ulu önder başbuğ atatürk'ün çomarlara batan ünlü bir sözü. türklerin gerçek dini islam değil tengricilik'tir. tengricilikte de doğa kutsaldır, insan ve evren bir bütündür dolayısıyla insan, semavi dinlerin aksine doğadaki canlılardan üstün değildir, eşittir. mesela türklüğün asıl rengi olan turkuaz[gökmavi] renk, mavi ile yeşilin karışımından oluşur. turkuaz, mavi renkle aynı olmayıp açık mavidir. turkuaz renk, gökyüzünü ve temiz havayı simgeler. yeşil de doğanın yeşilini..
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel başbuğ mustafa kemal atatürkten islamcı çomarlara ibretlik bir cevap...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel semavi dinlerin aksine tengricilik'te doğaya verilen önem
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel doç. dr. eren karakoç hoca'mızdan dinler tarihi ve dinlerin arka planı. semavi dinlerin neden tabiata değer vermediklerini buradan anlıyoruz. suyu kıt olan yerlerden özellikle çöllerden asla iyi fikirler çıkmaz tam tersine zehirli ve pislik fikirler ortaya çıkar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel tabiatın uyumunu simgeleyen turkuaz(gökmavi) ve yeşil renkli göktürk bayrağı. turkuaz renk, gökyüzünü; yeşil renk ise doğadaki meraları, ormanları vb.ni simgeler.
devamını gör...
yarın kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki son fidanı mutlaka dikiniz. -hadis-i şerif-

yaş* kesenin başını keserim. -fatih sultan mehmet-

bir kimse ağaç diker de o ağacın meyvesinden bir insan veya allah’ın mahlûkâtından herhangi bir varlık yerse bu, o ağacı diken kimse için sadaka olur. -hadis-i şerif-

bizde durumlar böyle.
devamını gör...
türkler islamiyeten önce tabiat kültü ve atalar kültünü benimsemiştir fakat bunu bir din olarak değilde düşünce sistemi olarak kabul etmemiz gerekiyor. tabiat kültü ise bizim islamiyet'i kabul etmemizde etkili olmuştur. güneşin, gökyüznün, yeryüzünün, yeraltının, dağların vs birer ruhu olduğuna inanılmış ve korku ve saygıyla yaklaşılmıltır. bu tabiat olayları sonrasında tanrı'nın tek olduğu düşüncesi benimsenerek gök tanrı inanç sistemi geliştirilmiştir. türklerin geçmişte tabiat kültü, atalar kültü gibi inanç sistemleri ile benzerlik gösteren islamiyet çoğu türk tarafından kolaylıkla benimsenmiştir.
devamını gör...
bir mühendis düşünün ki sevdiği işi yapar kendini sürekli geliştirir, yazılım programı yapsa sevdiği için yapar, bilen yapar, yapmak ister. insan ise allah’ın eserlerinden sadece bir eseridir. özeldir, allah’ın ruhunu taşıdığından anlayışı ve yaratılışı harikuladedir fakat evrende yegâne değildir. zengin biri bir sanatla uğraşıyorsa ona ihtiyacı olduğu için değil sevdiği içindir.

insanları ve cinleri yalnızca allah’a ibadet etmek için, o’nu bilsinler diye yarattı. düşünenler için ne güzel örnekler vardır
devamını gör...
gerçek türkler şamanisttir, şamanizm demek doğa demek, doğayla ve bütün canlılarla birlikte uyum içerisinde yaşamak ve onlara büyük bir saygı duymak demektir.

selam olsun gerçek türklere, arabın dinini kültürünü kabullenmeyenlere...
devamını gör...
şimdi böyle bir söz söylenmiş mi emin değilim ancak bence atatürk insanlar dinsiz olamaz gibi bir şey söylemiş olamaz.
devamını gör...
din vicdani bi meseledir isteyen istediği tanrıya tapar ve bunun atatürk’le de çok bi alakası yoktur. budist tapınağına gidip rahip olan kağanı unutmuşuz türkün dini tabiattır derken. ayrıca şu güne gelip türk şudur yunan budur gibi ırkçı söylemler günün gelişmişlik seviyesine, saygı çerçevesine aykırıdır.
devamını gör...
türk insanının o şamanist atalarıyla bir alakası kalmadı. ve hatta bugün şamanist inancı koruyan türkler bile, refere edilen atalarımızdan kültürel olarak başkalaştı.

yakalanamaz bir geçmiş üzerinden kimlik aramanın manası yok. işte türkiye bu, türk de karşındaki. buradan devam et.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türk'ün dini tabiattır" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim