletti.
cinayet anının bağımsız gazeteciler tarafından kaydedilmesi üzerine çıfıt terör örgütü olayın üstünü örtmek amacıyla servis ettiği fotoğraflarda katlettiği fotoğraflarda çocuğun sol elini bulanıklaştırdığı görülüyor.
www.yahoo.com/news/articles...
lan mossad ajanı horoz çocuğu @çürümüş şeyler var danimarka krallığında, bu cinayeti de kutsuyor musun?
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim