.internette özgün içerik:internette daha önce herhangi bir kaynakta yayınlanmamış ve arama motorları tarafından taranmamış içeriklerdir. bir içeriğin özgün kabul edilmesi için tek şart farklı kaynaklarda yayınlanıp yayınlanmaması değildir.
bu aşamada bir içeriğin özgün olması için o içerikte diğer kaynaklardan alıntı miktarının belirli bir yüzdeyi geçmemesi gerekiyor. bunu internet siteleri için denetleyen yazılımlar var ve bir internet sitesinin ne kadarı başka sitelerle ortak içerik taşıyor yüzde hesabı gösterebiliyor. bu arama motoru tarafından çok görülür olmak, daha güvenilir görünmek veya daha fazla reklam kapabilmek için önem verilen bir unsur.

.edebi eserlerde özgünlük:özgünlük, bir yazarın kaleme aldığı eserin başka hiçbir eserle benzerlik taşımaması demektir. özgün yazarlar, daha önce işlenmemiş konuları kendilerine özgü bir üslupla ele alır. özgün şairlerin dizeleri ise başka şiirleri çağrıştırmaz.
oldukça büyük bir çaba gerektiren bu iş literatüre oldukça büyük bir hakimiyet gerektiren aynı zamanda bütün o literatürde yeralan herşeye aykırı bir eser üretme ikilemi ile çelişir. literatüre hakim olmak, her eserin içeriğini, formatını üslubunu taramaktan geçiyor ama bunu yaparken de mutlaka o eserlerden ilham alınıyor. kafa o eserlere takılıyor zaten belli ki o okunan eser gibi birşey çıkmalı ama o eser bütün ve kabul edeceğiniz en ufak bir ortak nokta bir diğer ufak ayrıntıyı ve sonrakini, daha sonrakini...
ta ki eseriniz bir uyarlamaya dönüşene kadar.yani ne yazarsak yazalım bir başkasının yazdığına mutlaka benziyor. benzemeyen nobel alsın.
.bilimsel makalelerde özgünlük:bir makalenin özgün olması, öncelikle daha önce yayımlanmamış olması, sonra da bilim dünyasına yeni, önemli bilgiler sunması demektir. ki bu da o kadar zor ki inanılmaz. zira yüzyıllar boyu süregelen bilimsel çalışmalar neredeyse insanoğlunun akıl edebileceği her şeyin şimdiye kadar defalarca kez akıl edilip tekrar tekrar düşünülüp yazıldığını ortaya koyuyor. büyük bir heves, heyecan ve şevkle yaptığınız bilimsel keşif bir bakmışsınız yetmiş yıl önce yapılmış ve şimdi yabancı bir bilim adamının adı ile karşınızda. siz amerika'yı tekrar kesfetmişsiniz.
sonuçta dil ve kültür birbirine bağlı olduğu sürece birbirimizn sözlerini tekrar edeceğimiz aşikar. atasözleri, deyimler, özdeyişler, günlük ifade kalıpları bunların topluma yansımış örnekleri. önemli olan kendimizi eksiksiz ifade edebilmek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"özgün içerik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim