ya arkadaş söylemek istemiyorum ama hala bu kavramı ayırt edemeyen gerizekalılar var ya.

devlet: toprak bütünlüğüne bağlı olarak siyasal örgütlü bir ulusun ya da uluslar topluluğunun oluşturduğu tüzel varlık.

hükümet: bir ülkede devletin görevlerini yerine getirmesini sağlayan yetkili organ, yürütme organı, bakanlar kurulu.

hala daha bu devlet şöyle, bu devlet böyle diye boş boş konuşanlar var. ulan sığır devlet olmazsa ne sen olursun ne de hükümet olur. her şeyden önce şu ikisini ayırt edin.

edit: tuhaf tuhaf örnekler vererek hala anlamadığını gösterenler var. sen hükümet'in yaptığı bir yanlış için devlet'e kötü söz söyleyip, hakaret edemezsin. hükümet gelip geçicidir, baki olan devlettir.
devamını gör...
hükümetin kendisinin bile bilmediği bir ülkede çok da şaşırılmaması gereken durum.
devamını gör...
hadi iki örnek verelim.

trump döneminde abd meksika'ya duvar örüyordu, ne oldu o duvara? durduruldu dimi? eveeet.

o zaman devletin gücü kimdeydi? trump'ta.

duvarın durdurulma kararına kim aldı joe biden.

devletin gücü şu anda kimde? joe biden. hadiii bakalım.

yani neymiş? hükümette kim varsa devletin yetkilerini kullanabiliyormuş. :)
devamını gör...
akbaba repliğini aklıma getiren başlıktır. " benim kimsem yok tamam mı, benim kimsem yok. bende bir tek hükümet var, tamam mı. hükümet ben oldum hükümet , anladın mı. ben hükümet oldum anladın mı ha, hükümeti benden alırsan hiçbir şeyim kalmaz biterim." devlet bunu diyebilir bu ayırımı bilmeyenler oldukça.
devamını gör...
devlet oluşumdur, hükümet seçtiğiniz kişilerden oluşan şu an itibariyle fosil atıktır.
sallarken devlete değil hükümete sallayın, yıkılacak olan hükümettir devlet değil!
devamını gör...
hükümet geçici devlet ise kalıcıdır. bugün akp hükümeti gider, yarın akp'nin yerine başka bir hükümet gelir ama türkiye cumhuriyeti, kendini ilelebet muhafaza edecektir..
devamını gör...
akp'ye karşı geleceğim diye abartıp terörist sempatizanlığı yapanların durumu.
aynı sistemin farklı çarkları.
devamını gör...
eski bir köy enstitüsü olan, benim okuduğum dönem anadolu öğretmen lisesi olan bir okulda yatılı okudum. devlet üstümüze beyaz gömlek, altımıza gri pantolon verdi. iç çamaşırımızdan çorabımıza kadar giydirdi. 3 öğün yemek verip atadığı hemşire vasıtasıyla aldığımız ilaçları takip etti.

işte devlet bu küçücük örnekteki mekanizmadır, sistemdir. hani şimdi yangına bile cumhurbaşkanımızın talimatıyla diyerek müdahale ediyorlar ya o dönem ak parti kurulmuştu ama daha ilk seçimine bile girmemişti. deniz baykal henüz recep tayyip erdoğan'ın önünü bile açmamıştı. kimse de allah ecevit'ten razı olsun. ecevit reis karnımızı doyuruyor demiyordu yurtta. çünkü bize bakan, büyüten, okutan şahıslar değil sistemdi.

bana devleti tanımla deseniz şu an aktif siyasetçi olan birinin ismi muhtemelen ilk olarak 50. cümlede falan geçer. bu sebepten kim devlet olduğunu iddia ederse etsin devlet şahıslar, partiler değil kanunlarla tanımlanmış, çizgileri çekilmiş, sınırları belirlenmiş sistemdir, bu kadar.

bana maddi ve manevi olarak babamdan çok faydası olan, vakti geldiğinde hizmet bekleyen bu devleti ben tanımıyorum ama ak parti çemişgezek gençlik kolları medya ve tanıtım başkan yardımcısının bacanağının kayınçosu bana devleti anlatıyor. yetmiyor bir de çıkıp ben devletin içindeyim hatta ben devletim diyor.

tabii ya ben de paşayım sen de paşasın. gel öpeyim, canım benim. hadi siz de paşa olun. herkes paşa olsun. hepimiz paşayız.
devamını gör...
türkiye'deki kullanımlarında fark yoktur. çünkü bizde en ufak semantik bağlantısı olan sözcükler birbirinin yerine kullanılmaya başlar. üstelik 700 yıllık bir devlet terimi var halkın bilincinde, hükümeti yutması gayet olasıydı ve nitekim öyle oldu zaman içinde. sözlüklerde bile böyledir. yok devlet kalıcı hükümet geçici falan masal bunlar. 1. hiçbir devlet kalıcı değil "kalıcı olması beklenen"dir. beni bu ülkeden alın
devamını gör...
eğer devlet içinde ki erk' ler "yasama, yürütme ve yargı" bağımsız ise devlet olur.
bağımsız mı?
devamını gör...
ikisi de birbirinden beter olan 2 yapıdır. ikisi de beladır, hatta bazen hükümetler iyi olabilir. ama devletler her zaman halkın sırtında yüktür.
devamını gör...
bu farkın bilinmemesini hükümetler ister .çünkü kendilerine bağlı insanları biz devletiz ,biz gidersek ülke yok olur ,bölünür korkusuyla yaşatırlar .bu farkı halka düzgünce anlatan en büyük lider atatürk benim naciz vücudum bir gün elbet toprak olacak ama türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır demiştir
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"devlet ile hükümet arasındaki farkı bilmemek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim