yazar olmamın şerefine açtığım ilk başlıktır. çaylak arkadaşlara bu engin yolda başarılar dilerim. neyse çokta gevelemeden bölüm tanıtımlarına başlayacağım. aranızda lisede okuyan kardeşlerimiz vardır. onlar için üniversite bölüm seçmeleri adına bu tanıtımların yararlı olacağını düşüyorum.
-
denizcilik işletmeleri yönetimi; denizcilik, ulaştırma, lojistik ve dış ticaret ile ilgili hem özel hem de kamu sektörünün ilgili kuruluşlarında istihdam edilmektedirler. özel sektörde; gemi sahipleri/işletmeleri, gemi yönetim işletmeleri, taşıma işleri aracıları (gemi acenteleri, gemi brokerleri, ulaştırma yüklenicileri), gemi kumanya ve tedarik işletmeleri, deniz sigorta işletmeleri, limanlar ve terminaller, yat ve marina işletmeleri, tersaneler, bankalar, dış ticaret işletmeleri, lojistik işletmeleri gibi kurumlarda orta ve üst düzey yönetici olarak; kamu sektöründe ise türkiye cumhuriyeti ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile ilgili diğer bakanlık ve devlet kurumlarında idari pozisyonlarda istihdam edilmektedirler.
gemiadamı bilgi sisteminde tercih edeceğiniz okulun yeterlilikleri yer almaktadır sevgili gençler. bazı okullar ek olarak tercihinize bağlı yat kaptanlığı gibi yeterlilikler de verebiliyor. yani hem deniz hem kara stajı imkanınız olabilir. ha derseniz ben şirkette çalışmak istemiyorum, denize de çıkmak istemiyorum. akademisyenliğe oynarsınız veya yine ek tercihiniz bu olabilir. okul önerisi vb şeyler yazmam doğru olmaz ama bilgi almak isteyen olursa bana mesaj atabilir.
şunu da ekleyeyim, bölüm 4 yıl. eşit ağırlık puanı ile tercih yapabilirsiniz.
devamını gör...
ben yaptım siz yapmayın dediğim bölümdür.
bunları bize birinci sınıftayken anlatmış olsalardı, hayatımın yönü bambaşka olabilirdi. o sebepten seçmeden önce mutlaka okuyun.
denizcilik bitmeyecek bir sektör. savaş çıkmadığı sürece tabii. çünkü lojistik asla durmaz. lojistiğin en büyük bölümü de deniz taşımacılığı tabiki. peki deniz taşımacılığı nasıl bir meslek grubudur derseniz, ağırlık gemi personeli - armatör grupları - forwarderlar -limanlar arasında sınırlayabiliriz. daha birçok alt kolu var tabii, işin içine girdikçe açılıyor bu bölümler. ama şirketlerde deniz tecrübesi olmayan kişiler çok tercih edilmemeye çalışılır. gemi halini bilmeyene iş öğretmek zordur. kaptan sıfatın var ise, herhangi bir işletme mezunundan daha öndesindir. o sebeple, ulaştırma - makine bölümleri mezunları sizden hep bir adım önde yer alıyorlar. unutmayın. ikincisi ise yabancı dil. firmalar, dil bilmeyen ama sektörle ilgili eğitim almış bireylerdense, dil bilen ama iş bilmeyen personel almaya daha meyilli. çünkü dili öğretemezsin ama işi öğretirsin. illa seçeceğim bu bölümü diyorsanız, dokuzeylül üniversitesinden şaşmayın. adam gibi ingilizce öğrenin, mezun olmadan gönüllü stajerliklerle deneyim toplayın. çok okuyun, çok öğrenin. bu sektörfe bilgi sonsuz bi mecra, hiç bitmiyor. hata oranınızı en aza indirecek kadar da dikkat odaklı olun, tek bir hata bazen bin dolarlara sebep oluyor.
unutmadan, bazı alanlarda mühendislik diploması hayat kurtarıyor. denizcilik sektöründe çalışacağım diyip, herhangi bir mühendislik okuyup (ör: kimya mühendisliği) yine bu alana girebilirsiniz, üstelik kıdeminiz, imza yetkiniz ile ayrı bir seviyede başlarsınız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"denizcilik işletmeleri yönetimi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim