16 nisan 2021 tarihi itibariyle cumhurbaşkanı onayı ile yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

resmi gazete
devamını gör...
önce bi başlasaydık.
devamını gör...
madde 5'te 30 nisanda yürürlüğe girer diyor. uyandırıyım. 30'una kadar ödeyin ödeyeceklerinizi.
devamını gör...
sıvama işlemidir. sadece bitcoin'in hacmi 2 trilyon dolar (tl için 8 ile çarpınız)olmuşken sen diyorsun 'biz bu parayı tanımıyoruz' sen nerenin zenginisin?
devamını gör...
meşhur "yastık altı " denen kavramı tekrar piyasaya katmak için yürürlüğe konulduğunu düşündüğüm beyhude bir çabadır.
devamını gör...
paypaldan sonra şaşırtmamıştır. hala paypalın nedenini düşünüyorum.
devamını gör...
acaba neden !.. almanya 4 yıl önce coin ile arac satısına başladı ,tesla zaten herkes biliyor bizde ters giden şey ne tabi yaa organik hoşaf evet hatırladin sen onu.
devamını gör...
ben yaptım oldu yönetmeliği.. işler mi sanmam. beyana dayalı bir vergilendirme ile ılımlı bir geçiş olsa desteklerdim şahsen çeşitli düzenlemeleri. fakat böylesi bir fırtınaya karşı durmak müthiş absürt bir durum. papara bundan büyük yara alacak ki umarım ben yanlış okumuş, yanlış anlamışımdır. ilgilenen arkadaşlar advcash araçlarını kullanabilir. papara %1 alırken advcash %1.5 alıyor. artı binance’e geç olmadan geçmekte ilgilenen arkadaşlar açısından fayda var.
devamını gör...
tam da bitcoin ile tesla otomobil alacaktım. oldu mu şimdi reis.
devamını gör...
papara ile yatırma/çekme işlemi yapmaya imkan sunan paribu'nun ve varsa ülkedeki bitcoin borsalarına yatırma/çekme imkanı sağlayan elektronik para kuruluşlarının patlaması anlamına gelen yasaktır. bir işiniz de millete taş koymak olmasın be.
devamını gör...
kripto para nerede ödeme yöntemi olarak kullanılıyor ki? kripto paralar ödeme aracı değil yatırım aracıdır.
devamını gör...
kripto para ödeme aracı değil kiii diyen yazar gördü bu gözler allahıımm. son bikaç senedir 2 kuruşla piyasaya girelim zengin olalım tayf bunlar hep. bak bakalım kardeşim dünyada neler dönüyor. bitcoinle maaş veren var maaş.
t: matbaayı kaçırıp nasıl bilim kültür sanat eğitimde geri kaldıysak, kripto dönemini kaçırıp ekonomide milli gelirde gerilere düşeceğiz 50 100 yıl sonra da “abii matbaayı getirmemiş bu geri kafalılar“ dediğimiz gibi bize sövecek torunlar. tabii o zamana kadar bunlar ülkeyi göçertmezlerse..
devamını gör...
kripto paralara vergi getirebilmek ve oraya giden parayı engellemek, zorlaştırmak maksadıyla çıkarıldığını düşündüğüm yönetmelik.

aynı zihniyet
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

resmi gazete

(1) bu yönetmeliğin uygulanmasında kripto varlık, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.

(2) kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz.

(3) kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz.

ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların kullanılmaması

madde 4 – (1) ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz.

(2) ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez."
devamını gör...
şu anda fazlaca yanlış bilgi dönüyor, açıklamak lazım...
bu kararname ile 30 nisan'dan itibaren kripto para alım satımlarını yalnızca banka hesaplarınız üzerinden yapabileceksiniz. devlet, papara ve ininal gibi yurtdışı borsalarına para aktarımı sağlayan platformları kripto paralar konusunda engelleyecek. banka hesabınızla işlem yapabildiğiniz borsalarda (ki bunlar sadece türkiye sınırları içinde bulunan btcturk ve bitexen gibi platformlardır) yatırımlarınıza devam edebilirsiniz, ancak öyle duruyor ki bu işlemlere belli başlı vergiler gelecek. yurtdışındaki borsaların yasaklanmasının temel sebebi de vergilendirmenin yapılamayacak olması.

dünya genelinde ve türkiye'de en çok kullanılan kripto para borsası binance... fakat binance'ta türk lirası üzerinden yatırma ve çekme işlemleri yalnızca ininal ve papara ile mümkün. 30 nisan'da devlet bu platformları kısıtlayacağından, eğer 30 nisan'a kadar paranızı çekmezseniz paranızın üstüne soğuk bir su içebilirsiniz. o sebeple binance tr'yi düşünmeye başlayın...

edit: sevgili onok ve kernel panic uyardı; binance hesabınızdan trbinance hesabınıza aktarım yaparak kararnameye uygun bir şekilde yurtdışı borsalarını kullanmaya devam edebiliyormuşuz. yarın bir gün buna da bir düzenleme gelebilir.
devamını gör...
türkiye'de iyi yapılan ne varsa bunu akp yapmamıştır, diye bir söz var. sırf vergi alamadıkları için yasak getiriyor. hem de o kadar girişimci artık bitcoin ile ödeme almayı kullanmaya başlamışken. onlara yazık. akp'nin her adımı bide birkaç yüzyıl geriye götürmektedir.
devamını gör...
ne kadar boş ve çağ dışı insanlar bunlar ya, şimdi düşüncelerimi tam olarak yazsam ..... her neyse uğraşamam şimdi...

yahu paypal'i zaten yeterince düdükleyemiyoruz diye yediniz yıllar önce, şimdi iş likiditesi en yüksek yatırım aracı olan cryptolara mı geldi, altyapıyı kurup çin gibi dijital para birimini piyasaya süreceğinize yasaklayarak köstek oluyorsunuz, sebebi de belli ya, neyse...yazık, bomboş bir yasak daha.
devamını gör...
küçük esnaf çıkıp böbürlenerek coinle gözleme satıyorum diye şekil yapıp haberlere konu olursa olacağı budur. kameranın karşısına geçip biz vergi kaçırıyoruz deseydiler daha az dikkat çekerdi.
devamını gör...
ekonomik özgürlük ihlali zaten yatırımcı çekingen gelmiyor buraya...
devamını gör...
kim nereden bilecekki? mesela ben galeriden bir araba aldım ve kripto ile ödedim. galeri de dediki ben bu arabayı satmadım hediye ettim. alan memnun veren memnun. devlet bu durumda ne yapacak peki?
devamını gör...
resmi gazetede yayınlanmış olup şu şekildedir:

madde 1 – (1) bu yönetmeliğin amacı, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmamasına ve ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.

madde 2 – (1) bu yönetmelik, 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı türkiye cumhuriyet merkez bankası kanununun 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının (ı) numaralı bendinin (f) alt bendi ile dördüncü fıkrası ve 20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemleri, ödeme hizmetleri ve elektronik para kuruluşları hakkında kanunun 12 nci maddesinin üçüncü fıkrası ile 18 inci maddesinin altıncı fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

madde 3 – (1) bu yönetmeliğin uygulanmasında kripto varlık, dağıtık defter teknolojisi veya benzer bir teknoloji kullanılarak sanal olarak oluşturulup dijital ağlar üzerinden dağıtımı yapılan, ancak itibari para, kaydi para, elektronik para, ödeme aracı, menkul kıymet veya diğer sermaye piyasası aracı olarak nitelendirilmeyen gayri maddi varlıkları ifade eder.

(2) kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamaz.

(3) kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamaz.

ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların kullanılmaması

madde 4 – (1) ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılacağı bir şekilde iş modelleri geliştiremez, bu tür iş modellerine ilişkin herhangi bir hizmet sunamaz.

(2) ödeme ve elektronik para kuruluşları, kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edemez.

madde 5 – (1) bu yönetmelik 30/4/2021 tarihinde yürürlüğe girer.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"16 nisan 2021 kripto para ile ödemenin yasaklanması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim