ne yazıkki milletvekillerimizin bir türlü sahip çıkamadığı şehrimiz. sanki üzerinde bir büyü var.
devamını gör...
evet, bir sakini olarak desteklenmiyor diyebilirim.
devamını gör...
doğduğum ve çocukluğumun geçtiği şehir olduğu için kendisini çok önemserim. ne yazık ki bulunduğu konum itibari ile ben de sahipsiz kaldığını düşünüyorum. çevresindeki illere bakınca bunu daha net bir şekilde görebiliyoruz. insanlar o çevrede tatile gitse yükselen bir değer olarak mutfağı, tarihi dokusu, doğal guzellikleri ile adana ve gaziantep'i ziyaret eder. oysaki her iki ilde bulunan tüm bu özellikler k.maras'ta da fazlasıyla mevcut. adana ve antep mutfağında bulunan her ürün ve yemek kendisinde de bulunmasına rağmen, tarhana, firik, çörek gibi orjinal ürünlere sahip olmasına rağmen dondurma konusunda saplanıp kalmış durumda. ne yazık ki pamuk, biber, salça ve narenciye üretiminde k.maras'ta oldukça verimli topraklara sahip, yine urettigi pamuğu tekstil sektorunde oldukça yoğun olarak kullanıyor ama bunu bilen var mı ? yok!! ya da yakınında ki kayseri gibi ekonomik olarak hızlı bir büyüme göstermiş ve anadolu kaplanları içine girmiş olsa da şehrin ismi dışarıdan hiç de öyle algılanmıyor. bir kaç yıl öncesine kadar 7 güzel adam'in varlığından haberdar olan var mıydı? hayır. burada bence k.maras'in yalnız kalmasının nedeni milletvekillerinden ziyade halkın kendisini algılama şekli ile ilgili. kendine yeten ve işleri tıkırında giden zenginleri şehrin ismini duyurmak gibi vizyon gerektiren işler ile ilgilenmek yerine siyasi bir partiye bel bağlayıp işlerini daha da büyütme derdinde. fakirleri ise zaten geçim derdinde. ilginç bir şekilde dışarıya çok fazla göç vermiş olmasına rağmen,bağrında pek çok sanatçı yetiştirmiş olmasına rağmen şehir yanlış imaj politikaları ile yönetiliyor. bir kaç yıl önce kümbet mahallesi'nde eski bir evin temelinde arkeolojik mozaikler bulunmuştu. ben cocuk yasimda o adı uzerinde kümbet gibi tepenin altında bir şeyler olabileceğini tahmin etmişken, yanıbaşında dünyanın en büyük mozaik müzesi kurulmusken acaba bizde de varmıdır ki? diye sorulmaması, bu kadar geç kalınması ve bunun da tamamen tesadüfi bir şekilde ortaya çıkması/ tesadüf gibi gösterilmesi gerçekten çok ilginç. belki de kumbet'teki mozaikler zeugma'dan bile eski olabilir. hadi hepsini geçtim, senin başında bir sahabe * yatıyor, sen inanç turizminin türkiye'de konya'dan sonra pusulası olabilecekken halen milletvekilinden medet umuyorsun. bir şehrin akıllara kazınmasi için daha çok marka ve etiket üretmesi gerekir. mado ile olup bitecek iş değil.
devamını gör...
bu şehrin akdeniz bölgesinde olmasını kaldıramıyorum.
devamını gör...
o sehirde oldurulen canlardan sonra kus bile
konmasa o sehrin hakkidir…
devamını gör...
değil maraşlı, akdenizli bile olmayan şahsımca* ülkemizin güzide şehirlerinden biridir.

bir üstteki yazarın kastettiğinin aksine "o şehirde öldürülen canlar" şehri yerin dibine sokmaz, oldurenleri yerin dibine sokar.

türkiye'de mağduriyet sadece belki bir kesime ait olduğu için her yıl belli başlı birkaç katliam geniş kitlelerce anılır. bunun en büyük örneklerinden biri tunceli isyanında 110 askeri şehit verdiğimiz şehrin bırakın her yıl kötü anılmasını, ülkenin en medeni şehirlerinden biri olarak anilmasidir. e tabi, bu olaylar katliam değil, yalnizca talihsiz olaylardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sahipsiz şehir kahramanmaraş" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim