türk tarihinin ve soyunun nereden geldiğini merakla derin araştırmalar yapan gazi mustafa kemal atatürk, türk tarih kurumunu kurup araştırmalara derinlik vermesi için çok sayıda tez hazırlayıp, aralarında yabacı bilim insanlarının da olduğu guruplar la tezlerini tartışır. bu arayış döneminde 1932 yılında, araştırmacılar arasında bulunan, emekli general tahsin mayatepek maya dili ve türkçe arasındaki benzerlikleri farkeder ve yine bu araştırmaları yapan ingiliz albay james chruchward’la tanışır. albay james chruchward kendisine hindistan’da bulduğu tabletlerden ve mu kıtasından bahseder. tahsin bey bu bilgileri atatürk’le paylaşır ve ata konuyu derinlemesine araştırmak adına ingiliz albayı ankara’ya davet eder. görüşmelerin sonucunda, konuyla alakalı yazılmış bütün kitaplar türkçeye çevrilir ve basılır. tabletler meksika’ya götürüldüğünden, ata tabletlerin ve mu kıtasının araştırılması için tahsin beyi meksika’ya elçi olarak atar. tahsin bey ve kurulan 50 kişilik heyet ata’nın emriye maya, inka ve aztek uygarlıkları hakkında ne varsa araştırmaya koyulur. araştırmalar neticesinde türklüğün, inancın, tanrı bilincinin ve hatta insanlığın kökeninin mu kıtasından geldiği bilgisi edinilir. atatürk, türk ırkı olarak inancımızın ve soyumuzun mu kıtasından geldiği sonucuna varır. mu kıtasında yaşayan uygarlığın, üstün insan ırkından oluştuğu ve insanlık çağının en ileri bilinç seviyesinde oldukları kanısına varır. meksika’dan kendi parasıyla aldığı maya tabletlerinden biri etnografya müzesindedir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"atatürk'ün mu kıtasını araştırması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim