dünyanın en büyük 74 ekonomisi olan avrupa, amerika, asya ve afrika ülkeleri üzerinden yapılan araştırmada, nijerya yüzde 33 kripto para kullanımıyla ilk sırada yer aldı.

vietnam yüzde 21 ile 2’nci, filipinler yüzde 20 ile 3’ncü sırada yer alırken türkiye yüzde 16 ile dünyada 4’ncü, avrupa’da ise ilk sırada yer aldı.

afrika ve güneydoğu asya'daki ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği kripto paralara latin amerika ülkelerinin de büyük rağbet gösterdiği belirtildi.

peru, yüzde 16 kripto para kullanımıyla türkiye’nin ardından 5’nci sırada yer alırken brezilya, kolombiya, arjantin, meksika ve şili de çift haneli rakamlara ulaştı.

orta avrupa ve britanya ülkelerinin pek fazla rağbet göstermediği kripto paralara türkiye’den sonra en çok ilgi gösteren avrupa ülkeleri yüzde 11 ile isviçre ve yunanistan oldu.

yapılan çalışmada 74 ülke içerisinde en az kripto para kullanan ülkeler ise yüzde 4 ile japonya ve danimarka oldu.


kaynak:

www.ntv.com.tr/ekonomi/en-c...

bence yakın gelecekte 140journos ya da +90'da kripto para sektöründe batanlar gibi bir video serisi göreceğiz.
devamını gör...
paranın değeri olmadığı enflasyonun olduğu ülkelerde millet parasının değerini korumak için saldırıyor sanal paralara.
devamını gör...
batan gemide paranı, ıslanıp pul olmasından koruma muşambası amacıyla kullanıldığındandır.
devamını gör...
kumar sevgimizden ve sosyal medyada reklamlara engel getirilmediği için böyle bir durum ortaya çıkıyor.

avrupa'da yatırım danışmanlarına sorulmadan kimse kendi kafasına göre böyle bir risk almaz. hele almanya hiç aklınıza bile getirmeyin. market sırasında kuruşları hesaplayan bir ulustur almanlar.

zaten niye uğraşsın ki avrupa'daki bireysel emeklilik fonları yıllık 1 milyon krondan fazla getiri sağlarken türkiye'deki bireysel emeklilik fonları birilerine peşkeş çekiliyor.

türk ulusu aptal bırakılmış bir ulustur. neyse ki tarih (history) aptallara çok ağır dersler verir.

post scriptum: bitcoin dediğiniz şey bir elektrik kesintisine bakar. paranızın değerini korumak istiyorsanız değerli madenlere yatırım yapın. para kazanmak istiyorsanız borsada farklı sektörlerde en güçlü 6-10 şirketin hisselerini ilk dolar krizinde toplamaya başlayın ve en az 1 yıl o parayı unutun. mümkünse düzenli temettü veren şirketleri seçin.
daha az riskli yatırımları tercih ediyorsanız çok iyi yönetilen fonlar var; marmara capital portföy yönetim, iş portföy yönetim, akbank portföy yönetim, garanti portföy yönetim gibi finans şirketlerini araştırın.

küresel finans sektörü bankaların kontrolünde. bankaları aradan çıkartarak izi takip edilemeyen blockchain projesini hayatımıza sokmak istiyorlar. ulus devletlerin üç büyük gücü vardır: para, ordu, nüfus.
bunlar o kadar varlıklı insanlar ki servetlerini kendileri bile bilmiyor. dünya'yı değiştirecek projelere kafayı takmışlar. var olan sistemi iyileştirmek yerine silip en baştan kurmak istiyorlar. (bkz: great reset)

uçan arabalar, kripto para ve cüzdanlar, lazer silahları, ışınlanma teknolojisi, yapay zeka ve robotik, transgenik bitkiler, genetik patentler, sibernetik bedenler, küresel nakliye ve iletişim ağı, uzay yolculukları, gezegen kolonileşmesi, manyetik ray teknolojileri ve daha bir çok proje var. yani bilim kurgu filmlerinde gördüğünüz her şeyi ciddi ciddi fonluyor bu zenginler.

ister siyonist deyin, ister mason deyin, ister amariganın oyunu deyin. neye inanmak istiyorsanız ona inanın. gerçekler böyle.

halbuki bütün zenginler birleşse küresel ray sistemini kursalar bütün ticari mallar bu manyetik ağ sistemiyle ülkelere taşınsa, denizler kirlenmese, kaplumbağalar ölmese, balıklar ve kuşlar yaşasa. ne güzel olur değil mi? (bkz: snowpiercer)

dünya'nın en zenginleri de birbiriyle yarışıyor. asıl taht oyunları onlar arasında oluyor. finans dünyasını takip etmeye başladığınızda dünya'yı algılama şekliniz değişecek.
devamını gör...
paranın para olarak kalması değerinin artması (aslında enflasyon karşısında erimemesi) amaçlanıyor. 1 yıl önceki ürün nasıl pahalanabilir, arabalar kullandıkça teknolojik eşyalar kullandıkça değer kazanıyor ben böyle parayı ne yapayım kendine hayrı yok.
devamını gör...
olayın farklı bir yönü de var. yani bankaya yabancı para cinsinden mevduat hesabı açarak birikimlerinizi enflasyona karşı korumanız mümkün ama bir kısım insan bunu yapmaktan da çekiniyor zira döviz alım satımından bankanın kestiği komisyonlara ilaveler getirilmesi mümkün. hatta bazıları o kadar abartı ki dolar 20 liraya gidiyor ve devlet doları belirlediği sabit bir kur üzerinden türk lirasına çevirecek demeye başlamıştı. parasını bozdurmak istemeyenler için önlem olarak da türk parasının konvertıbıl para olmaktan çıkarılacağını yaymaya çalışıyorlardı. özal öncesinde olduğu gibi dolar bulundurmak suç sayılmaya başlanacak ve türk parasını koruma kanuna göre işlem yapılacaktı bu düşünceye göre. sonra dolar 8.5 dan geriledi.

ben kripto paralara güvenmiyorum. dolar da gerçekte fiziken olmayan bir para. bugun herkes bankaya gidip dolar hesabını çekmek istese türkiye'de mevduat hesabında görünen kadar dolar yok.hatta amerika'da dolaşıma giren dolar kadar fiziki para yok. kripto parada resmi olarak para basan bir kurum olmadığı için kime güvenip alıyorlar çok merak ediyorum.
devamını gör...
insanımızın artık mevduatını enflasyona karşı nasıl koruyacağını şaşırmış olduğunun göstergesidir.
ve bunda kripto piyasasının kolay para kazanma alanı olarak lanse edilmesinin etkisi büyüktür. halbuki bilinmez ki başarı hikayesinden çok batık hikayesi vardır.
devamını gör...
yakın gelecekte kripto para mağdurlarını göreceğiz. evini, arabasını, ineğini sattı bitcoin de kaybetti diye haberler olacak.

bu arada iki gün önce 1 haftalık sosyal harcamalarımı gözden çıkarıp cuma günü yatırdığım bittorent son 2 günde %40 verdi. * yatırım tavsiyesi değildir.
devamını gör...
kripto parayı kullanmıyoruz daha ziyade yatırım amaçlı alınıyor. tabi ki her yatırım gibi riskleri mevcut ve hırslı olunmaması gereken bir konu. hırslı olunan her konu illa ki insanı zarara sokar, ama sağlık olarak, ama maddi olarak.
devamını gör...
1. nijerya, 2. vietnam, 3. filipinler gibi dünyanın ekonomi liderleri ve aynı zamanda demokrasi adaları olan ülkelerin ilk üç sırayı aldığı ligde alınan değerli dördüncülük. hele avrupa birinciliği... almanya çatlamasın da ne yapsın! üniversite sayısında ez, öğrenci ve mezun sayısında ez, sonrada bu geleceğin parasındaki liderlik. almanya 1 bitcoine 1 milyon € vermeden satmayalım.
devamını gör...
valla doğru olabilir fabrikada çalışan bir arkadaşım bile kâr yaparım belki diye gitmiş coin moin almış hem de kredi çekerek xdxdxd. cesaret gerektiren işlerde gözü karalık var biraz tabii.
devamını gör...
başka kurtuluşun olmadığına insanlarımızın tek yürek inanması hali.
devamını gör...
yerli para biriminin yabancı para birimleri karşısında aşırı değersiz olduğu ve yüksek enflasyon baskısı altında ezilen halkların paralarının değerini korumak ve yan gelir sağlamak istemesi karşısında gayet normal olan bir olaydır.
devamını gör...
bu demek oluyor ki kripto paralar düşerse türkiye'den inanılmaz bir döviz çıkışı olur.

holochain ve bttyi türkler pumpladı resmen. özellikle holoya karşı tuhaf bir ilgimiz var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"en çok kripto para kullanan ülkelerde türkiye'nin dünya 4.'sü avrupa 1.'si olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim