öğrenmek önemli değil, yeter ki notların iyi olsun!
kötü bir insan olabilirsin, yeter ki sınavdan 100 al!
devamını gör...
ben buna karşıyım, çocuğun psikolojisi önemli. ayrıca çeşitli zeka türleri vardır. matematikte başarılı değil diye aptal alacak değil o çocuk.
devamını gör...
yanlış sistem.

notlarla ölçtüğümüz şey büyük ölçüde hafıza aslında. mesela insan yaşlandıkça hafızası da körelmeye başlar. gençken zeki olan bir insan yaşlandıkça aptallaşmaz, beyniyle ilgili herhangi bir fiziksel rahatsızlık geçirmediği sürece. fakat eskiden yüksek not aldığı sınavın aynısına soksanız bu kişiyi belki aynı notu alamaz çünkü artık ezberinde tutması zorlaşmıştır.

hatta şu da sık gerçekleşir: sınava girersiniz. sorunun birine takılırsınız, dilinizin ucundadır cevap. hatırlayamazsınız ve boş bırakırsınız o soruyu. tam sınav kağıdını teslim edip sınıftan çıktığınızda aklınıza geliverir. ne oldu şimdi? bir bilgiyi 5 dakika önce hatırlayamadınız diye notunuz düştü. daha önce hatırlasanız daha zeki olacaktınız demek ki, öyle mi?

üniversite sınavında yıllarca soru tiplerini ve çözüm yollarını ezberleyerek sınav kazananlar oldu. yani yine kazanan zekâdan ziyade aşırı çalışmak ve hafızayı kullanmaktı. şimdi güya yeni nesil soru tipleriyle bunu aşmaya çalışıyorlar ama olmuyor tabii...

bilemiyorum, bilgi konusunda uygulamalı olmayan sınavlar bana çok ama çok boş ve gereksiz geliyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zekanın notlarla ölçülmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim